© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kış Keyifleri

Kış Keyifleri

Kış bizi kapalı mekanlara hapsediyor gibi görünse de, aslında durumu lehimize çevirmek elimizde. Kış, hareketli geçen yaz aylarının  aksine zamanın yavaşladığı aylar bütünü.
Bu da yenilenmek, evin keyfini çıkarmak ve kendimize zaman ayırmak için harika bir fırsat! Daha keyifli bir kış için işte öneriler…

   Sıcak Şarap Kışın resmi içeceği bu olmalı!

Henüz evde denemediyseniz, bağımlısı olacaksınız. İçerken aldığınız keyif ve içinizi ısıtması bir yana, evin dört bir köşesine dağılan mis gibi kokusuyla kışın tadını çıkarmak için birebir.

 İşte size çok kolay bir tarif:
• 1 şişe kırmızı şarap
• 2 bardak su
• 2 adet çubuk tarçın
• 5 adet kakule
• 7 adet karanfil
• 3 adet taze zencefil
• 1 adet yeşil elma
• 1 adet portakal kabuğunun rendesi
• 5 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı
Suyu tencerede baharatlarla birlikte yarısı buharlaşana kadar kaynatın. Üzerine şarabı, dilimlenmiş elmayı, portakal kabuğu rendesini ve şekeri ekleyip karıştın. Çok hafif ateşte yarım saat kadar baharatların şaraba karışmasını sağlayın. Kaynamayacak ama! Baharatları karışımdan alın işte şarabınız hazır!

Termofor
Dışarısı buz gibiyken, sokakta geçen dakikalardan sonra eve gelince hemen ısınmak mümkün olmuyor. Bunun için size “süper paketi” öneriyorum. Termofor, battaniye, kanepe ve film! Şirin kalpli termofor hem ev için şahane bir kış dekoru olacak, hem de kışın kucağınızdan indirmek istemeyeceksiniz! Karınca mağazalarından edinmek mümkün.

Eksikleri Kapatma Fırsatı
Uzun süredir bekleyen kitaplar ve filmleri gözden geçirmek için daha güzel bir zaman olabilir mi? Eğer hali hazırda bir listeniz yoksa “Ölmeden Önce İzlenecek 1001 film” gibi şahane referans kitaplar imdadınıza yetişebilir. Kitap ve filmlerin büyülü dünyası sayesinde kendinizle baş başa geçireceğiniz saatlerde bambaşka yerlere gidebilir, hayatınıza renk katabilirsiniz.


Banyo Setleri

Soğuktan etkilenen vücudun da terapiye ihtiyacı var. Neyse ki etrafımızda şahane kokuları ile bizi tüm stresimizden arındırıp vücudumuza iyi gelecek ürünler var. Herhangi bir Lush, Body Shop ya da L’Occitane mağazası aramadığınız kadar seçenekle sizi büyülemek için bekliyor! Duş jelleri, banyo tuzları soğuğun etkisiyle kuruyan cildinize ilaç gibi gelecek. Kozmetiklerin gücünü kimse göz ardı etmemeli!

Fondü
İster çikolata, ister peynir fondü… Unutulmaz bir kış akşamı için yeter de artar bile! Fondü evde yapması öyle kolay ve zevkli bir seçim ki, kış sona ermeden mutlaka bir fondü aleti edinmenizi öneririm. Çünkü vereceğim peynir fondü tarifi sayesinde keyifli zamanlar geçireceğinizden eminim.

İşte basit bir peynir fondü tarifi:
200 gram emmenthal peyniri, 200 gr eski kaşarı, 200 gr dil peynirini bir kapta iki çorba kaşığı un, bir çay kaşığı tuz ve karabiberle karıştın. Yarım diş sarımsağı fondü kabınızda gezdirin. Daha sonra kabın içine bir küçük şişe bira koyup yavaş yavaş ısınmaya bırakın. Bira kaynamadan, hazırladığınız peynir karışımını yavaş yavaş ilave edin. Fondü aletinizin altındaki t-light’ın hiç sönmemesine dikkat ederek, erimiş peynirlerinizin ister çıtır ekmek ister az pişmiş her tür sebzeyle keyfini çıkarın. Brokoli, havuç, karnabahar en çok tercih edilenler ama bu kısım tamamen keyfinize ve yaratıcılığınıza kalmış.

İşte bu kadar! Sonra gelsin arkadaşlarla lezzetli saatler! Yalnız şunu da söylemek gerek: Fondü partinizin sonrasında sürekli misafir ağırlamak durumunda kalabilirisiniz!

Bu Köşe Kış Köşesi
Evinizi de kış keyfinize uydurun. Böylece içerde geçirdiğiniz zamandan maksimum keyif alın. Kokulu mumlar, kış temalı kupalar ve minderler kıştan keyif almanız ve mevsimin ruhunu yaşamanız için evinize gelmeyi bekliyor.

Şubat’a Özel: Oscar Gecesi!
Oscar’lar 26 Şubat’ta sahiplerini buluyor. Evet, saat farkından dolayı töreni canlı izlemek zor da olsa, ertesi gün birçok kanalda tören öncesi görkemli kırmızı halı geçişlerini ve töreni izlemek mümkün. Arkadaşlar arasında kazananları tahmin yarışması düzenleyip, birlikte ödüllerin dağıtılmasını izlemek ayın en keyifli gecesini yaşatabilir.

Bu sene Şubat ayı özel. Dört yılda bir olduğu gibi bu sene 29 gün Şubat yaşayacağız. Herkese güzel bir Şubat ve sıcacık kış günleri diliyorum!

Ayşe’nin Önerileri

Müzik
Giulia y Los Tellarini
Barcelona,
Aylin Prandi
24000 Baci

Kitap
Time Out Barcelona Rehberi!
(Şu ana kadar gördüğüm
en başarılı seyahat rehberi,
restoran önerileri tam isabet!)

Film
IMDb
Top 250 Listesi

[nggallery id=953]

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.