© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Keskin Hatlar ve Güncel Çizgilerle Tasarlanmış Bir Villa

Keskin Hatlar ve Güncel Çizgilerle Tasarlanmış Bir Villa

Keskin, temiz ve güçlü çizgilere, kuvvetli, net geometrilere bayılmışımdır oldum olası… Tasarımlarımın çoğuna da bu beğenimi kimi zaman isteyerek ve bilerek, kimi zaman da bilinçaltımın etkisiyle farkında olmadan yansıtmışımdır…

Çok zarif ve zevkli bir çiftin sahip olduğu Ankara’daki bu villayı dizayn ederken de bu bağımlılığım öne çıktı sanırım! Son derece güncel bir çizgide döşemeye çalıştık bu villayı. “Contemporary Interiors” deniyor bu stile… Tamamen yaşadığımız günün tarzını, güncel olan beğenileri yansıtıyor…

Bildiğiniz gibi şu sıralar ciddi bir geri dönüş var geçmişe, özellikle 1930’lu yılların Amerika’sındaki “Art-Deco” stile. Modernizm neredeyse yok olmak üzere. Aynen minimalizmin yok oluşu gibi, modernizm de tarihe karışacak bu gidişle.

Tasarımımızın temel çıkış noktasına gelince… Zeminlerde ve ıslak hacimlerde en sevdiğimiz malzemelerden biri olan mermeri kullandık. Ahşabın sıcaklığını, paslanmaz metalin enerjisiyle dengelemeye çalıştık. Amaç ferah, kullanışlı ve aydınlık bir atmosfer yaratmaktı.

Evin giriş katındaki salonu ve yemek odasını ağırlıklı Ralph Lauren ve Baker’ın keskin hatlı, “art-deco” kokan mobilyaları ile tefriş ettik. Aynı çizgiyi biraz daha yumuşatarak yatak odası katına da taşıdık. Bahçeye açılan gündelik oturma odasında ise çok daha sıcak ve sevimli mobilyaları canlı ve iddialı renklerle, iri desenli tekstiller ile birlikte kullanmayı tercih ettik. Provencial stildeki bu mobilyaların markası ise Roche Bobois oldu.

Amacımız kalite kokan, güncel, çok çabuk eskimeyecek, yaşandıkça güzelleşecek, aydınlık bir “yuva” yaratmaktı…

Takdir ev sahiplerinin ve sizin… Umarım başarmışızdır… İyi seyirler….

Yazar Hakkında /

1995 yılında Ankara’da başlayarak Profit Neşet GÜNE Tasarım Stüdyosu’nu kuran Neşet Güne; mesleği,“İç Mimarlık” mesleğini sürdürmektedir. www.profitnesetgune.com adresinden kendisi ve stüdyosu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.