© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kendi Dünyanıza Açılan Kapı

Kendi Dünyanıza Açılan Kapı

Kitaplar yeni dünyalara açılan küçük kapıların anahtarlarıdır. Kapının ardında sizi neyin beklediğini bilemezsiniz. Beklediğiniz dünyanın orada olup olmadığını da bilemezsiniz. Aşağıdaki küçük notlarla kitaplardan hangisi sizin istediğiniz dünya bunu siz bulun. Anahtarlıktan bir anahtar alıp kapıları birer birer açmaya ne dersiniz?

 

PUCCA GÜNLÜK 2

VE GERİ KALAN HERŞEY

PUCCA

Maceralarıyla pek çok kadının hayatına taş çıkartır Pucca. Okudukça her kadın kendine ait bir şeyler mutlaka bulacaktır. İlk kitabından sonra acıları ve maceralarının devamıyla bu kitapta aşklarındaki yenilgiler ve yeni arayışlarla, garip tesadüfler, “olmaz bu aşk, sonu yok” derken yaşanan mutlu günlerle karşımıza çıkıyor. Hayatta her şey Pucca’ya ait. Twitter’den yola çıkıp kitap haline gelen dizüstü edebiyat serisinin son kitabı. Eğlenceli, komik bir kitap ve her kadından da biraz var. Yaşadıklarından ve anılarından bir tutam hayatımıza serpiştiriyor… Çeşitli duygularla bazen güldüren bazen kahreden, değişik anlatımıyla çok eğlenceli bir kitap.

Okuyan Us

22 TL

 

GİZLİ ANLARIN YOLCUSU

AYŞE KULİN

Her zamanki hikayelerinden daha farklı yazmış bu defa Ayşe Kulin. Alışmıştık onun ailesindeki anıları okumaya ve güzel duygular yaşamaya. Son kitabında ise yıllar sonra eşcinsel olduğunu fark eden çocuklu bir adamın aşkını kaleme alıyor bu defa. Kıskançlık herkese dair. Kıskançlıkların peşinden gidişler ve hayatın nasıl yok edilebileceği ve nelerden nasıl vazgeçilebileceğini ustaca anlatmış yine. Bora nerden çıkmıştı hayatının en orta yerinde. Peki ya aynı 3 eşarp. Amerika’dan Çin’e uzanan bir kaçış. Bazen seni seven biri yetmez ve garip bir maceraya atılmak ister insan. Şeytanın bir dürtüsü olsa gerek bu. Ne pahasına olursa olsun. Beklenmedik farklı duygular, koca bir merakla bir solukta okunacak ve kitaplığın en güzel köşelerinde saklanacak bir kitap. Fedakarlıkları, fedakarlıkların sonucunda yaşanan ihanetleri anlatan duyguların tüm coşkusunu okuyucunun içinde yaşatan bir kitap Gizli Anların Yolcusu. Peki, siz bu yolculuğa hazır mısınız?

Everest Yayınları

19 TL

 

BİR ÇİFT AYAKKABI

SUNAY AKIN

Kız Kulesi’nin ayakkabılarını hiç düşündünüz mü? Sunay Akın düşünmüş ve yazmış.

Yüzyıllardır denizin içindeki kayalıklarda oturur durur da hiç kimsenin aklına gelmez,” Bu kızın ayakkabıları nerede?” Diye sormak. Kız Kulesi’nin ayakkabıları Sunay Akın’dan başka kimin aklına gelmiştir bilinmez ama herkesin bildiği tarihteki masallar ve tabi ayakkabı denilince ilk akla gelen Külkedisi. Meğer bir çift ayakkabının ne kadar da çok anlatılacak öyküsü varmış, tarihin ilk zamanlarından bugüne kadar. Her zaman ki coşkusuyla yazar, anlatımına pek çok bilgiyle zenginlik katarak, güzel bilgiler vermiş ve kitapta ayakkabıları anlatmış.  Can Yücel’in İki Lostracı Çocuğun Konuşması’ndan şiirini de kitabın içinde okuyucuya tekrar sunup Şenol Güneş’in ayakkabısına bağlamış, yaması yapılan ayakkabıların anısını. Anlayacağınız soluksuz okunacak bir Sunay Akın eseri daha.

TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI

12 TL

 

PRAG MEZARLIĞI

UMBERTO ECO

“Mısır locası da neymiş? Masonluk cizvitlerin icadıdır.

Bari siz konuşmayın mason olduğunuzu herkes biliyor.”

Umberto Eco iyi bir araştırmacıdır. Kitaplarını araştırdıklarından yola çıkarak ve gerçek olaylar üzerine yazar. Tarihin pek çok zamanından beri merak edilen gizliliktir masonluk. Peki, nerede nasıl çıktı?  Cizvitler kimler? Peki, tüm bunların Hitler ile bağlantısı nedir? Tarihi gerçekliğin ışığında Umberto Eco’nun güçlü anlatımıyla sizi 19. yüzyıla kadar götürecek ve sonraki zamanlarda dünyanın gidişatını değiştirecek pek çok olaylar dizisi. Tarihe merakı olanların ilk okuyacağı kitaplar arasında yer almalı Prag Mezarlığı. Olayları anlatanın gözünden okurken bir de sizin deneyiminizi bekliyor kitap.

DOĞAN KİTAP

28 TL

 

HEPİMİZ BİRİLERİNİN ESKİ SEVGİLİSİYİZ

TUNA KİREMİTÇİ

İclal’ e söylemek istedikleri var 5 yıl sonra Tuna’nın. İclal okur mu o sayfaları ya da birileri söyler mi? Hiç karşılaşmamışlar ayrıldıklarından beri. İclal artık Tuna’nın eski sevgilisi. Aslında herkes birilerinin eski sevgilisi. Birileri yeni sevgiliniz iken bir önceki kişinin eski sevgilisi. Bir an önce unutmak istediği belki de hayatı boyunca hiç unutamayacağı eski sevgilisi.  Çeşitli öykülerin yer aldığı kitap Amy Winehouse’dan bahsederken Agatha Christie’nin Pera Palas günlerine kadar uzanmış . Herkesin kendinden bir şeyler bulduğu Issız Adam ve bazen de Issız Madamlara yer vermeden edememiş.  Dinlenmek istediğiniz güzel öyküleriyle bir çırpıda okuyacağınız, okurken bazen gülüp bazen de eğleneceğiniz çeşitli duygularla bitireceğiniz bir kitap.

DOĞAN KİTAP

9 TL

[nggallery id=831]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.