© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kayıp Medeniyetler

Kayıp Medeniyetler

Eski medeniyetlerin ve insanlarının bizden çok önde olduklarını kabul etmemiz gerektiğini belirterek başlıyorum, Sevgili Okurlar. Bunun en belirgin açıklaması; o zamanın insanlarının ezoterik (içsel) yaşam biçimi içinde olmaları ve dışsal görünüm (egzoterik) ile işlevlerle hiçbir ilgisi olmayan bu insanların bizlerin bilmediği bazı bilinmeyenlere çok önceden vakıf olmalarıdır.

Ayrıca bu sözlerin, 20. yüzyılın bilim adamlarından Einstein’e ait olduğunu da hatırlatırım. Bizler nasıl düşünürsek düşünelim, geçmiş tarihi irdeledikçe bu sözlerin doğruluğu her an karşımıza çıkabilir. Atatürk’ün araştırmalarında da görülüyor ki, bilge insanlar dikkat çeken insanlardı ve de bu kişiler; Mu ve Atlantis Medeniyetleri’nin öncüleriydi.

Örneğin M.S. 8. yüzyılda Mahavira’yı yazan Bhavabonti’nin anlattıkları bu gizleri Hint’in sakladığı açıkça ortadadır. Değerli Okurlar, günümüze kadar gelen bu arşivden bir bölüm sunuyorum sizlere…

(Kutsal bilimin gizleri ancak inisiyecilerle bilinir. Binlerce yıldan beri ustalar, Brahma, Şiva ve benzerleri bunları görüp öğrenmişlerdi. Kiriçaçva, Mu bilim rahiplerinin gizli öğretilerini bütün derinlikleriyle açıklamışlardı. Viçvamitra bu gizleri daha yayan görev yapmıştı.)

Gene Mahavira’nın beşinci bölümünde Puşpaka denilen bir çeşit hava taşıt aracıyla insanların taşındığını anlatır. Ayrıca bu hava taşıt araçlarının, gece seferleri yaparken birer yıldız gibi parladıkları da anlatılar arasında yer alır. Öte yandan Hint Yogasutrası, Aiçvaryalar’dan söz eder. Aiçvarya, bir insanın sahip olduğu halde kullanmayı bilemediği yetenekleri öğretme bilimidir.

Yogasutra aşağıda yazılı olan bilim türlerinin Naakaller’den yani Mu’da hem rahip hem de bilge sıfatıyla yaşayan bir sınıftan (Mu Bilge Rahipleri’nden) alınmış olduğunu yazar.
Hint Aiçvaryalar’ı yedi bölüm olarak kabul görür:

1) Amma: Düşünce gücüyle maddeleri küçültüp, büyültme gücü. Maddeler üzerinde çeşitli etkilerde bulunabilmek. (Telekinezi)

2) Lghima: Cisimleri hafifleterek, havada durdurabilmek. (Levitasyon)

3) Prapte: Zaman sınırlarını aşarak, çeşitli yerlere ulaşmak ve düşünce nakli. (Astral Seyahat ve Telapati)
4) Prakamya: İrade yolu ile gaz, sıvı, katı cisimler arasından geçebilmek.

5) İçitritva: Maddelerin özelliklerini değiştirme. (Alşimisimya)

6) Sohtart: Kendi bedenine ikinci bir ruh sokabilmek. (Medyumluk)

7) Atartvaç: Görünmez olabilmek. (Demateryalizasyon)

Sevgili Okurlar; Mu bilim rahiplerinin bilgelikleri, Okulüt bilim anlayışları ve bakış açıları, her şeyden önce bu inanışa kendilerini adayışlarına baktığımızda ve giz öğretilerinde şu küçücük bölümü bile incelediğimizde tüylerimiz ürperiyor ve şaşırıyoruz.

Günümüzde de parapsikoloji dalı, bu sistemin içinde ama ben hiç birini tanımıyorum ve tanımak da istemiyorum. Çünkü bu insanlar önce inisinasyondan geçmeli ve okült olduklarını kanıtlamalılar diye düşünüyorum.

Okyanusun derin sularına gömülen bu giz dolu uygarlık iyi ki batmadan önce kendi medeniyetlerini çevre kıtalara yaymışlar. Orta Amerika, Orta Asya, Afrika kıtasının kuzey bölgesine yani. Mısıra yaptıkları yoğun göçlerle bu bölgelere de taşımış hem de inanışlarını yaygınlaştırmışlar.

Değerli Okurlar; “Bilinmeyenler” yazılarıma gösterdiğiniz ilgiye teşekkür borçluyum. Siz de ilgiliyseniz bana yazın. Bir sonraki yazımda yine bilinmeyenlerin aurasında giz dolu, heyecan dolu yolculuğumuz devam edecek.

Renk ve sevgiyle kalın.

Yazar Hakkında /

1944 de İstanbul Kadıköy de doğdu. Kökeni asker olmasına rağmen psikoloji ve felsefe merakıyla yaptığı araştırmalar ve çalışmalarla renk konusunda oldukça ileri mesafeler kat ederek renge duyarlı birey ve kurumların kendisini tanımasını sağladı. Renkler geri geliyor isimli yazdığı kitapla renk duyarlılığını insanımıza aktarmaya çalıştı. Gazete dergi ve mecmualarda yazdığı yazılar hakkında çıkan haberler insanımızın rengi fark etmesini ve merak etmesini meydana getirdi. Yaptığı radyo ve televizyon yayınlarıyla insanımızla renk konusunda sözsel ve görsel iletişim kurdu. Koç, Roch, Borunger, Novartis ve daha bir çok kurumsal sektörde uygulamalı seminerler vererek, renkle insan tanıma sanatı sıcak satış ve başarıyı yakalama eğitimleri fevkalade ilgi gördü. Halen Renk Center Psikolojik Danışmanlık Eğitim merkezi ünvanlı şirkette Darüşşafaka Çetin Berkmen Gymnasium Sport Center Maslak İstanbul adreste görev yapmaktadır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.