© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Karmanın Anahtarı Satürn

Karmanın Anahtarı Satürn

8 Şubat – 26 Mayıs Süresince Geri Giderek Sorumluluklarımızı ve Eksikliklerimizi Hatırlatıyor

Satürn karmanın anahtarıdır. Karma neden ve sonuçların yasasıdır. Satürn özellikle geri kaydığında nedenleri sorgulamamız ve sonuçları değerlendirmemiz gerekir.

Satürn, tecrübenin temelini oluşturur. Tecrübelerimizle büyür ve olgunlaşırız. Dayanmayı, sürekliliği ve taşımayı öğretir. Adeta bir taş işçisi gibi yaşamımızı yapılandırmanın yollarını gösterir. Terazi burcunun geri kayması ikili ilişkilere, karşılıklı yapılan anlaşmalara, başkaları ile yapacağımız görüşmelerin, ben ve biz kavramlarının ön plana çıkacağını ve “BİZ” kavramına doğru gitmemiz gerektiğini, tek tek bireysel yaşamlar yerine, kümeleşerek, gruplar oluşturarak, “BİZ”den, “BEN”den farklı olanları anlamamızı sağlayacak bir süreçtir.

Adaletin sembolü Jüpiter ile karşı karşıya gelmesi; haksızlıklara uğramadan, haksızlık yapmadan önce karşı tarafı anlamamızı, anlamaya çalışmamızı ve ortak çözümler bulmamız gerektiğini söylüyor. Bu süreçte güvenmemizin, güven kazanmamızın, beraberliklere değer vermemizin çok değerli olduğunu gösteriyor. Ayrıca yaşadığımız haksızlıkları zamanla telafi edebileceğimizi aynı zamanda aile büyüklerimizi, atalarımızı da gösterir. Onların yapamadıklarını yapmak, tamamlamak ya da yardımcı olmak durumunda kalabiliriz.

Satürn Terazi burcunun 29’uncu derecesinde, felsefe derecesinde geri kayması bize bilgi ve deneyimlerden yararlanarak hızla olgunlaşabileceğimizi, bilincimizin yükselmesi için bilgi ile düşünmemizi işaret ediyor.


KOVA

Hava Sabit (21 Ocak – 20 Şubat)

Daha çok istediğimizde illüzyonlara kapılabiliriz
Şubat ayı boyunca çok çalışmak, istemek, gerçekleştirmeye çalışmak sizi yorabilir. Beklenmedik sürprizlerin size kolaylıklar sağlaması mümkün. Kendinizi daha rahat bırakmanızda yarar var. Zamana karşı mücadele etmek ya da yaşama karşı tahammülsüzlük sizi ve sağlığınızı zorlayabilir. Beklediğiniz başarılar gerçekleşmezse, beklemedikleriniz başarıya ulaştıracaktır. Şubat ayında beklediklerinizden çok, beklemedikleriniz değerli. Bırakın ısrar etmeyi… Bırakın yaşam size renk katsın, size oyunlar oynasın. Hediyelerini kendisi getirsin.
Jenniffer Aniston-11 Şubat 1969


BALIK

Su Değişken (21 Şubat – 20 Mart)

Aşırı hassasiyet ve niyet yaşamınızı zorlayabilir
Şubat ayı boyunca kendinizi pek çok konuda sıkışmış hissedebilirsiniz. Birçok terslikler arka arkaya gelebilir. Ancak bütün bunlar geçici. Temelde son derece tanrısal şanslara sahip olduğunuz bir süreçtesiniz. Sürekli fikir değiştirmek sizi yorabilir. Yaratıcılığınızı ve sevgilerinizi daha sakin ve zamanı genişleterek yudum yudum kullanmanızda yarar var. Kendinizi tüketmediğiniz sürece düşlerinizi her an gerçekleşebilirsiniz. Önümüzdeki
20 yıl boyunca düş gemisinin kaptanı sizsiniz.


KOÇ

Ateş Öncü (21 Mart – 20 Nisan)

Karşıtlığın çekiciliği, sürprizler, değişim
Şubat ayına günlük işlerinizin yoğunlaşmasıyla giriyorsunuz. Yaşamınıza yenilikler ekleyerek daha aktif duruma getirebilirsiniz. Beklemediğiniz olaylar karşınıza çıkabilir. Bu beklenmedik olayları bir yenilenme fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz. Sevdiğiniz insanların karşılaştıkları zorlukları çözmek durumunda kalabilirsiniz. Size ihtiyaç duyulan, dostluğunuzla, enerjinizle özveride bulunacağınız bir ay. İş yaşamınız yoğun ve mücadeleli geçebilir. 8-22 Şubat tarihleri arasında duygusal ve spekülatif kazançlarda oldukça şanslısınız. Sevgililer Günü’nde sevdiğinizle yeni projeler yapabilirsiniz. Geçmiş yanılgılarınızı geride bırakabilirsiniz, geleceğe umutla bakabilirsiniz. Tecrübelerden yararlanmanız size sağlamlık ve güven getirebilir.


BOĞA

Toprak Sabit (21 Nisan – 20 Mayıs)

Paralel dünyalar, bilinmeyenler, ortaya çıkanlar
Şubat ayına son derece şanslı ve bereketli giriyorsunuz. Tamamen birbirinden farklı yapmak istediklerinizin heyecanı ve telaşı sizi sarabilir. Ayın ortalarında çok önemli ideal, düşsel günler yaşayabilirsiniz. Kıskançlık duygularından uzak durmanızda yarar var. Duygusal çelişkilerinizde aslında çok şanslı olduğunuzu düşünmeniz iyi olur. Arkadaşlarınızla, gruplarla yapacağınız çalışmalar sizi pek çok yönden rahatlatabilir ve geleceğe daha büyük umutlarla bağlanmanıza yardımcı olabilir. Bildiğiniz yönlerinizden hafifleyip, bilmediğiniz yönlerinizi keşfedebilirsiniz. Dikkat edin ayın 15’inden sonra yüreğiniz yumuşadıkça, kahkahalarınız çoğalacak.


İKİZLER

Hava Değişken (21 Mayıs – 20 Haziran)

İçimizdeki tanrıların öfkesi, çabası
Batı mitolojisinde duygularımızın her biri bir tanrıyla sembolleştirilip uç noktalardaki etkileri, aşırılıkları ya da yoksunlukları dile getirilmiş. Şubat ayı da sizin için oldukça hareketli ve inandığınız, inanmadığınız her şeyi dile getirmek istediğiniz bir ay. Diplomaside en büyük silah gülümseyerek hayır diyebilmektir. Duygu seline kapılıp dil karmaşasına düşmemektir. Yeni bir vizyona ihtiyacınız var. Düşlerinize odaklanarak, isteklerinizi dile getirerek istemediklerinizden sessizce vaz geçebilirsiniz. 14 Şubat ve sonrası işleriniz ve idealleriniz açısından son derece önemli. Yaşadığınız anlara öfkelenmeden geleceğinize odaklanırsanız geçmişiniz kendiliğinden toparlanacaktır.


YENGEÇ

Su Öncü  (21 Haziran – 21 Temmuz)

Her şey bir anda…
Şubat ayına son derece olumlu başlarken gerek iş yaşamınızdaki sorumluluklarınız, gerek duygusal ya da ailesel sorumluluklarınız sizi zorlayabilir. Bir anda her şeyi bırakıp gitme ihtiyacı duyabilirsiniz. Zorlandıkça uzakları daha yakın hissedebilirsiniz. En zorlandığınız anlarda beklenmedik sürprizler ve değişimlerle karşılaşabilirsiniz. Geçmişten gelen bazı sorunlar su yüzüne çıkabilir. Sezgilerinize ve aklınıza güvendiğiniz sürece sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Hem sorumluluklar hem de özgür olma isteği sizi zorlayabilir. Kaçamasanız da bu ay küçük geziler ya da yürüyüşler yapmak sizi rahatlatabilir. Kocaman yüreğiniz her şeyi çözecektir.


ASLAN

Ateş sabit (22 Temmuz – 21 Ağustos)

Ben. Sen. Biz. Siz. Kime ne için çalışıyorum?
Şubat ayına oldukça gergin ve yüklü giriyorsunuz. Hem işiniz için, hem kendiniz için çalışırken bütün bu hedefler bir an aklınızı karıştırabilir. Ortaklıklarda, ikili anlaşmalarda ve ilişkilerde zorluklar içine girebilirsiniz. Ya herkes adına bir çalışma içine girebilirsiniz ya da herkesle mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz. Çok çalıştığınız, kolay anlaşamadığınız bir süreç. Bazen liderliğinizi hiç hissettirmeden çok geriden sürdürebilirsiniz. Duygusal ilişkilerinizde daha anlayışlı ve sabırlı olmanızda yarar var. Düşleriniz ve umutlarınız sizi sevenleri yumuşatabilir.


BAŞAK

Toprak Değişken (22 Ağustos – 21 Eylül)

Sevdiklerinle dans ederken ayakkabının rengini düşünmemek
Son derece şanslı ve idealist bir ortamda Şubat ayına giriyorsunuz. Ancak çok fazla abartmadan birlikte çalıştığınız kişilere karşı temkinli olmanız ve eğer ortaklıklarınız varsa ortaklıklarınızda olabilecek pürüzleri önceden saptamanız yararlı olabilir. İkili ilişkilerde, sevdiklerinizle en fazla birliği hissedebileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Kendinizi fazla eleştirmemeniz sizi rahatlatabilir. Duygularınız ya da kişiliğiniz birtakım haksızlıklara uğrasanız da bu ay hayatınız şans melekleri üzerine kurulu. İnancınıza, şansınıza, gönlünüze güvenin.


TERAZİ

Hava Öncü (22 Eylül – 22 Ekim)

Çalışma, yüklenme, adil olma
Bu ay oldukça şanslısınız. Zorlukları, yükümlülüklerinizi dans eder gibi yerine getirebilirsiniz. Son derece değerli, geleceğinizin temellerini oluşturacak sorumluluklara imza atabileceğiniz bir süreçtesiniz. Hiçbir işinizi şansa bırakmadan hedeflerinize doğru adımlar atabilirsiniz. Şubat ayı sonunda çalışmalarınızın ve çabalarınızın sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Parasal açıdan tutumlu olmanız gereken bir zaman. Paranın, sevginin, değerin kısacası her şeyin çalışarak güzelleşeceği bir süreçtesiniz. Sanatçılar, yaratıcı fikir insanları için son derece verimli bir ay.


AKREP

Su Sabit (23 Ekim – 22 Kasım)

Aile, çevre, güvenlerin yenilenmesi
Şubat ayı çevrenizle ve ailenizle en fazla sevgiyi yaşayabileceğiniz, var olmanın, birlikte olmanın, dayanışmanın mutluluğunu yaşayacağınız bir ay. Kendinize güvendiğiniz sürece herkesle birlikte çok daha büyük yaşamsal güzellikleri tadabilirsiniz. Geçmişten getirdiğiniz sıkıntıları bu ay boyunca unutabilir kendinize şubat ayı boyunca şans kapılarını açabilirsiniz. Hayatınıza anlam katacak yeni kişilerle karşılaşabilirsiniz. Korkmadan kendinizi bıraktığınız sürece olağan üstü sevgiler yaşayabilirsiniz. Parasal konularda biraz dikkatli olmanız, borç alıp vermemeye özen göstermenizde yarar var.


YAY

Ateş Değişken (23 Ekim – 22 Kasım)

Arka arkaya gelen yenilikler, işler…
Şubat ayınızı geleceğe ertelemeyin
Şubat ayı boyunca oldukça hareketli ve yoğun bir tempo sizi bekliyor. Özellikle tüm çalışma alanlarınızda hareketlenme söz konusu. Ertelemeden, düşlere dalmadan, şansa bırakmadan bütün bu çalışmalarınızı tamamlamaya çalışmanız bile size yıl boyunca yetecek kocaman bir adım attırabilir. Çevrenizle, çocuklarınızla, sevdiklerinizle paylaşarak geliştireceğiniz işler size şans getirebilir, yeni yollar açabilir. Sadece size değil paylaştığınız kişilere de ışık tutabilir. Şubat ayınız geleceğe ertelenmeyecek kadar kıymetli. Şubat ayınızın her anını çalışarak ve değerlendirerek geçirmenizde yarar var. Çalışmalarınızın çok masrafa değil de kazanca yönelik olmasına özen göstermelisiniz. Düşlerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Bir an önce eksiklerinizi gidermenizde yarar var.


OĞLAK

Toprak Öncü (22 Aralık – 22 Ocak)

Rüzgara bırak kendini, düşler pupa yelken
Bu güne kadar önde olmak, yüklenmek ve dayanmak sizi yormuş olabilir. Bu ay kendinizi rahat bırakabilirsiniz. Yüreğinizin sesini dinlemek, duygularınızı yaşamak size şans getirecektir. Bu ay size çalışmalarınızdan çok düşleriniz, umutlarınız ve niyetiniz şans getirecek. Kendinizi boşu boşuna yıpratmayın, ruhunuzu zedelemeyin. Aile içinde, çocuklarınızla, sevdiklerinizle ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz. Fazla üzerinde durmayın. Anlar yaşamak için vardır. Taşımak, sürüklemek için değil. Parasal açıdan son derece şanslı bir süreçtesiniz. Maddi, manevi değerlerde bolluk ve bereket dolu bir ay sizi bekliyor.


Yazan:
Francine Sevda Dorkip
astrosevda@gmail.com

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.