© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Kariyerin Altın Basamaklarında Yükselme Yolları

Kariyerin Altın Basamaklarında Yükselme Yolları

Yoğun bir rekabetin yaşandığı iş hayatında bir adım önde ve başarılı olabilmek herkesin hedefidir. Kariyer basamaklarını hızla tırmanmayı hayal eden  her insanın yapması ve dikkat etmesi gereken önerilere ihtiyacı vardır. İşte, kariyer yolculuğunuzda size ışık tutacak tavsiyeler…

 

 

Profesyonel olun siz terzisiniz; işiniz elbise dikmek, kumaşı sevmek zorunda değilsiniz.

▪ Aristoteles’e göre eleştiriden kurtulmanın sadece bir yolu vardır: “Hiçbir şey yapma, hiçbir şey söyleme ve hiçbir şey olma.”

▪ İnsanı iş yaşamında korkuya sürükleyen üç korku kategorisi vardır: Başarısızlık korkusu, yetersizlik korkusu, başkalarını hayal kırıklığına uğratma korkusu. Korkularını yen, başarı senin olsun.

▪ İş hayatında başarıyla ilgili iyi tavsiyeler daima evrenseldir.

▪ İşinizde tutkunuz olsun. İşiniz, sizin için anlamlıysa, iş hayatınız eğlenceye dönüşür. Eğlenerek çalışan daima daha iyi yerlere ulaşır.

▪ İşin kendisiyle ilgili tutkunuz olmasa bile, onu yapma nedeninizle ilgili tutkunuz olsun. Belki yaptığınız işi belki işyerinizi sevmiyorsunuzdur, ama kazandığınız para ve işinizin size sağladığı menfaatler aileniz için gereklidir. Ailenizin mutluluğunu düşünerek doğru olanı yapmakla ilgili tutkunuz olsun.

▪ Bazı şeylerin değişmesi gerekiyorsa, öncelikle değişime liderlik yapan siz olun. İşiniz sizi mutlu etmiyor olabilir, en azından bu durumdan kurtulmanızı sağlayacak yetenekler için çalışın, farklı branşlarda kendinizi geliştirin. İşinizdeki problemi çözüme ulaştıran siz olun.

▪ Ağaç yaşken eğilir ve ne kadar erken başlarsanız o kadar çok yol alırsınız.

▪ Bozuk değilse tamir etmeyin, iyileştirin.

▪ Öğrenilmesi zor olan şey, ne zaman devam edileceğini ve ne zaman bırakılacağını bilmektir. Bunu size kimse söylemez. Bir noktada karar vermek zorunda kalacak olan sizsiniz.

▪ Akılsızlığın tanımı, aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemektir. Sonuç olumlu değilse, bir şeylerin değişmesi zamanı gelmiş demektir.

▪ Kimse tek başına başaramaz. Takım içinde olmaktan gurur duyun ve iyi bir takım üyesi olun.

▪ Yardıma ihtiyacınız varsa yardım isteyin, ihtiyacının olmadığını düşünüyorsan kanıtla.

▪ Hayatınızda daima pozitif insanlar olursa, pozitif sonuçlar alırsınız.

▪ Renkleri kabul edin. Güçlü yönleri parlatmanın en kolay yolu, farklı yetenekleri bir arada başarıyla çalıştırmaktır.

▪ Kimseye her konuda yapılması gerekeni söylemeyin ve kimsenin size her konuda yapılması gerekeni söylemesine izin vermeyin.

▪ En iyisi olduğunuzu her düşündüğünüzde sizden daha iyiler her zaman olacaktır, kabullenmeyi bilin.

▪ İşte ne kadar sivrilirseniz sivrilin, kimseden daha fazla değerli olamazsınız. Kimse de sizden daha fazla değerli olamaz.

▪ Yeteneklerinizi iyi olduğunuz konularda geliştirirseniz daha mutlu olur ve başarıya yaklaşırsınız.

▪ Deneyimlemek ve istikrarlı tekrar, yeni bir yetenek geliştirmenin en iyi yoludur. Gelişim sabır ister sabırdan ayrılmayın.

▪ Yeni şeyler öğrenmek sizi dinç tutar, öğrenmekten yorulmayın.

▪ Hata yapma hakkınızı kullanın, hata yapmaktan korkmayın.

▪ İşe başlarken her istediğiniz hemen olmayacaktır, acele etmeyin.

▪ Kaynak eksikliği mazeret değil, kılık değiştirmiş bir lütuftur. Yaratıcı olun.

▪ Sürekli yaptığınız şeyleri, yeni yöntemlerle yapmayı becermek başarılı olmaya yol açar.

▪ Aldığınız risk kadar başarılı olacaksınız. Ancak mantıklı ve gerçekçi riskler almayı unutmayın.

▪ “Evet” dediğiniz kadar “hayır” demeyi de becermelisiniz. Hayır’da “hayır” vardır.

▪ Olumsuz geri dönüşleri kendinizi geliştirme aracı olarak kullanın, alıngan davranmayın.

▪ Eleştirirken iş hakkında konuşun, kişi hakkında değil.

▪ Büyük düşünün. Büyük hayal edin.

▪ Büyük düşünürseniz “evet” ten çok “hayır” duyarsınız. Kararı onlar değil, siz vereceksiniz.

▪ Başarı için sadece bir sır varsa o da şudur: Planlarınızı diğer insanlarla paylaşın ve gelişmeler hakkında onlarla iletişim içinde olun.

▪ Network’unuz sizin hazinenizdir, geliştirin. Çok insanla tanışın ancak fayda sağlayacak kadarıyla irtibatta kalın.

▪ Çalışanların, gelişimine ayrılan zaman ve para hiçbir teknolojiden değerli olamaz.

▪ Bugün zirvedeyken yarın olmayabilirsiniz buna hazırlıklı olmalısınız. Başarısızlık, kötü bir şey değildir. Sürecin bir parçasıdır.

▪ Ne kadar hazırlıklıysan o kadar az zarar göreceksin ve yaşadığın olumsuzluklara karşı o kadar dirençli olacak ve yöneteceksin.

▪ Saygılı, ama kararlılıkla insanlara “hayır” demeyi öğrenin.

▪ Karşınızdaki insan ne kadar zengin, ünlü ve başarılı olursa olsun; onun da sizin gibi hayalleri, rüyaları ve korkuları olan bir insan olduğunu unutmayın.

▪ İstediğinizi almak, mutlu olacağınız anlamına gelmez. Mutluluk, sahip olunanla tatmin olma sanatıdır.

▪ Zor insanlarla çalışmaktan kaçma şansınız yok bunu kabullenmelisiniz. Saygılı olur, işinizi iyi yaparsanız, o zaman zor davranışlar teslim olmak zorunda kalır.

▪ Olmadığı zamanı bilmek ve bırakma erdemini göstermek gerekir. Bunun için yeni işler ve kariyer planları için daima B ve C planlarınız olsun.

▪ Ne istediğinize odaklanın, ne istemediğinize değil.

Yazar Hakkında /

Özgür Aksuna, 1978 yılında çok sevdiği Ankara’da dünyaya geldi. Üniversite yıllarına kadar Ankara’da eğitim hayatını sürdürdü, Müzik ve yayıncılık hayatına 1995 yılında TRT Ankara Radyosu ve TRT Ankara Televizyonu’nda başladı ses sanatçısı olarak bir çok program, konser ve turnelerde görev aldı, beraberinde ses sanatçılığı kariyerine Kültür Bakanlığının kadrosunda da bir süre devam ettikten sonra bir çok özel radyoda program yapıcısı, spiker, haber editörü,müzik direktörü, dj eğitmeni ve yayın yönetmenliği yardımcılığı yaptı. 1999 yılında Türkiye’nin en önemli yabancı müzik istasyonlarından Capital Radio ile başlayan Dj’lik ve radyo programları ile adını “Türkiye’yi Uyandıran Adam” olarak tüm Türkiye’ye ve yurt dışına duyurdu.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.