© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

İtalya’dan Sevgilerle…

İtalya’dan Sevgilerle…

Sonunda Eylül ayı geldi ve sıcak yaz günlerini geride bıraktık… Bu ay sizlerle Temmuz sonunda gerçekleştirdiğim İtalya seyahatinden bazı notlar, sokak stillerim ve fotoğraflar paylaşmak istiyorum. Cenova, Floransa, Venedik ve Milano’yu gezdiğimiz Kuzey İtalya turunda Fransa’nın Cotte D’Azzur kıyı şeridinde Cannes, Monaco Krallığı ve Nice’i de görmeyi ihmal etmedik. Tüm bu şehirler içerisinde benim için en unutulmazları Venedik, Milano ve Monte Carlo oldu…
 blank
Monaco & Monte Carlo!
Cote d’Azur bölgesinde önce bir zamanlar sürgündeki pek çok Osmanlı hanedanının da yaşadığı Fransa’nın Nice ve Cannes kentini ardından da dünyanın Vatikan’ı saymazsak en küçük ve en zengin ülkesi olan Monaco’yu ziyaret ettik. Dünya jet-set’inin uğrak noktası olan Hotel De Paris, Monte Carlo gazinolarında kumar ve tarz sahibi sokak stilleriyle dolu geçen harika bir gün… Aşkta kaybeden kumarda kazanır lafı doğru olacak ki makineye yatırdığım bir miktar Euro’yu da misliyle katlayıp geri kazandığımı gururla söylemeliyim. Derginin ilerleyen sayfalarında Monaco’nun Monte Carlo meydanından sizler için çektiğim sokak stillerini görebilirsiniz.
 
Pisa
Toscana bölgesinde geçen ilk günümüz önce Pisa kulesini ve ardından San Gimignano’yu ziyaretimizle geçti. Pisa Kulesi, İtalya’nın kuzeyindeki Pisa şehrinde Piazza dei Miracoli’de (İtalyanca Mucizeler Meydanı) yer alan ve her yıl milimetrenin onda yedisi kadar (100 yılda 7cm) eğilen bir çan kulesi. Bu meydana kulenin yıkılmamasından ötürü “Mucizeler Meydanı” denmiş. Pisa’nın gücünün ve zenginliğinin bir sembolü olması amacıyla Cenova ve Venedik’e rakip olarak yapılan kule, yapıldığı tarihten itibaren zemindeki bir sorundan ötürü eğilmeye başlıyor ve bugün çeşitli restorasyon çalışmalarıyla hala ayakta tutulmakta. 
 blank
Venedik
Venedik, rüyalar, gondollar, maskeler ve alışverişin şehri… Kendinizi dar sokaklarda kaybederken gördüğünüz her dükkana girip çıkmak ve şehrin atmosferini saran rüyanın bir parçası olmak istiyorsunuz. Pek çok markanın butiklerinin bulunduğu bu güzel şehirde aynı zamanda karnaval havasındaki rengarenk maskeler insanı adeta büyülüyor. Romantik gondol gezileri de şehri görmeniz için bir başka alternatif… Üstelik bu sene şehirde Bineal de var. Kaçırmayın!

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.