© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

İllüzyonların Tamamen Çözüldüğü, Sorumlulukların En Yüksek Olduğu Bir Yıla Giriyoruz

İllüzyonların Tamamen Çözüldüğü, Sorumlulukların En Yüksek Olduğu Bir Yıla Giriyoruz

Hem biz dünyalılar olarak kendi zaman dilimimizde yeni bir yıla giriyoruz, hem de samanyolu galaksisinde, içinde bulunduğumuz milyonlarca yıldız sisteminden biri olan güneş sistemimiz 26.000 yıllık döngüsünü tamamlayarak yeni bir 26000 yıllık döngüye giriyor.

 

Bu durumda her bir dünyalı gibi kendi yaşamlarımızı düşünürken artık kendi dünyamızın da bilincinde olarak yeni bir çağa girmenin sıkıntılarını ve ümitlerini taşıyoruz.

 

Hatırlarsanız son 15 yıldır yeni bir çağdan, Kova burcu çağından söz ettik. Hepimiz bu çağdaki olası bireyselliklerimizi ve dayanışmayı, özgürlüklerimizi ve çağdaşlaşmayı konuştuk ve bu alanlardaki dilediğimiz varoluş biçimlerinden söz ettik. İnanılmaz kavramlar geliştirdik, soyutlamalarda bulunduk. Bu süre zarfında değişimlerin, dönüşümlerin temsilcisi Plüton Gezegeni Yay burcundan geçiyordu ve hepimiz Yay burcunun da etkisiyle birer filozof, birer guru kesilmiştik. Oysa şimdi bizleri her zaman kökten değiştiren Plüton gezegeni Kasım 2008 yılından beri toprak burcu olan Oğlak burcuna girdi. Bu burçta Mart 2023 yılına kadar yaşamlarımızda etkisini sürdürecek ve daha sonra Kova burcuna girerek gerçek Kova burcu çağına bizi hazırlayacak.

 

Bu yıl hem dünyalı olarak hem de birey olarak çok önemli etkiler altında kalacağız. Kısaca özetlemek gerekirse astrolojik olarak kitlelerin, nesillerin değişim ve dönüşümlerini simgeleyen üç gezegenin de güçlü etkileri altına giriyoruz.

 

  • Plüton Oğlak burcuna girdi.
  • Neptün kendi burcu olan ve çok güçlü olduğu Balık burcuna girdi.
    • Uranüs son derece keskin etkilerle ortaya çıkacağı Koç burcuna girdi.

 

Bütün bu güçlü etkiler yeni bir 26000 yıllık döngünün başlangıcıyla birlikte bizleri etkisi altına alacak. Yeni bir yıla girerken bu üç temel etkinin bilincinde girmemiz ve geleceğe yönelik çalışmalarımızda bu etkileri göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu sembolleri kendi yaşamlarımıza renk katmaları, düşlerimizi süslemeleri için bir ezgi, yaşam senfonisinin değerli notaları gibi ele alabiliriz.

 

Oğlak burcu toprağı, maddeyi, ülkeleri, yönetimi, tasarrufu, idareyi ve idareli kullanmayı, kuru ve soğuğu, garantiyi, sigortayı, kitleler üzerindeki baskıyı, kontrollü olmayı, tüketmemeyi aksi takdirde yoksunluğu, eksikliği, azlığı, var olanın korunmasını, sahip çıkmayı ve ağır sorumlulukları taşımayı temsil eder. Duyguların en aza indiği, yalnızlığın, onurun değer kazandığı, yapılması gerekenlerin yapıldığı bir burçtur. Katı gerçeğin, büyümenin, sorumluluğun burcudur. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn karmayı, ödevlerimizi, görevlerimizi, ders almayı, tecrübeden ders çıkarmayı, yanlışların bedelini ödemeyi, büyümeyi, olgunlaşmayı, sağlam olmayı, ayağını yorganına göre uzatmayı, tüketmemeyi önerir. Gösterişten çok öze, paradan çok sadakate değer vereceğimiz bir dönem.

 

Oğlak burcu sembollerini günümüz koşullarına uyarladığımızda dünya ekonomisinin değişeceğini, Yay burcunda iken alabildiğine genişleyen bereket, kar, para veya liberal ekonominin artık daralacağını, kontrol altına alınacağını ve değişeceğini gösteriyor. Ayrıca Oğlak burcunun tam karşısında yer alan ve halkları temsil eden Yengeç burcuyla da kitlelerin sıkışacağını ve bütün bu etkilerden etkileneceğini gösteriyor. Ayrıca Plüton gezegeni İslam dünyasını ve petrolü, Oğlak burcu da toprağı işaret ettiğine göre bu bölgelerde savaşların, baharların ve son baharların gündemde olacağını gösteriyor. Toprakların parçalanması, bölünmesi, nüfusun azalması, petrol fiyatlarının tavan yapması ile karşı karşıya kalabileceğimizi düşünebiliriz.

 

Oğlak burcu ülkemizin haritasında özellikle ikili ilişkiler ve antlaşmalar düzeyinde hareketlilik kazanıyor. Dost ve düşmanlarımızla yüz yüze gelip katı gerçeklerle yüzleşeceğimiz bir dönemi gösteriyor. Bugüne kadar süre gelen antlaşmaların geçerliliğinin pek olmadığını ve iki yıl boyunca ağır tehditler altında yaşayacağımızı gösteriyor. Ayrıca toprak bütünlüğümüzün, ulusal bütünlüğümüzün ve deprem tehlikelerinin ve sınırlarımız boyunca oluşan ateş çemberinin gündemde kalacağını ve aynı açıların yaşandığı 1915-23 arası sürecin bu günümüzde de farklı bir gerçekle karşımıza çıkacağını gösteriyor.

 

Ülkemiz yeni yıla kış gündönümüne engeller, sınavlar ve toprak değişikliği (deprem, bölünme vs. olabilir) ile giriyor. Tabi her sembolün bir karşıt sembolü de geçerlidir. Bütün bu semboller ya aktif olacaktır ya da bütün bu semboller adına ülkemiz aktif olacaktır. Bunları zamanla hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz.

 

Yeni yılda her zamankinden daha fazla bilinçli ve donanımlı olmamız dileğiyle.

KOÇ BURCU Ateş Öncü 21 Mart-19 Nisan

Cesaret, yenilik, özgürlük

Uranüs gezegenin burcunuzu etkisi altına almasıyla artık beklenmedik olaylar karşınıza çıkabilir ve siz de beklemediğiniz bir biçimde kendinizi değiştirmeye başlayabilirsiniz. Böyle dönemlerde önemli olan esnek olabilmek ve yenilenmenin, genç kalmanın, çağdaş olmanın bilincinde olmaktır. Sevdiklerinizle birlikte sürprizler yapmanın, yaşamınıza yenilikler katmanın tam zamanı. Parasal ani iniş ve çıkışlara hazırlıklı olmanızda yarar var. Ufak tefek rahatsızlıklara karşı önceden önlem almanızda ve bu değişimler karşısında kolay uyum sağlamak için sağlığınıza özen göstermenizde yarar var. Yeni yıla bugüne kadar yapmadığınız ama hep yapmayı arzuladığınız şeyleri planlayarak ve hayatınıza yeni renkler katarak girmeniz size şans getirebilir. Yıl boyunca beklenmedik fırsatlar karşınıza çıkabilir.

BOĞA BURCU Toprak Sabit 20 Nisan-20 Mayıs

Bereket, başarı, sorumluluk

Jüpiter gezegenin etkisi altında bereketin, adil olmanın sorumluluğu ile yeni yıla giriyorsunuz. Yakın çevrenizde oluşan sıkıntıları açık bir yüreklilikle halledebileceğiniz ve bereketinizle başkalarına da şans getirebileceğiniz bir süreçtesiniz. Sevecenlikle, kendinize ve çevrenize göstereceğiniz özenle yıldızınız parlayabilir. Parasal konularda harcamamaya ve bütçenizde delik açmamaya dikkat etmenizde yarar var. Para yerine sevginin ve özün bereketi size şans getirebilir. Bu yılın ilk yarısına kadar istediğiniz başarıyı yakalayabilirsiniz. Uzman olduğunuz alanları değerlendirmenizde, sıkıntılarda ve zorluklarda sabırlı olmayı ve gururun baskısına kapılmamaya özen göstermenizde yarar var. Aşkta, sevgide, beğenide son derece şanslı olduğunuz bir yıl. Bereketin sizi şişmanlatmamasına dikkat edin.

 

İKİZLER BURCU Hava Değişken 21 Mayıs-20 Haziran

Hedef, kararlılık, başarı

Pek çok sıkıntıyı geride bıraktığınız, kendinizi çok daha fazla rahat hissedeceğiniz bir yıla giriyorsunuz. Gelecekle ilgili düşlerinizi, planlarınızı gerçekleştirmek için gerekli zeminleri hazırlamanız ve bu doğrultuda çalışmanız önemli. Önemli kararlar vermeniz gereken ve bu kararları uygulamak için sabırlı ve çalışkan olmanız sizi düşlerinize bir adım daha yaklaştırabilir. Bu yıl aileniz ön plana çıkabilir ya da evinizde bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Yıl boyunca ani öfkelerden, tartışmalardan uzak durmanızda yarar var. Çalışmalarınızda kararlı ve sabırlı olmanız sizi zamanla hedefinize ulaştırabilir. Sevecenlikle şanslarınızı çoğaltabilirsiniz.

 

YENGEÇ BURCU Su Öncü 21 Haziran-22 Temmuz

Güven, sevgi, başarı

Bu yıl kendinizi en fazla ifade edebileceğiniz ve kendi değerlerinizi ortaya çıkaracağınız, güzel, gösterişli ve sevgi dolu bir yıl. Kendinize karşı daha güvenli, sadık ve özenli olduğunuz sürece tüm sıkıntılarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Sanatçılar, bilim insanı, uzmanlar ve yengeç çocukları için güzel, başarılı bir yıl. Çocuklarınızın yeteneklerini keşfedeceğiniz bir dönem. Parasal konularda oldukça korunmalı bir yıl. Çevrenizle tartışmaya girmemenizde kendi yapmak istediklerinize odaklanmanızda yarar var. Dilekleriniz, kendinize inancınız size her zaman şans getirecektir. Aile içinde bazı sorumlulukları taşıyabilir, birleştirici ve yardımcı olabilirsiniz. Sizin rahatlığınız herkese huzur ve bereket getirebilir. Mutlu, çalışkan bir yeni yıl sizi bekliyor.

 

ASLAN BURCU Ateş sabit 23Temmuz-22 Ağustos

Güven, başarı, değer

Bu yıl boyunca geçen seneden beri yapmakta olduğunuz çalışmaların sonucunu alabilirsiniz. Kişiliğiniz ve yüreğinizle her sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Sizi sevenlerin çoğalacağı, hayranlık uyandırabileceğiniz bir yeni yıla giriyorsunuz. Kendinizi ifade edebileceğiniz alanlarda çalışmanız ya da uzman olduğunuz konuları ortaya çıkarmanız sizi mutlu edecektir. Son derece bereketli ve kazançlı bir sürece giriyorsunuz. Eğer işinizi değiştirmek istiyorsanız size uygun bir iş bulabilirsiniz. Kazançtan çok kendi değerleriniz ve sahip olduklarınız ön plana çıkabilir. Beklenmedik masraflara karşı tedbirli olmanızda yarar var. Maddi yatırımdan çok, kendinize yapacağınız yatırımlar ileride size pek çok getiri sağlayabilir. İş yerinizi, çalışma alanlarınızda tartışmalara girmemenizde yarar var.

 

BAŞAK BURCU Toprak Değişken 23 Ağustos-22 Eylül

Büyük düşlerin zamanla gerçekleşir

Bu yılınız başarıya odaklı, hedefe doğru giden çok çalışacağınız ve oldukça yorulacağınız bir yıl. Parasal konularda yıl boyunca zorlanmalar olsa da büyük hedeflere, geleceğiniz için kurduğunuz düşlere doğru bir adım daha yaklaşacağınız bir yıl. Kendinizi tüketmeden daha sakin çalışmanızda ve istediklerinizin gerçekleşmesi için zamanın akışına güvenmenizde yarar var. Çevrenizin ve ailenizin size çok fazla destek olacağı bir yıl. Harcamalarınıza dikkat etmeniz, hedeflerinizin sağlam olmasına ve geleceğe güvenmenizde yarar var. Kendinize fazla yüklenmemeniz ve enerjinizi dengeli kullanmanızda büyük yarar var. Attığınız her adım bir son değil sizi gerçekleştirmek istediklerinize yakınlaştıracak adımlar.

 

TERAZİ BURCU Hava Öncü 23 Eylül-22 Ekim

O köy benim olsa

Son iki yıldır gerek kendinize vermiş olduğunuz sözlerin sorumlulukları, gerek hayatı sürdürmek için taşıdığınız sorumluluklar sizi oldukça yormuş olabilir. Uzaklara gitmek, kaçmak ya da kapanmak gibi istekler içinde olabilirsiniz. Gerçeklerle, düşlerin karşı karşıya geldiği ve mantık ağırlıklı hareket etmeniz gereken bir süreçtesiniz. Bu yıl biraz hafiflemenizde ve artık gerçekleşmesi mümkün olamayan isteklerinizden arınıp kendi gerçeğinizle adım adım ilerleme sürecindesiniz. Kendi değerleriniz ve yüreğiniz sizinle birlikte, uzaklarda değil. Bu yıl sizin için olgunlaşma ve tecrübelerden yararlanma yılı.

 

AKREP BURCU Su Sabit 23Ekim-21Kasım

Derin, sorumlu, şanslı

Bu yıl eviniz, yaşadığınız, çalıştığınız mekanlar sizin için değerli olabilir.  Güzel değişiklikler yapabilirsiniz. Son derece şanslı ve sevgi dolu bir sürece giriyorsunuz. Sevdiklerinizle birlikte pek çok proje geliştirebilirsiniz. Fazla baskıcı ve istekli olmadığınız, isteklerinizi, düşüncelerinizi güler bir yüzle dile getirdiğiniz sürece bütün sorunlarınızın üstesinden gelebilirsiniz. Parasal açıdan şanslı, bereketli bir yıldasınız. Çalışmalarınız sizi biraz yorabilir. Sorumluluklarınızı şansa bırakmamanızda yarar var. Bu yılın sorumlulukları sizi düşlediğiniz geleceğe hazırlayabilir. Çevreniz ve sevdikleriniz sizinle birlikte.

 

YAY BURCU Ateş Değişken 22 Kasım-21 Aralık

Hedef, karar, zaman

Geleceği en fazla düşündüğünüz ve kararlar almaya çalıştığınız, kendi kararlarınıza sadık kalmaya zorlandığınız bir yıl. Bir Yay burcu olarak her zaman şansınıza güvenerek birçok şeyleri ertelemiş olabilirsiniz ancak artık bu yıl yapmak zorunluğunda olduğunuz ya da istedikleriniz şeyleri yapmaya kararlı olmanız gereken bir yıl. Düşüncelerinizi somutlaştırmanız gerekiyor. Kendi adınıza aldığınız her karar sizi büyütecektir, yaşamınıza anlam katacaktır. Yalnızlık duygunuz ya da yalnız kalma isteğiniz artabilir. Her gün bir meditasyon gibi bir 10 dakika kararlarınızı ve hedeflerinizi hatırlamak ve zamanı doğru kullanmak için gününüzü gözden geçirmek size yardımcı olabilir.

OĞLAK BURCU Toprak Öncü 22 Aralık-19 Ocak

Neşe, esneklik, yeni bir hayat

Neşeli ve güçlü bir biçimde yeni yıla giriyorsunuz. Sabırla beklediğiniz, düşündüğünüz günlerdesiniz. Artık beklemek yerine hayata atılmak, istediklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçmeniz gerekiyor. Yaşamınızda pek çok köklü değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Bir kere daha yeniden doğmak için eski alışkanlıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Bu dönemde en fazla özen göstermeniz gereken şey detaylara fazla takılıp üzülmemek. Bu yılınız detaylarda değil yaşaman tam içinde. Hiçbir şey düşünemiyorsanız siz esnek ve rahat olduğunuz sürece yaşam sizi kolaylıkla değiştirebilir. Unutmayın ne kadar rahat olursanız o denli bereketli olursunuz.

 

KOVA BURCU Hava Sabit 20 Ocak-18 Şubat

Neşe, sevgi, huzur

Bu yıl sizin için çok çalışma yılı olabilir. Her zamanki gibi yaratıcılığınız, öz disiplininiz ve kendinize, hedeflerinize sadık kalmanız daha fazla çalışma yükü getirebilir. Çok fazla ek yükler alarak kendinizi yormamalısınız. Sağlığınıza özen göstermelisiniz. Ufak tefek sıkıntılar, yorgunluklar söz konusu olabilir. Çok fazla sorumluluk ya da ciddiyet yaşamınızı zorlaştırabilir. Kova burcunun özgürlüğü, disiplini ve zamanı iyi yönetmesiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle gününüzü iyi bir zamanlama yaparak yönetebilirseniz önünüzde hiçbir engeliniz kalmaz. Ayrıca sevdiklerinize, sevgiye, hoşgörüye ve eğelenmeye de zaman ayırmanız sizi zenginleştirebilir, daha canlı tutabilir.

 

BALIK BURCU Su değişken 19 Şubat-20 Mart

Aşk ve mantık

Balık burcu nihayet 165 yıldır beklediği kendi gezegenine kavuşuyor ve yıl boyunca kendi varoluş bilinciyle birlikte yaşayacak. Artık şikayet etme, korkma, çok büyüklerle çok küçükler arasında iniş çıkışlar yaşamanıza gerek kalmadı. Daha büyük denizlere açılabilir, kendinize güvenebilir ve yaşamla istediğiniz dansı yapabilirsiniz. Yavaş, yavaş güç sizin elinize geçiyor. İkili ilişkileriniz, aşklarınız ön planda. Bu süreç zarfında mantığınıza da güvenmeniz çok önemli. Akıllıca aldığınız her karar sizi hızlı bir biçimde doğrularınıza kavuşturacaktır. Kendinize değer verdiğiniz ve kendi verdiğiniz kararlarınıza tutunduğunuz sürece hiçbir engeliniz olmayacaktır. Bu yıl diğer bütün burçları mutlu kılacak kaynak sizin burcunuzda. Herkesin size, bir tatlı gülüşünüze, bir önerinize ihtiyacı olacak.

[nggallery id=806]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.