© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Hong Kong Doğu ile Batının Çok Yönlü ve Renkli Karışımı

Hong Kong Doğu ile Batının Çok Yönlü ve Renkli Karışımı

Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyeti’nin güney kıyısında bulunan Kowloon yarımadası ve 235 küçük adadan oluşmaktadır. İngiltere’ye bağlı bir sömürge iken 1997 yılında Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı bir özel yönetim bölgesine dönüşmüştür. Çok büyük bir serbest pazar olan Hong Kong Asya’nın en büyük limanına ve buna bağlı olarak en yoğun ticari trafiğine sahiptir. Hong-Kong’un bulunduğu adalar grubu yerleşime elverişli olmayan dağlık bir yapıdadır. Çok büyük projelerle deniz doldurulup düzlükler elde edilmiştir.

Victoria Peak 551 metre ile en yüksek noktasıdır. Buradan bakınca Hong Kong tüm ihtişamı ile
ayaklarınızın altındaymışçasına uzanır. Hong Kong’da tüm sene boyunca nem oranı oldukça yüksektir. Tropikal kuşakta bulunması ve muson mevsimi dolayısı ile çok yağış alır. Sıcaklık ortalaması yazın 28 °C, kışın ise 15 °C’dir fakat yoğun nem sebebiyle bu değerler çok daha yüksek hissedilir. Yağışlar haziran ve eylül ayları arasında görülür. Ayrıca sıcak aylarda okyanus ikliminin getirdiği çok büyük fırtına ve tayfunlar Hong Kong’a büyük zararlar verir.

Hong Kong nüfusunun büyük bölümünü Çinliler oluşturur ve yaygın inanç Budizm’dir. Ayrıca Konfüçyüsçüler, Müslümanlar, Hindular ve Hıristiyanlar bulunur. Kilometrekareye düşen 3500 kişi ile en büyük sorunlarından biri nüfus yoğunluğudur. Adalardan oluşması sebebi ile tatlı su sıkıntısı vardır. Çin’den boru sistemleri ile getirilen su içme suyu ihtiyacını karşılar. Ekilebilir alanlar ülke topraklarına oranla %10 civarında olduğu için yoğun nüfusun ihtiyaçlarına cevap verememektedir.
Okyanustaki konumundan dolayı balıkçılık çok gelişmiş ve önemli bir ticari hacim oluşturmuştur.
Hong Kong’da ticaret ve sanayi II. Dünya Savaşı’ndan sonra çok gelişmiştir. Tekstil, hafif sanayi ve bankacılıkta çok büyük bir merkezdir. Vergi olmaması bütün bu gelişmelerin hızını çok arttırmış ve Hong Kong’u bir cazibe merkezine dönüştürmüştür. Çin Halk Cumhuriyeti ile birçok dünya ülkesinin arasında başta elektronik ihracatı olmak üzere ihracatın kalbini oluşturmaktadır.

A Symphony of Lights
Hong Kong turistlere de birçok seçenek sunmaktadır. Şehir her akşam “A Symphony of Lights” adında muazzam bir ışık gösterisi ile aydınlatılır. Guiness rekorlar kitabına da giren dünyanın en büyük yerleşik ışık ve ses gösteri sistemine sahiptir. Kowloon bölgesindeki 44 adet gökdelen saat 20:00’de 15 dakika süreyle özel bazı temalarla aydınlatılır.

Shek O
Hong Kong barlar bölgesi dünyanın en büyük 25 bar bölgesinden biri seçilmiştir.
Gece hayatı oldukça renkli ve uzundur. Çok çeşitli eğlence imkanlarını barındırır. “Shek O” plajı yüzmek için en ideal plajlardan birisidir. Kumlu güzel plajının yanı sıra birçok restoran da bulunur. Plajın hemen arkasındaki kayalık dağlar tırmanış için çok popülerdir. Ayrıca “Shek O” zirvesi yakınında dünyaca ünlü “Dragons Back” yürüyüş parkuru bulunur. Burası da dünyanın en iyi yürüyüş parkurlarından biri olarak kabul edilir.

Ocean Park
“Ocean Park” Hong Kong’un en popüler alanlarından birisidir. Dünyanın 33’üncü en çok ziyaret edilen turistik alanıdır. 2011 yılında 7 milyona yakın ziyaretçiye ulaşılmıştır. Su memelileri, okyanus akvaryumu, hayvan gösterileri, eğlence parkı ve daha birçok ilgi çekici alanı içinde barındırır.
Ocean Park’ta dünyanın ikinci en uzun teleferiğinden eşsiz manzaranın tadını çıkartabilirsiniz.


Lantau Adası
En son inşa edilen Disneyland Eğlence Parkı da Hong Kong’da bulunur. Lantau Adası’nda bulunan park 34000 kişi kapasitelidir. Farklı temalara sahip eğlence adalarından oluşur. Turistler tarafından en çok tercih edilen cazibe alanlarından birisidir.

Lantau Adası’nda ayrıca “Büyük Buddha” diye bilinen Bronz Buddha heykeli bulunur. Hong Kong’da Budizm’in merkezi kabul edilir. Hemen yanındaki Po Lin manastırı ile birlikte insan, doğa ve dinin uyumunu temsil ederler. Bronz heykel 34 metre yüksekliğinde ve 280 ton ağırlığındadır. 268 basamaklık bir merdivenle çıkılır. Mutlaka görülmesi gereken alanlardan birisidir…

Hong Kong gezdikçe insanı sürekli şaşırtan çok renkli çok farklı bir şehir. Çok kalabalık, gökyüzünün bile zor gözüktüğü bu beton şehirle, tropik iklimin beslediği yemyeşil hayat dolu alanların kavuştuğu güzel Hong Kong keşfedilmeyi bekliyor…

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.