© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Güzel Makyaj Nasıl Yapılmalı?

Güzel Makyaj Nasıl Yapılmalı?

Her bayan nerede ve ne zaman olursa olsun “en hoş ve güzel” hissetmeyi ister. Makyajsa bunu gerçekleştirebilmek için adeta büyülü bir sanattır… Biz de bu ay için her mekana ve günün her saatine uygun bir makyaj çekimi yaptık. Ahmet Yıldırım Make-up Studio’dan makyajın detaylarını öğrenirken, dizilerin sevilen oyuncusu ve yazar Başak Sayan bize modellik yaptı…

1.Makyaja başlarken temiz bir cilt üzerine, cilt tipine uygun bir renkte fondöten uygulandı. Ümit Bey fondötenin daha homojen dağılması için, fondöten fırçası kullanmayı tercih etti. Farklı tonlarda fondötenlerle veya pudralarla yüzünüzdeki hatların daha iyi gözükmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için büyük veya uzun bölgelerinize (çene, burun, yanak gibi), koyu renk fondötenle/pudrayla rötuş yaparak, o bölgenin daha küçük görünmesini sağlayabilirsiniz.

2.Elmacık kemiklerinizden yukarı doğru şeftali renklerinde bir allıkla, yanaklarınızı belirginleştirin. Bu işlemi makyajınızın sonunda da yapabilirsiniz.

3.Cildinizi fondötenle/pudrayla kapatıp gölgeledikten sonra, gözünüzün etrafına aydınlatıcı bir pudra veya beyaz tonlarında bir far uygulayın. Yalnız çok aşırı kullanmayın, yoksa fotoğraflarda göz etrafınız çok beyaz çıkar ve göz etrafınızdaki çizgiler belli olur.

4.Göz kapağınıza eye-liner çekin. Şayet fırçalı eye-liner kullanamıyorsanız, siyah bir göz kalemi de kullanabilirsiniz. Bakışlarınızın düşük olmaması için, çektiğiniz çizgiyi göz kapağınızın dışından yukarı doğru uzatın. Alta çektiğiniz çizgiyi de bir fırçayla dağıtın ki, daha derin ve doğal bir ifade versin. Özel davetlerde kalemi daha kalın çekmenizde fayda var.

5.Uzun kirpiklerin etkisine kim karşı koyabilir ki? Kirpikleriniz uzun olsa bile, takma kirpikle desteklemenizde fayda var. Doğal görünüm için iki farklı boy kirpik kullanmanız daha iyi olur. En dış kısma uzun kirpik yapıştırıp, aralara bir kısa bir uzun şeklinde devam edebilirsiniz. Kirpiği evde rahat takabilmek için, bu işlemi yaparken aynada tek bir noktaya sabit bakın. Cımbızla kirpiği yapıştırıcıya hafifçe batırıp, kirpik dibinize yapıştırın.

6.Kirpiklerinizi de taktıktan sonra, sıra farınıza geldi. Biz ışıltılı siyah rengi tercih ettik. Siz göz ve ten renginize göre farklı bir renk seçebilirsiniz. Gözün dış kısımlarına daha yoğun ve koyu bir renk sürerken, göz pınarına açık bir ton uygulayın.

7.Farınızı da uyguladıktan sonra sıra kirpiklerinizi rimellemeye geldi. Takma kirpik kullanmadıysanız, rimelinizi daha da yoğun sürün. Önce uçlara sürüp, daha sonra alttan tarayarak rimeli uygulayın. Hem alt hem üst kirpiğinize uygulayın.

8.Şayet farı sürerken elmacık kemiklerinize dökülecek olursa, bunu pudralı fırçayla hafifçe süpürün. Elinizle almaya kalkarsanız, bulaştırabilirsiniz. Daha sonra gözaltınızı açık bir renk fondötenle rötuşlayın.

9.Rujunuzu bir fırçayla sürecek olursanız, rujunuzun daha dayanıklı olmasını ve daha güzel durmasını sağlayabilirsiniz. Şayet dudaklarınız büyükse mat renkleri tercih edin. İnce dudaklarınız varsa, kalemle şekil verdikten sonra, gloss bir ruj tercih edebilirsiniz.Gölgeleme ve yoğun göz makyajı ile yapılmış, sade ama etkileyici makyajımız.

Bu özel makyajı Sevgililer Günü için kendinizde deneyerek harikalar yaratabilirsiniz.Sevgililer Gününüz kutlu olsun…

[nggallery id=975]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.