© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Günışığının Aydınlığı

Günışığının Aydınlığı

Ankara, Çayyolu’nda bulunan Bülent – Nermin Kılınçarslan’ın sahibi olduğu bu zarif villanın projelendirmesi yapılmadan önceki en büyük artısı her mekanın günışığı alıyor olmasıydı…

Biz yaptığımız tüm konut projelerinde, evi ne kadar daha aydınlık ve ferah bir hale getirebiliriz diye düşünürüz; ancak bu villada bu konuya çok da vakit ayırmak zorunda kalmadık. Pencere açıklıkları zaten oldukça genişti. Biz de bu ışığı eve nasıl eşit oranda yayar ve ferahlığı vurgularız diye kafa yorduk. Tüm sabit ahşap mobilyaları kemik tonlarında tasarladık. Örneğin evin girişindeki vestiyer dolabı ve yemek bölümündeki ahşap lambrilerde de bu renklere yer verip, ışıltıyı arttırmak için aynalarla destekledik.
Aydınlık, ferah ve zarif havayı bozmadan devam ettirmek için yarı klasik tarzdaki hareketli mobilyaları Dorya Home’den seçtik; fakat orta bölümdeki şömine arkasında bulunan bar yüksekliğindeki oyun masası ev sahibesinin mevcut mobilyalarındandı.

 

Bu mobilyaların ahşapları koyu renk ceviz ve kumaşları da evin geneline uyacak şekilde açık vizon tonlarında. Duvar kağıtları pudra renginde, çizgili ve damask desenli olarak High End firmasından alındı. Zeminlerde lamine parke ve yine krem tonlarında; ancak lazer kesim desenlerle hareketlendirdiğimiz mermer kullandık. Aydınlatmalar Lamphouse, perdeler ise İnhome Tekstil’den. Evin genelinde kullanılan şık tablolar ise yine ev sahibesinin koleksiyonundan.

Çok kısa bir sürede projesi çizilip, uygulaması tamamlanan villanın bitmiş halini sizlerle paylaşıyoruz ve en önemlisi bir hayali daha gerçekleştirdiğimiz için yine kendimizle gurur duyuyoruz. Umarız sizlere de hayallerinizi gerçekleştirmek için birkaç fikir vermişizdir.

 

Yazan: Neşet Güne

 

Yazar Hakkında /

1995 yılında Ankara’da başlayarak Profit Neşet GÜNE Tasarım Stüdyosu’nu kuran Neşet Güne; mesleği,“İç Mimarlık” mesleğini sürdürmektedir. www.profitnesetgune.com adresinden kendisi ve stüdyosu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.