© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Gözlerde Sonbahar Esintisi

Gözlerde Sonbahar Esintisi

Yazan: Hamiyet Akpınar

 

Her sene kıyafet trendleri kadar makyaj trendleri de değişiklik gösteriyor. Makyaj modasını yakından takip edenler için 2020 – 2021 yılının trend olan makyaj stillerine gelin birlikte göz atalım.

Bu yıl ve 2021 yılının makyaj trendleri arasında yükselişe geçen buğulu ve dumanlı göz makyajları, sonbaharın renkleri ile harmanlandı. Kırmızılar, kızıllar, mürdüm, tarçın ve kiremit tonlarını sonbahar – kış makyajlarında sıkça göreceğiz. Dumanlı göz makyajını günlük kullanıma uygun hale getirmek için göz makyajının olmazsa olmazı sıcak geçiş tonlarıdır. Kırmızı far tek başına kullanıldığında fazla riskli bir renk olarak görülür. Bu yüzden bakışlara derinlik kazandırmak için bir renk daha seçmelisiniz. Bakırdan soluk kırmızıya kadar pek çok kırmızı ton var. Burada ilk etmen makyajı nerede kullanacağınız. Kırmızı renk farlar tek kullanıldığı ya da kahvelerle dağıtıldığı zaman daha günlük bir görüntü verirken mürdüm, siyah, gri ve ışıltılı farlar ile kombinlendiğinde ise gece makyajları için daha dramatik ve iddialı bir görünüm oluşturur. Renkli gözlerde makyaj, dumanlı mı yoksa tek renk mi olacak en çok buna dikkat edilmeli. Tek renk bir far seçtiyseniz eğer yapmanız gereken, tüm göz kapağınıza seçtiğiniz renkli farı uygulayıp katlanma bölgenizi temiz bir fırçayla dağıtmak ve doğal bir görüntü kazandırmaktır, aynı tonu alt kirpik diplerine de uygulayabilirsiniz. Kirpikler maskara ile belirginleştirilip, dudaklara nude tonlarda ruj veya lipgloss ile tamamlanınca günlük kullanıma uygun doğal bir görünüm olacaktır. Renkli kalemlerin etkisini de unutmamak gerekir. İçinde kızıllık olan kalemler özellikle kahve, ela ve yeşil gözlerin rengini çok güzel ortaya çıkartır. Göz çevresine sadece bir kalem çekip fırça ile dağıtarak pratik buğulu gözlere sahip olabilirsiniz.

 

Göz makyajında renk kullanınca allık ve ruj ne olmalı?

Genel olarak baktığımızda karşımıza üç ayrı kombinasyon çıkıyor.

 

Monokrom makyaj yani gözler, yanaklar ve dudaklarda tek bir rengin tonları ile makyaj yapılabilir. Homojen bir görünüm sağlıyor.

 

Gözde kullanılan tonu dudakta da kullanmak ama yanaklar renksiz olmalı, sadece aydınlatıcı kullanılabilir. Biraz daha doksanlar tarzını yansıtıyor.

 

Gözde kullandığımız rengi yanaklara uygulamak ve ruju nude tutmak. Bu da daha çok gündüz makyajlarında tercih ediliyor, doğal bir görünüm veriyor.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.