© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Geleneksel Monte Carlo “Bal de l’Ete” Balosu

Geleneksel Monte Carlo “Bal de l’Ete” Balosu

Monaco Prensi Majesteleri II. Albert’in onursal başkanlığını yaptığı ve “Malta Şövalyeleri” yararına bu yıl onaltıncı kez organize edilen “Bal de l’Ete” balosuna
son üç yıldır ablamla katılıyorum. Uluslararası camianın sosyal sorumluluk etkinlikleri takvimindeki vazgeçilmez organizasyonlardan biri sayılan “Bal de l’Ete”
yediyüzden fazla seçkin davetliyi her yıl Monaco’da topluyor.
Bir süredir yoğunluğumdan dolayı paylaşamdığım bu yazıyı Kasım’da kardeş organizasyon “Bal des Etoiles de Paris” düzenleneceğinden sizlerle şimdi paylaşıyorum…


JETSET KONUKLAR

Medya devi Hearst ailesi üyesi Amanda Hearst, TV yıldızı Tsi-tsi-ki Felix, Sudan Prensesi Shaza Rahhal-Murphy, Amerikalı model Nataliya Joy Prieto ve oyuncu Taryn Terrell, İsviçre’den Baron Friederike von Waldenfels ve Kontes Diane von Richthofen, Fransız Sancerre şarapları velihatlarından Marion et Maxime Delaporte, Lady Vanessa Sterling-Martin, Nijerya Prensi Razaq Adele Adewole, Alman Baron Hendrik von Duisburg, Japon ünlü tasarım ailesinden Michiko Yamamoto, Prenses Catherine Colonna de Stigliano, Prens Rudolf Melikoff gibi pek çok katılımcıyı biraraya getirdi.


TÜRKİYE’DEN KATILANLAR

Türkiye’den de Aslıhan Gedik, Nusret ve kızı Damla Cömert, Erol Alemdar, Ümit Çilingiroğlu, Zeynep Önder Castel-Branco, Frank RoccoGrande, Gülşah Baltalı, Duygu Saylam gibi isimler vardı. Bu özel balo aslında 3 gece 2 günlük bir programa sahip: Cuma akşamı Beach Club havuz başı kokteyl ve açık büfe yemek sonrası sabaha kadar Jimmy’z Club, Cumartesi Thermes Marin plaj ve Tennis & Golf Club aktiviteleri, akşam Sporting Club’da Gala Yemeği ve eğlenceleri, Pazar gündüz Hotel’de Paris brunch ve Eagle’s Nest-Vista Palace’da akşam yemeği olarak harika ve dopdolu bir hafta sonu sunuluyor.


HAYVANLAR ALEMİ KONSEPTİ

Geçmiş yıllarda “Out of Africa”, “Indian Summer Nights” ve “Tahiti” temalarıyla düzenlenen etkinliğin bu seneki seçilen teması “Animal Planet” (Hayvanlar Alemi) nedeniyle Monaco Sporting Club gala gecesi Ekvator’daki gül bahçelerine benzetilerek, tropikal ormanlardaki gibi sarmaşıklar, leopar, fil ve zebra figürleriyle süslenmişti.

Baloda İngiliz Glam-Rock grubu Legion of Many sahne aldı. Bu grubu bilmeyenlere “Dance to a different beat” şarkılarını tavsiye ederim, özellikle Türk müziğinden de yararlanmalarına bayıldım. İstanbul’a hiç konser ve gösteri vermeye gelmemişler ama tahminim yakın zamanda onları misafir ederiz çünkü solistleri Jeremy Goddard çok istekli. Ayrıca DJ Ariel Wizman gece boyunca iyi performans sergiledi ki ben dansetmekten sahneden zor indim.


DİVAN DA BALOYA SPONSORDU

Baloya katkıda bulunan markalar arasında Lalique ve Cartier parfümleri, doğal cilt bakım ürünleri markası Natura Brazil, Türk lokumu ve çikolata drajeleriyle DİVAN, Kestane Su, makyaj setleri üreten Rouge Baiser ve Ekvator’dan gelen gülleriyle Nevado Roses yer alıyordu.


ANLAŞMALI OTELLER

Hotel Hermitage, Hotel de Paris, M.C. Beach Hotel, Monte Carlo Bay. Benim tercihim balo aktivitelerine yakınlığı, kum zeminli şelaleli muhteşem havuzu ve iyi servisi açısından Monte Carlo Bay Otel. Casino sevenler için de tabi genel olarak Monaco ve özellikle bu otel iyi bir seçenek.


ÖĞLE YEMEĞİNDE NELER YEMELİ?

İtalyan mutfağı sevenlere Rampoldi, İl Terrazino, Fransız mutfağı için Zest ve otel restoranlarından Las Brisas (Monte Carlo Bay Hotel), Le Deck (M. C. Beach Hotel), Cote Jardin (Hotel de Paris), Le Vistamar (Hotel Hermitage).


KASIM’DA KARDEŞ BALO

Ayrıca bu balonun bir kardeş organizasyonu olan “Bal des Etoiles de Paris”te 11-12-13 Kasım’da organize ediliyor ve bizim Kurban Bayramı’mıza denk geldiği için ayrıca ilginizi çekebilir.


DUYARLI ARKADAŞIM “ASLIHAN GEDİK”

Monaco Balo sosyal programı ve ambiansını kısaca özetledikten sonra gelelim sosyal sorumluluk boyutuna… Hayvanları koruma çalışmalarına çok emek vermiş ve balonun Uluslararası Yönetim Komitesi üyelerinden olan yakın dostum Aslıhan Gedik baloda çok duyarlı ve düşündürücü bir konuşma yaptı: “Büyük kedilerin (kaplan, jaguar, aslan, panter,pars…) sayılarının gittikçe azalması ve nesillerini sürdürebilmek için gösterdikleri mücadelenin her geçen gün güçleşmesinin ana sebepleri olan doğal  kaynaklarının acımasızca yağmalandığının ve hassas biyo-çeşitliliğin benzeri görülmemiş bir saldırıya maruz kaldığının altını çizdi. İnsanların düşüncesiz bir biçimde tüketim adına dünyaya zarar vermesi, dolayısıyla çevrenin kirletilmesi ve hayvanlar aleminin duyarsız bir şekilde katledilmesinin neticesi olarak kaplanların, aslanların nesillerinin tükenmesi kaçınılmaz.”dedi.  Baloda onu dinleyen herkesi büyüleyip hayvanları koruma adına farkındalık ve bilinç aşılayan Aslıhan’ı çok takdir ediyorum çünkü mutlaka her yıl Afrika’da bu misyon uğruna gönüllü çalışmayı da asla ihmal etmiyor.


KAYNAK ÇOK AMA AÇGÖZLÜ YOK

Yakın zamanda televizyonda başbakanın ziyareti görüntüleri ile Somali’de yaşanan insanlık dramının çok ızdırap verici olduğunu hepimiz izledik. Çağımızda açlıktan, sefaletten ölen bebeklerin, çocukların olmasını vicdanım kabullenemiyor. İnsanoğlu doğayı yok etmeye devam ettikçe kuraklık, açlık içinde hayvanlar ve insanların önemli kayıp vermesini önce azaltmak sonra önlemememiz şart. Ghandi’nin belirttiği gibi, dünya herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek miktarda kaynaklara sahip, fakat bazı insanların açgözlülüklerini karşılayabilecek kadar değil…

[nggallery id=642]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.