© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Fethiye Körfezi 2

Fethiye Körfezi 2

Yazın gelişiyle başlayan meltemler, fazla sert esmediği sürece her daim denizcilerin yüzünü güldürmüştür. Önce serin sulara bırakırsınız kendinizi, sonra öğle saatlerinde başlayan melteme… Bir de çıktınız mı seyre, değmeyin keyfinize!

Fethiye sınırları içinde 12 ada bulunmaktadır. Şövalye Adası’ndan başlayarak, Fethiye Körfezi’ndeki irili ufaklı adaların hepsine birden “On iki Adalar” denir. Şövalye, Kızılada, Katrancı, Delikli, Tersane, Domuz, Yassıca, Gemile, Aya Nikola, Karacaören adalarıdır. Gemile ve Karacaören Adaları oldukça ıssızdır. Ancak her tarafı tarihi eserlerle doludur.

Söylentiye Göre Noel Baba’nın Yaşadığı Ada
Fethiye Körfezi’nde başlayan seyrimiz Dökükbaşı Burnu’na doğru devam etmekte… Artık önümüzde Gemiler Adası, Soğuk Su ve Kelebekler Vadisi bulunmakta. Kayaköy’e 6 kilometre uzaklıktaki Gemiler Koyu’na araba yolu da olduğundan, burası kara tatilcilerinin de uğrak noktasıdır. Ancak sınır burasıdır! Denizcilerin asıl bağlanma noktası Gemiler Adası’dır, eski adıyla Aya Nikola.
Adaya demir atıp bağlandıktan sonra önce deniz, sonra gezi olmalıdır tercihiniz. Depremler neticesinde sular altında kalmış kalıntılar üzerinde yüzdükten sonra çıkılmalı Noel Baba’nın da bir dönem yaşadığına inanılan adaya. Erken Hristiyanlık döneminden Bizans İmparatorluğu’na ait kilise kalıntıları bir yana, zirve manzarası mutlaka görülmeli, hatta güneş batırılmalı. Bir tarafta Ölü Deniz ve Kelebekler Vadisi, diğer tarafta Fethiye, hatta Göcek Körfezi ve uzaklar…

Yalnızca Yelkenliler İçin
Ada turundan sonra dilerseniz Soğuk Su’da da konaklayabilirsiniz. Yalnız Soğuk Su’ya sadece yelkenli teknelerin bağlandığını da mutlaka belirtmeliyiz. Hem çok dar bir koy olduğundan, hem de sınırlı sayıda tekne korunabildiğinden, kendisi de bir yelkenci olan işletme sahibi Ali Bey yelkenli tekneleri bağlayabiliyor.

Deniz Taksiye Haber Verin
Öğle saatlerinden akşam üzeri 17:30’a kadar günübirlik teknecilerin işgalinde olan Soğuk Su Koyu, akşam saatlerinde yatçı molası haline dönüşüyor. Demir atıp bağlanmanıza yardımcı olan Ergün veya Ali Bey’e yemek saatini bildirmeniz yeterlidir. Deniz taksi, verdiğiniz saatte teknenizin yanında olacaktır. Sıcak yaz günlerinde kayaların arasından çıkan buz gibi su ilaç gibi gelecektir. Hatta fazla kaldığınızda üşümenize bile sebep olabilecektir.

Begonviller, Sardunyalar ve Enfes Bir Manzara
Bizi yurt dışı turlarımızda da yalnız bırakmayan Ali Tuna, farklılıkların da mekanını yaratmış durumda. Soğuk Su’da serinledikten sonra tesise erişebilmek için dik bir yokuş ile yeniden sıcaklamanız gerekir! Lakin “pat” diye karşınıza çıkan begonviller ve sardunyalar terası, manzara ile birleşti mi her şey unutulur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Müthiş Bir Ziyafet
Ali Bey’in yanan dev mangalından ister et yiyin, ister balık, Thai usulü acılı sosu mutlaka deneyin. Meze olarak ikram edilen mücver ile türlü ise yemeğin sürprizi gibidir.

Dünya Mirası: Kelebekler Vadisi
Soğuk Su’dan sonra Ölü Deniz çıkar karşımıza. Ancak tekne girişi yasak olduğundan tercihimizi Kelebekler Vadisi’nden yana kullanırız. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili vadi, zengin florası ile dünya mirası olarak korunması önerilmiş bir dağ olan Babadağ’ın eteklerinde bulunmaktadır. Kaplan Kelebeği dahil 80’den fazla tür kelebek barındırır. 50 metre yükseklikten dökülen ve kaynağı Faralya Köyü’nde bulunan şelale, vadinin ortasından geçen dere ile denize karışır. Demir atıp turkuaz sularda yüzerken altınızda dalış yapanlara dikkat ediniz! Sahilin beyaz kumlarına uzanıp vadiyi seyre daldığınızda nerede olduğunuzu hatırlamayacaksınız…

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.