© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Fashion Week’ten Merhaba!

Fashion Week’ten Merhaba!

 Geçtiğimiz ay gerçekleşen MAG’ın büyülü balosu ve hemen arkasından gerçekleşen İstanbul Fashion Week ile acaba ne giysek telaşını doyasıya yaşadığımız Mart ayının arkasından sonunda sıcak yaz günleri yüzünü gösterdi. Her sezon mutlaka katıldığım İstanbul Fashion Week bu yıl Mercedes-Benz sponsorluğunda gerçekleşirken ben de sizlerle bu keyifli organizasyondan gözüme takılan detayları paylaşmak istiyorum…

Bu yıl New York, Miami, Berlin, Sidney, Moskova ve Tokyo Moda Haftaları ile Zürih ve Sidney Moda Günleri’nin isim sponsoru olan Mercedes-Benz, İstanbul Moda Haftası’nın da resmi sponsoru oldu. Bu yıl Karaköy Antrepo’da gerçekleşen moda haftası önceki sezonlardan çok daha güzeldi diyebilirim. Defileler, sunumlar birbirini kovalarken, tasarımcıların düzenlediği after partiler moda haftasının unutulmaz anlarından bazıları oldu.

 

12-16 Mart tarihleri arasında 30 farklı tasarımcının podyuma çıktığı etkinliğe son iki gün katılma fırsatı buldum ve gittiğim defileler arasında özellikle Kith & Kin, Deniz Berdan ve Özgür Masur’un koleksiyonlarına bayıldığımı söyleyebilirim. Hakan Akkaya’nın baştan çıkarıcı koleksiyonu ve müzikleri de gerçekten çok güzeldi. Studio Kaprol’ün oturma planı olmayan ve ayakta izlenen sıra dışı koleksiyon sunumu ise ilginç ve keyifliydi.

Koleksiyonlar arasında en beğendiğim isimlerden birisi Özgür Masur oldu. Elbiselerdeki detaylar, beyazın ağırlıkta olduğu koleksiyon ve işçilik gerçekten görülmeye değerdi. Defile atmosferi ve katılan ünlülerle en renkli şovlardan birisi oldu.

Sokak Stilleri

Moda haftasının en güzel yanlarından birisi de birbirinden ilginç sokak stillerini beş gün boyunca bir arada görme fırsatı bulmak oldu. Ünlülerin yanı sıra pek çok tanınmış moda blogger’ının katıldığı etkinlikte ben de bir yandan sokak fotoğrafçılarına poz verdim ve bir yandan da sizler ve blogum Loves From Fashion için sokak stillerini fotoğrafladım!

 

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’dan satır başları:

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul yaklaşık 2000 metrekarelik kapalı bir alanda düzenlendi.

12-16 Mart tarihleri arasında 30 tasarımcı Antrepo 3’te tasarımlarını sergilediler

Defile alanındaki podyum 30 metre uzunluğundaydı.

Aydınlatma için 200 adet en yüksek teknolojide ışık kullanıldı.

Amerika, Avustralya, Almanya, Meksika, Hindistan, İngiltere, İtalya ve Almanya gibi ülkelerden moda severler resmi sosyal medya kanallarından aktif olarak haftayı takip ettiler.

Geçen hafta içinde #MBFWI hashtag’i 5000 kereden fazla kullanıldı.

Şovlarda 20.000’den fazla konuk ağırlandı.

Türkiye’nin en sevilen tasarımcılarına ait 900 adet tasarım sergilendi.

500 manken en yeni koleksiyonları tanıtmak için podyuma çıktı.

Maybelline New York tarafından toplamda 5000 adet, aralarında ruj, maskara, göz farı olan makyaj malzemesi kullanıldı.

500’den fazla gazeteci, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’u takip etmek için hazır bulundu.

Mercedes-Benz Star Lounge’da sayısız şampanya tüketildi.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.