© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Eylül’de Ankara

Eylül’de Ankara

Yazın son günlerini şehirde geçirenler, geçirmek zorunda kalanlar; bu ay sizin için çalıştım. Günleriniz tatsız tuzsuz geçiyorsa suçu  Ankara’ya atmayı bırakın, biraz gözlerinizi açın!

Açık Havada Sinema

Başkent kültür sanat hayatına hareket getiren Cer Modern, sıcak yaz akşamlarında düzenlediği etkinliklerle hayat kurtarmaya devam ediyor. 26 Haziran’da başlayan “Açık Hava Sinema Günleri” kısa sürede şehirdeki sanat severlerin ritüeli haline geldi. Her salı saat 21:00’de başlayan etkinlikte dünya sinemasının seçkin örnekleri sinema severler ile buluşuyor. 25 Eylül’e kadar devam edecek gösterimlerde Danis Tanovic, J.F Laguionie ve Aaron Schneider gibi başarılı yönetmenlerin ses getiren yapımlarını izleyebilirsiniz.

Şimdi hemen ajandalarınızı açın ve 4 Eylül tarihine bir not düşün. Dünyaca ünlü moda tasarımcısı Tom Ford’un ilk uzun metraj denemesi “Tek Başına Bir Adam” (A Single Man) 4 Eylül Salı akşamı Cer Modern açık hava sinemasında gösterilecek. Filmdeki performansıyla Colin Firth’e “En İyi Erkek Oyuncu” dalında Oscar adaylığı getiren yapım, eleştirmenler ve seyircilerden tam not aldı. Vizyonda izleyemediyseniz bu defa kaçırmayın.

Cer Modern’in nefes aldıran bahçesindeki koltuklarınıza kurulup seyre başlamadan önce merkezin içindeki Divan Cafe’de soğuk/sıcak bir şeyler içmeyi ihmal etmeyin.

Şehrin Yeni Sanat Merkezi

Bir öğle vakti, güneş tüm şehri etkisi altına alıp kavurduğunda Eskişehir Yolu’ndaki Tepe Prime’a uğrayın. Açık alanda yan yana sıralanmış kafe/restoranlardan birine oturun, püfür püfür esen rüzgarın etkisiyle rahat bir nefes alın. Kendinizi şehirden çok uzakta, hatta denize yakın bir yerlerde hissedeceksiniz.

Tepe Prime’a gitmişken m1886’yı keşfetmeden dönmeyin. Mayıs ayında açılan mekan, sanat danışmanları, akademisyenler, genç sanatçılar ve tasarımcıları bir araya getirmeyi amaçlayan yeni bir sanat projeleri merkezi. Şehrin kültür sanat gündemine hızlı bir giriş yapan m1886, yaz döneminde Habip Aydoğdu, İsmet Doğan, Fikret Otyam, Fırat Engin, Mehmet Ali Uysal ve Erdal Duman gibi sanatçıların eserlerinden oluşan “Söylenmiş//Söylenmemiş//Yeniden” isimli sergiye ev sahipliği yapıyor. 26 sanatçının farklı disiplinlerde ürettiği eserleri aynı mekanda buluşturan sergiyi 29 Eylül’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.