© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

ETEL BALER İLE TÜRK TASARIMCILAR

ETEL BALER İLE TÜRK TASARIMCILAR

Benim için yaz demek rahat düz ayakkabılar demek! Sizleri bu ayki köşemde sadece sandalet tasarlayan iki arkadaşla tanıştırmak istiyorum. Merve Müftüoğlu ve Gözde Güreralp birlikte tasarladıkları ve Mysabella adını verdikleri birbirinden şık ve bir o kadar da rahat olan sandaletleri ve sandaletlerin öyküsünü bizlerle paylaşıyorlar…
blank
Gözde ile ortaklığınız nereden ortaya çıktı? Eski arkadaş mısınız?
Ortağım Gözde Güreralp ile hem komşu hem çok yakın arkadaşız… Beraber seyahat etmeyi çok seviyoruz. Uzun zamandır beraber bir iş kurmayı planlıyorduk zaten. Bu planımızı hayata geçirdik. İyi ki de gerçekleştirmişiz! Çok güzel tepkiler alıyoruz.

Neden taşlı ve düz sandaletler üzerinde yoğunlaşmaya karar verdiniz?
Yeni ve olmayan birşey yapmayı planlıyorduk. Geçen yaz çıktığımız bir seyahatte bu işi kurmaya karar verdik. Çünkü yazın ikimizinde en çok giydiği ayakkabı sandaletti ve zevkimize göre sandaletler bulmakta oldukça zorlanıyorduk. Bizim çok severek giydiğimiz sandaletleri nasıl daha şık gösterebiliriz nasıl farklılık yaratabiliriz diye düşünürken ve sandaletleri taşlı yapmaya karar verdik. Gerçekten uzun bir süreçti. Çünkü istediğimiz kaliteyi yakalamak uzun sürdü. Ama bu sürece değdi çünkü sonuç harika!

Ayakkabı size ne ifade ediyor?
Ayakkabı; giysilerimizin tamamlayıcı aksesuarıdır ve her kadın için vazgeçilmezdir. Bizce -her sosyo-ekonmik düzeyde- kadının kıyafetinin vazgeçilmez parçası ayakkabıdır. Sandalet de yaz mevsiminin vazgeçilmez aksesuarıdır.

Bir ayakkabıda nelere dikkat edersin?
Ayakkabıda önce rahatlık sonra şıklık, kalıp ve kullanılan malzemenin kalitesi çok önemlidir benim için. Ayakkabı kadını asil, zarif ve şık göstermeli ama en önemlisi her zaman rahat yürüyebilmeli…

Asla giymeyeceğin ayakkabı modeli nedir?
Kalıbı güzel olmayan bir sandalet ya da ayakkabıyı hiçbir zaman almadım. Kaba ve platformlu ayakkabıları sevmiyorum çünkü yürürken zarif gözükmüyor.
Benim için yaz demek sandalet demektir. Güzel tasarlanmş bir sandalet her elbiseyi şık gösterir. Myabella sandaletleri ister bir şort ve beyaz t-shirle, ister bir gece elbisesinin altına rahatlıkla giyebileceğiniz ayakkabılardır. Biz sandaletle de nasıl şık olunur onu göstermek için tasarımlarımızı yapıyoruz. Ve hayalimdeki ayakkabıları yarattığıma inanıyorum.

Sırada neler var? Topuklu ayakkabı ve çanta işine girmeyi dusunuyor musun?Yoksa “bu benim cizgimdir ” mi diyorsun?
Şu an sandalette en iyi olmayı ve en iyi kalmayı hedefliyoruz. Yapmayı planladığımız başka tasarımlarımız var ama ilk hedefimiz Türkiye ve Ortadoğu’da en iyi olmak. Çünkü bu işte üretim süreci çok uzun ve zahmetli çok dikkat ve emek harcamak gerektiren bir süreç.

Modellerinizde daha çok el işçiliği ve taşlar ağırlıklı. Üretim süreci nasıl işliyor?
Mysabella sandaletler tek bir elden çıkmıyor. Sandaletlerin müşteriye ulaşması uzun bir süreç. Sandaletlerin hepsi el yapımıdır. Bir taraftan sandaletler yapılırken bir taraftan da biz onların üstünde kullanılacak akseuarları hazırlıyoruz ve bu süreci sandaletlerin rengine ve derisine uygun olarak, aksesuarların dikilmesi takip ediyor. Her zevke göre model yapmaya çalışıyoruz. Kimi gelip; “en taşlı ve en renkli modeliniz hangisi?” diye sorarken bir başkası en sade modeli almak isteyebiliyor. Bu yüzden ürün yelpazemizi çok geniş tutmaya çalışıyoruz. Şuanda üç farklı kalıbımız var. Ancak farklı aksesuarlarla 50’ye yakın bayan, 10 tane de çocuk modelimiz var. Sürekli olarak modelleri yeniliyoruz. Limitli olan modellerimiz de var. Bunlardan sadece bir seri üretiyoruz. Bazı modellerimizi ise anne ve çocukların bir örnek giyebilmeleri için tasarlıyoruz.

Satış Noktaları: Küçük Bebek’teki showroomumuz ve Bodrum Yalıkavak Palmarina.
En Ucuz Ürunu : 350 tl
En Pahalı Ürünü : 450 tl

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.