© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Etel Baler ile Türk Tasarımcılar

Etel Baler ile Türk Tasarımcılar

Herkese merhaba… Bu ayki konuğumuzu tanımayanınız yoktur ama tatil koleksiyonu hazırladığını biliyor muydunuz? Siren Ertan
Çarmıklı çok yakın arkadaşım olmasına rağmen onun hızına ben bile yetişemiyorum!

Haute couture’e başladığı günden itibaren tüm müşterilerini davetin en şık kadını yapmayı başardı. Punto’ya hazırladığı koleksiyonda Marni for H&M’den bile daha büyük bir yağma yaşandı. Ben şahsen zar zor kaptığım 3-4 parçayı ödeyebilmek için kasada yarım saat kuyruk bekledim. Çok değil iki ay önce bu büyüleyici koku ne diye sorduğumda parfüm çıkarmaya hazırlandığını öğrendim. Parfümü şu an Beymen mağazalarında satılıyor. Yetinmedi, şimdi de bikiniden elbiseye, sandaletten çantaya kadar tatilde ihtiyacımız olacak her şeyi içeren bir koleksiyon üzerinde çalışıyor.     Bu onun en yeni projesi, ama eminim nefes aldığı sürece üreten modern prensesin son projesi olmayacak!

Çalışkanlığını en yakından bilen kişi olarak bu soruyu sormamalıyım ama yine de kendimi alamıyorum. Tatil kıyafetleri tasarlamak nereden aklına geldi?

Sekiz yılı aşkın süredir tüm gece kıyafetlerimi, günlük kıyafetlerimin çoğunu, platformlu ayakkabılarım gibi aksesuarlarımı kendi markamdan seçerim. Şimdi kendi parfümümü kullanıyorum. Tatilde kullanacağım her şeyin de kendi zevkime göre, doğru kuplarda hazırlanmış ve etiketinde ismimle olmasını arzu ettim. Hangi marka bana bundan çok keyif verebilir ki?

 

Koleksiyonuna bir isim verdin mi?

Evet. Her yaz Çeşme’deki otelimiz 7800’de kadınların nelere ihtiyaçları olduğunu, bunların konfor ve şıklık adına olması gereken detaylarını gözlemledim. Bu yüzden de adına “Siren Ertan İSTANBUL – 7800’ ismini verdim.

Bir modacı olarak seni hep kadınların en güzel yönlerini ortaya çıkarıp, kusurlarını en güzel şekilde kapatmanla tanıdık. Plaj koleksiyonunda da bu misyonun öncelikli mi?

Kesinlikle benim olmazsa olmazımdır bu! Çünkü her kadının kusuru ya da daha iyi gözükebileceği bir detay vardır. Hem bence şık kadın, günün her saatinde, her yerde şık olandır. Yerine göre giyinir, zevkli ve zariftir. Süreklilik gösteren bir stili olması da görünümüne değer katar.

 

Koleksiyonunda neler var?

Jarse, şifon, kotondan plaj kıyafetleri, plajdan partiye kadar yirmi dört saat giyilebilecek uzun ve kısa elbiseler, gömlek-elbiseler, tulumlar, bikiniler, pareolar, platformlu ayakkabılar, düz sandaletler, iri çantalar, kemerler, şapkalar…

 

Ya renkler?

Her rengin en güzel tonlarını ve çok çeşitli desenleri kullandım. Ne kadar seçenek olduğuna sen bile şaşıracaksın! (gülüyor)

 

Yaratmadan rahat edemeyeceğini bildiğimden “sırada” ne var?

Ben çalışmayı, kendime yeni bir şeyler katmayı, çevreme yeni bir şeyler sunmayı seven biriyim. Kafamın içindeki onlarca fikir var. Bazılarını hayata geçirebiliyorum. Bazıları, ben henüz gerçekleştiremeden yıllar içerisinde başkaları tarafından yapılıyor. Bazıları ise maalesef sadece beynimde kalıyor. Çünkü bedenim beynime yetişemiyor!

KÜNYE

En ucuz ürünü       :225 tl
En pahalı ürünü   :825 tl

Nerelerden alabiliriz  ?

Şu anda çok minik bir bölümü Bodrum-Grand Yazıcı Otel’de satışta. Haziran ortasında ise Çeşme’deki otelimiz 7800’deki butikte yerini alacak. Ancak İstanbul’daki kadınların da ulaşabilmesi için 30 Haziran Çarşamba günü Nişantaşı Punto mağazasında kısa bir süre için satışa sunulacak.

 

Fotoğraflar: Ersin Al

Röportaj: Etel Baler

[nggallery id=1282]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.