© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Etel Baler ile Türk Tasarımcılar

Etel Baler ile Türk Tasarımcılar

Raisa ve Vanessa’yı yolun başında iki genç tasarımcı zannediyordum ama onlar yolu çoktan yarılamışlar. Şık butiklerinde ünlüleri giydirmek onlara yetmemiş, gözlerini dünyaya dikmişler.

blank
İngiltere’de kostüm tasarımcılığı okudunuz. Kimlerinin sokakta kostüm benzeri kıyafetlerle dolaştığını düşünürsek kostüm tasarımcılığıyla moda arasında ne fark var?
Tiyatro kostümünde yaratıcılıkta sınır yok. Oyunun dönemine, sanat tarihine, yönetmenin ve sanat yönetmeninin hayal gücüyle istediğinizi yaratabilirsiniz. Bizim için modayla bir farkı yok; kadının ve erkeğin sokakta giyinmek istediği şey tamamıyla kendi seçimi, bu bir kostüm de olabilir sade bir parça da…

Neden daha çok abiye çalışıyorsunuz?
Showroom’umuzda günün her saatinde giyilebilecek parçalar sergiliyoruz ama müşterilerimize özel çizimler yapmak bizi daha çok mutlu ediyor.

Bir gece elbisesinde nelere dikkat edersiniz, nelere vurulursunuz?
Her kadın tarzıyla, giydiği elbiseyi taşımasıyla en düz elbiseyi bile farklı gösterebilir. Bu yüzden böyle bir kıstas koyamayız ama farklı detaylar her zaman ilgimizi çeker.

Bu sonbaharın trendleri neler? Siz bu trendlerden hangilerini uyguluyorsunuz?
Yeni sezonda Oversize ceketler, farklı desenleri bir arada kullanmak ve maksimalizm geri döndü. Bizde farklı dokuları bir arada kullanarak maksimalizme uyan parçalar yaratıyoruz.
blank
Barok bir stiliniz var. En sevdiğiniz dramatik aksesuarlar neler?
Dramatik olarak tel nakışlar, büyük tokalı kemerler, farklı ayakkabılar, antik düğmeler, eskiye dönük ve farklı olan aksesuarlar hoşumuza gidiyor.

Etkilendiğiniz tasarımcılar kimler?
Givenchy, Mcqueen, Balmain, Stephane Rolland, Alexis Mabille

Gripoix benzeri cam taşlarla, vintage Chanel kemerlere, bileziklere benzer aksesuarlar yaptırmışsınız. Bunları günlük kıyafetlerle de kullanıyor musunuz?
Tabii ki. Biz dönemsel görünümlü bütün bu parçaları günlük kıyafetlerle kombin ediyoruz. Örnek olarak, İspanyol paça bir pantolon beyaz gömlek ve antik tokalı bir kemer günlük olarak çok güzel görünebilir.

İkiz olmanın artıları veya eksileri var mı? Kıyafette benzer mi giyinirsiniz, farklı mı?
İkiz olmanın iş konusunda artıları var, tasarımlarımızda birbirimizi tamamlıyoruz.
Üstüne üstlük giysi dolabımız da aynı, daha ne isteyelim? Tarzlarımız benziyor ama Raisa aksesuar kullanmaz, ben hep kullanırım.

Basta Ajda olmak üzere, birçok efsaneyi giydirdiniz. Bu genç yaşınızla onları memnun etmekte zorlanmıyor musunuz?
Kendi tarzını ve ne istediğini bilen sanatçılarla çalışmanın hiç bir zor tarafı yok. Sahne kostümü yapmaktan da büyük zevk alıyoruz.

Yol yalısı çok tatlı bir butiğiniz var. Neden Nişantaşı’nı değil de Kuruçeşme’yi tercih ettiniz?
Burası özel randevu ile çalışan bir showroom, müşterilerimiz için ayrıcalıklı bir ortam yaratmaya çalıştık. Müşterimize trafik, otopark problemi de yaratmak istemedik. Denize yakın olmanın da iyi bir enerjisi olduğuna inanıyoruz.
blank
Kadınları kimin için giydiriyorsunuz? Erkekler için mi, başka kadınlar için mi, yoksa kendileri için mi ? (Mesela seksi olmasına dikkat ediyorsanız daha çok erkekler içindir)
Bizce kadın her zaman kendi için giyinmeli. O an nasıl hissetmek istiyorsa ona göre giyinmeli. Genelde kendinden emin olduğunu belli edecek parçalar yapıyoruz.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.