© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Emin Boztepe

Emin Boztepe

Emin bey sizi kisaca taniyabilir miyiz?
Merhaba, ben 4 yaşımdan beri, yani 1966’dan itibaren Almanya’da büyüdüm. 14 yaşında savunma sanatlarıyla tanıştım ve adeta büyülendim. Tutku ve sevgiyle bu seviyeye geldim. 1990 yılı itibariyle Los Angeles’da yaşıyorum ve 2005 yılından beri de bir ay İstanbul, bir ay LA de yaşıyorum.
  
Kariyerinizde William Cheung’un onemi büyük. Biraz bu işe nasil başladınız anlatır mısınız?
Simdi bu konu bayağı eskilere dayanıyor… 1986 Eylül / Ekim gibiydi.. Bu Kişi Bruce Lee ve onun hocasi büyük üstat Yip Man öldükten sonra dünyaya meydan okudu. Görsel ve yazılı basında özellikle. (W.Cheung da Bruce Lee ile beraber büyük üstat Yip Man’den ders alıyordu) W.Cheung daha sonra ise benim o yıllarda öğretmenim olan Cin üstadıma da meydan okudu ve çok agir kelimeler sarfetti.. Bunun üstune bende Köln Almanya’da W.Cheung’un düzenlediği bir seminere katıldım ve kendisi vaktiyle bir ingiliz dergisine röportaj vermişti şu kelimelerle… “dünyanın neresinde olursa olsun herkese meydan okuyabilirim” diye… Ben de bunun üzerine kendisine o seminerde yaklaşık 80 civarında talebesinin önünde ve 27 saniyede dersini verdim…
IMG_2592_400x600

Şu anda kurucusu oldugunuz akademiyi bize anlatır misiniz?
“EBMAS” Emin Boztepe Martial Arts System olarak geçiyor. 2001 haziranında beraber çalıştığım Alman ve Cin hocalarim bana ihanet ettiler.. Alman olan benim yeteneklerimi çok kıskanıyordu. Onlarla kurduğumuz akademiye tam 22 senemi ve hizmetlerimi vermiştim. 2001 yılında bu olaylar yüzünden yollarımız ayrıldı. O sırada maddi açıdan iki çocuğumun sorumlulukları omuzlarımdaydı ve çok sıkıntılı günler geçirdim. 22 yılımı verdiğim emeğim bir dakikada yok olmuştu. Uzun bir zaman ders vermedim.. sonra Oğlum Vahdet ve kizim Medine bana “baba neden kendi adinla yeni bir organizasion kurmuyorsun” dediler. Hayranlarim tüm dünyadan yazıyorlardı. Hazırlıklar böylece başladı. Şirket logolarını ve grafik tasarımını oğlum yaptı. Bu sekilde EBMAS doğdu. Şimdi aşağı yukarı 13 yıl oldu.
IMG_0262_600x400 

 
Steven Seagal’e ders verdiğinizi duydum. Başka Hollywood yıldızları ile de calışma fırsatı buldunuz mu?
Hayir, onlunla sadece bir akşam yemeğinde konuşmuştum. O zaman Jacqueline Bisset’le beraberdim (13 yıllık bir ilişkiydi) ve Steven Seagal masamıza geldi. Jacqueline Hanım’ı tanıyordu ve sohbet ettik. Steven’in o zamanki eşi Kelly Le Brooke, Jacqueline’le arkadaştı.. Steven bir süre sonra bana laf attı; “Wing Tzun dünyanın en iyi savunma sanatı mı?” diye, ben de “evet” diye cevap verdim. Biraz ukalalığa başladı ve yine sordu “sen de dünyanın en iyisi misin?” diye.. Ben de cevap verdim “istiyorsan kapı orada, çıkalım ve bakalım kim içeri geri dönebilecek” diye. Bozuldu, kalktı gitti… Ama Mickey Rourke, Jeff Goldblum, Ralf Moeller (Conan the Barbarian TV Show) gibi kişilere ders verdim.
 
Sizce martial arts doğuştan bir yetenek mi? Yoksa çalışılarak mı master olunacak bir süreç?
Bence ne olursa olsun, her şeyi tutkuyla yaparsanız o işte başarılı olursunuz diye düşünüyorum.. Ama tabiki disiplinli çalışmanız gerekiyor..
 
En son oynadığınız filmi bize anlatır mısınız?
 
Filmin adı Panzehir, Alper Çağlar yönetmeni, Can Gürkan ve Doruk Acar (Insignia) yapımcılar.. Bir tetikçiyi oynuyorum “Kadir Korkut” mafyadan çıkmak istiyor ve manevi babasının da (Cuneyt Arkın) iznini alıyor. Hiç olmasa da öyle düşünüyor.. Nedeni kör bir Alman piyanist kıza aşık olmuş, ilk defa hayatına değer verdiği bir kişi girmiş ve hayatını bu kız ile (Christina Gottschalk) yeniden başlatmak istiyor. Maalesef Ferit ve Kara Cemal bunları zehirliyor. İstanbul’un diğer mafya babalarını öldürmezse panzehiri vermeyecekler. Tüm hikaye 6 saatte geçiyor ve macera başlıyor.. Daha fazla anlatmıyım şubat ayında sinemalarda, izlersiniz..
EB10_399x600  

Akademinin kuruluşundan biraz bahseder misiniz? Ne tür dersler veriliyor?
Yukarıda açıklamıştım biraz, ama EBMAS da Wing Tzun, Kung Fu ve Escrima Filipin Silah sanatları dersleri ve eğitimleri veriyoruz. Türkiye’de baş merkezimiz Tophane’de. Los Angeles ve Berlin ofislerim administration için.
 
Ve son olarak Swat, FBI ve LAPD gibi kurumlara ders vermek nasıl bir his? Bizimle deneyimlerinizi paylaşır misiniz?
Elbette bir Türk olarak da ABD Quantico FBI baş merkezinde HRT’ye (Rehin Kurtarma Takımı) ders vermek çok şeref ve onur verici bir şey.. Ben uzun zaman askeriye, çeşitli polis ve guvenlik teşkilatlarına eğitim verdim.. Ama son zamanlar Gezi Parkı olaylarında maalesef bizim çevik polis takımı bence çok hata yaptı ve milletimize, gençlerimize aşırı şekilde acılar verdiğini gördüğümde kendimi hiç iyi hissetmedim doğrusu. Amacım, polislere aşırı güç kullanmamaları için eğitim vermek ama bu ülkemizde malesef tamamen siyaset olmuş ve polisler bu gücü kulanıyorlar..
DSC_7297_600x397

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.