© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ekonomik İlerleme ve Dış Kaynaklar İç Huzuru Sağlayabilir mi?

Ekonomik İlerleme ve Dış Kaynaklar İç Huzuru Sağlayabilir mi?

Önümüzdeki dönemde Türkiye, kişiliğini değiştirecek ve uluslararası ilişkiler aracılığı ile kendisini daha iyi tanıyacak. Ancak kendi davranışlarımızın farkına varmak çoğu zaman sancılı bir süreç oluyor. 

Kendisine kazanç fırsatı arayan dış sermaye için yatırım olanaklarını barındıran bir potansiyelimiz var. Dış sermayenin hedefinde ise şimdiye kadar açığa çıkmamış enerji kaynakları… Gücümüzü arttıracak yatırımları ülkemize çekebilir ve içimizdeki saklı enerjinin ortaya çıkmasına izin verebiliriz. Ancak iç karışıklıklar ve gözükmeyen güç mücadeleleri bunun gerçekleşmesini erteliyor. Değişen siyasi ortam ise dış ilişkilerimizi gözden geçirip değiştirmemiz için zorluyor. Türkiye’nin astroloji haritasını okuduğumuzda yabancı sermayeyi doğru kullanmadığımız anlaşılıyor. Ülke olarak kendimizi çok mutsuz hissediyor ve mutlu olmak için giderek daha fazla alışveriş yapıyoruz. Özellikle bizi mutlu eden şeyler için harcama yapmamız yabancı sermayeye olan ihtiyacımızı ve borç yükümüzü arttırıyor. Zaten yabancı sermaye de harcama alışkanlıklarımızı beğenmiyor. Bu harcama alışkanlıkları ile devam edersek ileride borç bulmak için çok daha fazla faiz ödememiz gerekebilir. Fakat ev ve yapı ihtiyacımızı karşılamak için yabancı sermayeyi kullanırsak ülke olarak daha doğru yapmış oluruz. Bir de içimizdeki gücü arttırmak istiyorsak aldığımız yabancı sermayeyi güçlü aile şirketlerinin büyümesi ve rekabet güçlerini arttırmaları için kullanmalıyız. Aile şirketlerinin büyümesi ve daha değerli hale gelmesi dışarıdan gelecek olan sermaye akışını hızlandıracaktır. Ancak aile şirketleri arasındaki çıkar çatışması da sona erse iyi olur. Çünkü güçlü aile şirketlerinin birbirleri ile çatışmaları onları zayıf düşürüyor. İçsel gücümüzü arttırabilirsek halka daha iyi hizmet verecek bir sistem kurabiliriz. İçsel barışın sağlanması için hizmet eşitliğinin sağlanması gerekiyor.

Koç (21 Mart – 20 Nisan)

Ekim ayına çok hareketli ve maceralı bir başlangıç yapacaksınız. Yaşadığınız kişilik çatışmaları ve beklenmedik şaşırtıcı olaylar sizi değişime zorlayabilir. Hayatınızda memnun olmadığınız ortaklıkları ve ilişkileri değiştirebilirsiniz. Ancak yapacağınız en büyük değişiklik kişiliğinizi değiştirmek ve öz benliğinizi özgürleştirmek olacak. Kişilik çatışması yaşadığınız kişileri değiştirmeye çalışmak yerine kendinize yatırım yapmalısınız. Kendi kişiliğinizi değiştirerek hayata yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Önemsediğiniz kişilerle inatlaşmak yerine iyi ilişkiler kurmanız size faydalı olacak. Sizi seven kişilerin ve hanımların tavsiyesine uyarak hareket ederseniz iyi olacak. 5 Ekim’den sonra üstünüzdeki baskının azaldığını hissedeceksiniz.  Satürn zıt burcunuz olan Terazi’den çıkıp Akrep burcuna geçiyor. Belki de Satürn’ün etkisini hayatında en çok hisseden kişiler olarak çok rahatlayacaksınız. Yapmak istediğiniz yeni projelere başlamak için 16 Ekim tarihinden sonra harekete geçerseniz iyi olur. Büyüyen ay ile başlayacağınız işler daha verimli olacaktır. Ayın ikinci yarısı daha enerjik olacak ve gücünüzün arttığını hissedeceksiniz. Çıkacağınız geziler size yeni fırsatlar ve maddi imkanlar yaratabilir. Yüksek eğitim ile ilgili konularda daha başarılı olabilirsiniz.

Boğa (20 Nisan – 21 Mayıs) 

Geçtiğimiz aydan bu yana hissettiğiniz duygusal gerilim giderek azalmaya başlayacak. İlişkilerinizi farkında olmadan nasıl bozduğunuzu ve nasıl içinden çıkılmaz hale getirdiğinizi anlayabilirsiniz. Güç mücadelesi ve yapıcı olmayan davranışlar ilişkilerinizi epeyce zorlamış olabilir. Şimdi sağlığınızı iyileştirmek istiyorsanız içinde olduğunuz duygusal karmaşayı çözmelisiniz. Aslında tatile çıkmak ve bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak size çok iyi gelebilir. 3 Ekim’den sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacak ve ilişkilerinizin geliştiğini göreceksiniz. Karşı cinsin ilgisi ve hayatınızın daha düzenli hale gelmesi sizi iyileştirecek. Sevdiklerinizle daha iyi ilişki kurmaya başlayacaksınız. Yaptığınız işe olan sevginizin de artması iş yerinizde sizi beğenilen kişi yapabilir. 5 Ekim’de burç değiştiren Merkür Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak. Bu dönemde iletişim aksaklıkları yaşayabilir ve en yakınınızda bulunan kişilerle görüş farklılıkları yaşayabilirsiniz. Fikirsel çatışmalardan kaçınıp sizden farklı düşünen kişileri anlamaya çalışırsanız iyi olacak. Fikirsel farklılıkları anlayışlı davranarak çözebilirsiniz. Çocuklarınızın ve yakınlarınızın size olan ihtiyaçları artıyor. Yakınlarınızla aranızdaki fikirsel çatışmaların altında da size duydukları ihtiyaç yatıyor. Yakınlarınızın sorunlarının maddi nedenlerden kaynaklanmadığını görüp psikolojik nedenlerini de araştırmalısınız. 23-27 Ekim tarihleri arasında artık Satürn’ün üstünüzdeki kuvvetli etkisini fark etmeye başlayacaksınız. Özellikle burcun hemen başında doğan boğalar üstlerindeki baskının arttığını fark edebilirler. Alışkanlıklarınızı değiştirip kendinizi disipline etmelisiniz. Daha stratejik düşünmeniz gereken bir döneme giriyorsunuz. Maddi kaynaklarınızın azalacağını ön görerek bütçenizi planlarsanız daha iyi olur.

İkizler(21 Mayıs – 21 Haziran)

Ayın ilk günleri zihinsel disiplin ve süreklilik gerektiren işleri başarı ile sonuçlandırabileceksiniz. Önemli kararlar alabilir ve temkinli hareket etmeniz gereken işler yapabilirsiniz. İşlerinizi organize etmek için yapılacakları iyi planlayıp tecrübenizi göstereceksiniz. Yalnız önünüze çıkan pek çok fırsatın aklınızı karıştırmasına izin vermemelisiniz. Hayal mahsulü tekliflere kapılmayıp hedeflerinizde gerçekçi olun. Ayın ilk günleri kendinizi olmayacak hayallere kaptırırsanız daha sonra üzülebilirsiniz. Gerek aşk hayatınızda gerekse iş hayatınızda mantığınızın sesini dinlemeniz daha akıllıca olur. Yanıltıcı olay ve haberleri araştırmadan kesin bir karar vermeyin. 7 Ekim tarihinden itibaren Mars Yay burcunda ilerlemeye başlayacak. Kendinizi daha enerjik ve hırslı hissedeceksiniz. Aşırı hırslı olduğunuz bir konuda yapıcı davranmaya başlanmanız ilişkilerinizi iyileştirecek ve başarılı olmanızı sağlayacak. Çok büyük güç gerektiren işleri başarabilirsiniz. Yalnız bu süre içinde masraflarınız artabilir. Alışverişe veya evinizin ihtiyaçlarına daha fazla para ayırmanız gerekebilir. Neyse ki şansınız sayesinde bir yandan harcama yaparken bir yandan da yeni gelir kaynakları bulabilirsiniz. Geleceğinize ve ilişkilerinize yönelik yeni kararlar alacaksınız.

Yengeç (21 Haziran – 22 Temmuz)

Ayın ilk haftası sizi karar vermeye zorlayan olaylarla karşılaşabilir ve düşüncelerinizi değiştirmeye zorlanabilirsiniz. Büyükleriniz veya yakınlarınızla aranızda kimsenin geri adım atmaya yanaşmadığı fikir çatışmaları olabilir. Önem verdiğiniz kişilerle aranızdaki gerilimi büyütmemeye özen gösterirseniz iyi olacak. Eski düşünce kalıplarınızı değiştirmelisiniz. 6 Ekim’den sonra burç değiştiren Satürn artık sizi desteklemeye başlayacak. Değiştirmeye direnç gösterdiğiniz eski alışkanlıklarınızın değiştiği göreceksiniz. Sizi memnun etmeyen kişilerin ve olayların hayatınızdan çıkmasına üzülmeyin. Yapmak istedikleriniz için uygun fırsatları bulacaksınız. Yeni iş projeleri ile ilgilenebilir ve dikkatinizi hoşunuza giden konulara yöneltebilirsiniz. Özellikle çocuk psikolojisi ve ölüm ötesi konulara daha çok ilgi göstereceksiniz. İşinize ve çalışma ortamınıza olan sevginiz artarken dikkat gerektiren konularda başarılı olacaksınız. Size kazanç getirecek fırsatlarla karşılaşacaksınız. Sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla aranızdaki ilişki gelişerek sizi mutlu edecek bir yöne doğru ilerleyecek. Arkadaşlarınızla yakınlaşacağınız gezi programlarına katılabilirsiniz. 23-27 Ekim arasında ise önemli kişilerle görüşmeler yapabilir ve yeni iş birlikleri yapabilirsiniz. Gözler sizin üzerinizde olacak.

Aslan (22 Temmuz – 22 Ağustos)

Geçtiğimiz ay yaşadığınız duygusal çatışmalar sona eriyor. Kısa bir süre içinde de çatışmanın galibi belli olacak. Ancak ilişkilerde yaşanan gerilimin kimseye bir getirisi olmadığını göreceksiniz. Çünkü kazananlar belki de sevdiklerini kaybederek yüksek bir bedel ödeyebilir. Ancak yapıcı davranan Aslanlar bu dönemden kuvvetlenerek çıkacaklar. Kuvvetinizi kontrol etmesini öğrenip kendi gücünüzün efendisi olabilirsiniz. 1-5 Ekim tarihleri arasında önemli görüşmeler yaşayabilirsiniz ve dikkat gerektiren organizasyonlar yapabilirsiniz. Olayları kendi kontrolünüz altında tutup isteklerinizi elde edebileceksiniz. Eğer sabırsız ve zorlayıcı olmazsanız olayların gidişatını daha da iyi yönetebilirsiniz. 7 Ekim’den sonra kendinizi daha rahat hissedecek ve iyimser tavrınızla nasıl lider olunacağını gösterebilirsiniz. Seyahatlere gidebilir, yüksek öğretimle ilgili konularda başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Yapacağınız araştırmalarla sizin için çok faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz. İşinizi daha çok gelir elde etmek amacı ile büyütmek de isteyebilirsiniz. Ancak üzerinize yapabileceğinizden çok sorumluluk almasanız iyi olacak. 23-27 Ekim tarihleri arasında büyükleriniz ve yöneticilerinizle aranızda kişilik çatışmaları olabilir. Meydana gelen gelişmeler hayatınızı ve alışkanlıklarınızı sorgulamanıza neden olabilir.

Başak (22 Ağustos – 23 Eylül)

Burcun ilk günlerinde doğan Başaklar hayatlarında önemli değişikliklere adım atacaklar. Kurduğunuz hayallerden vazgeçip daha gerçekçi davranmaya başlayacaksınız. 3-5 Ekim tarihleri arasında duygusal kayıplar yaşayabilir ve sevdiklerinizden vazgeçmek durumunda kalabilirsiniz. Aslında çok şanslısınız. Hayal kurmak yerine size gerçekten değer veren kişileri fark edebilirsiniz. Çevrenizde sizi seven kişilerin olduğunu fark edebilir ve hayallerinizi değiştirebilirsiniz. Sizin için ideal olan kişinin hayal ettiğiniz kişi olmadığını anlayacaksınız. Hayallerinizi değiştirdiğinizde yaratıcı potansiyelinizi daha güçlü bir şekilde ortaya koyup, hayatınızı isteklerinize uygun şekilde değiştirmeye başlayabilirsiniz. Burcun ilk günlerinde doğmayan Başaklar da oldukça şanslı olacaklar. Harcamalarınız artsa da ödemelerinizi bir şekilde yapmayı başaracaksınız. Yardım istemekten çekinmezseniz sizi seven kişiler güç durumda kalmanıza izin vermeyecek. Zorlandığınız anlarda arkanızda güçlü bir destek hissedeceksiniz. Bu ay daha sabırsız olabilir ve istekleriniz için güç mücadelesine girebilirsiniz. Duygularınızı kontrol edip çatışma yaşanabilecek ortamlarından uzak durursanız iyi olacak. Maddi güçlükler sizi zorlasa da aşk hayatınızın sıcak olması size güç verecek.

Terazi (23 Eylül – 22 Ekim)

Bu ay Satürn burç değiştirecek ve üzerinizde hissettiğiniz yoğun baskı son bulacak. Baskıyı doğru kullanırsanız isteklerinizi gerçekleştirmek için bu güzel fırsatın son güzlerini değerlendirebilirsiniz. 5 Ekim tarihinde burç değiştirecek olan Satürn uzun bir süre burcunuzdan uzak duracak. 5 Ekim tarihine kadar hayatınızın bu değerli dönemini düşüncelerinizi gerçekleştirmek için kullanabilir ve önemli kararlar alabilirsiniz. İşle ilgili önemli anlaşmalar yapabilir ve projelerinizi somutlaştırabilirsiniz. Bu ay canlılığınız çok daha yüksek olacak ve kendinizi rahat hissedeceksiniz. 6-11 Ekim tarihleri arasında yeni fırsatlarla karşılaşabilir ve saygın çevrelerden teklifler alabilirsiniz. Bilginizi arttıracak ve sizi ön plana çıkartacak olan bu fırsatları kaçırmasanız iyi olur. Ayın ikinci on günü hayatınızda karmaşaya neden olan pek çok konuyu çözmek için yeterli gücünüz olacak. Ancak karmaşa ile mücadele etmek yerine kendinizi değiştirmeye odaklanırsanız daha iyi olur. Böylece enerjiniz tükenmemiş olacak ve yeni atılımlar yapabileceksiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için kullanacağınız enerjiyi değişmesi mümkün olmayan kişileri değiştirmeye çabalayarak tüketmeyin. Eğer isterseniz enerjinizi yalnızca karmaşayı çözmek için kullanıp yine de faydalı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Yay (22 Kasım – 22 Aralık) 

Düşüncelerinizin netlik kazanacağı ve kendinize yeni bir yön vereceğiniz zamandasınız. Ekim ayının ilk günleri kendiniz için önemli kararlar verebilir ve iş anlaşmaları yapabilirsiniz. Yapmanız gereken işler nedeniyle konsantrasyon ve dikkatli olmak gibi zihinsel yetenekleriniz gelişecek. 3-5 Ekim tarihleri arasında yanıltıcı teklifler alabilir ve duygusal konularda daha şüpheci olabilirsiniz. Aklınıza güvenip gerçekçi olursanız zihninizin berraklığı size kılavuzluk edecektir. Sevdiklerinizi kaybedebileceğinizi hissedebilirsiniz. Hayal gücünüzün kötümserliği ile sizi etkilemesine izin vermeyin ve daha güzel hayaller kurun. 7 Ekim tarihi itibarı ile hem cesaretiniz yükselecek, hem de ilişkilerinizle ilgili yeni kararlar alacak duruma geleceksiniz. Bakış açınızın değişmesi ile ilişkilerinizi yeniden yorumlayıp davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Saygının ilişkiler söz konusu olduğunda önemli bir faktör olduğunu anlamanız size çok faydalı olacak. Toplumun saygın kesiminden kişileri karşınıza almak yerine yeni bir anlaşma zemini yaratmanın yollarını bulabilirsiniz. Ay boyunca enerjiniz ve kendinizden beklentileriniz çok yüksek olacak. Başarılı olmak istediğiniz konularda güç mücadelesi yapabilir ve zaferlerinizin tadını çıkartabilirsiniz. Zafer kazanmak istiyorsanız daha sabırlı olmalı ve çabuk öfkelenmemelisiniz. Özellikle karşı cinsle olan ilişkileriniz gergin bir dönemden geçebilir. Yapıcı davranırsanız iyi olacak.

Oğlak (22 Aralık – 22 Ocak)

Yakın çevrenizin ve birlikte çalıştığınız kişilerin düşüncelerini değiştirmekte zorlanabilirsiniz. Aynı fikri savunmakta ısrar eden kişilerle inatlaşmanız sonuç vermeyecek. Yapmak istediklerinizi kendi gücünüzle yapmanız gerekebilir. Eğer cesur olursanız yapacağınız girişimlerde başarılı olacaksınız. Aklınızın kötümser senaryolarına kendinizi kaptırmayın. Alınması gereken tedbirleri alın ama yapmak istediğiniz fikirlerinizi ertelemeyin. 5 Ekim tarihinden sonra kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacak ve fikirlerinizi netleştireceksiniz. Yapacağınız yeni projelere başlamak için kendinizi daha hazır hissedebilirsiniz. Hayallerinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan fırsatları yakalayacaksınız. Karşınıza çıkacak fırsatları da göstereceğiniz kararlılık ve emin adımlarla sonuçlandıracaksınız. Üstelik büyükleriniz ve otorite ile gerilen ilişkilerinizi de onarmaya başlayacaksınız. Yeni girişimleriniz için 16 Ekim tarihinden sonra hareket ederseniz alacağınız sonuçlar daha verimli olacak. Ay boyunca çalışma ortamınızda daha iyi ilişkiler kurabilirsiniz. Sevdiğiniz kişilerle yardımlaşmak ilişkilerinizi geliştirebilir. İş yerinizde karşı cinsten kişilerle yakınlaşabilirsiniz. 24 Ekim tarihi ise hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için en uygun gün olabilir.

Kova (22 Ocak – 20 Şubat)

Geçtiğimiz ay yaşadığınız duygusal gerilim yatışmaya başlıyor. Artan ilgi ve sevgi ihtiyacınızın yarattığı gerilimi kontrol etmeye başlayabilirsiniz. İlişkilerinizde hoşunuza gitmeyen konuları çözmek için sizden daha tecrübeli kişilere danışırsanız çok faydalı olabilir. Aldığınız bilgileri uygulamaya başladığınızda ilişkileriniz yoluna girecek ve maddi zorlukları aşabileceksiniz. Ancak ilişkilerinizde yaşanan alevli tartışmalara benzinle giden düşünce biçiminizi kontrol altına almalısınız. Böylece enerjinizi boş yere harcamayıp gerçekleştirmek istediğiniz fikirlere yöneltebilirsiniz. Ayın ilk günleri önemli kararlar alacak ve dikkat gerektiren projeler üzerinde çalışacaksınız. Zihninizin daha berrak olması gerekiyor. 5 Ekim tarihinde burç değiştiren Satürn üzerinizdeki sorumlulukların artacağını gösteriyor. Fakat sizin yapıcı davranışlarınız ve olaylardan ders çıkarmanız sayesinde büyük aşama kaydetmeye başlayacaksınız. 7 Ekim tarihinden itibaren de kendinizi daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. Maceraya açık olacak ve riskli girişimleri başarı ile sonuçlandırabileceksiniz. Yalnızca artan zihinsel iş yükünüz nedeni ile unutkanlıklar yaşayabilir ve dikkatiniz kolayca dağılabilir. Aklınıza çok güvenmeden hareket eder ve zihninizi kontrol ederseniz daha başarılı olacaksınız. Aklımıza bir hesap makinası gibi güveniriz. Ancak sürekli hesap makinası ile hesaplarımızı yaparsak bir süre sonra kendi zihinsel yeteneklerimizi kaybederiz. Ama zihnimizin yaptığı hesapların sağlamasını yaparak hareket edersek aklımızı kontrol edecek bir noktaya da gelebiliriz. Bu dönemde çocuklarınızın ve yakınlarınızın ihtiyaçları ile ilgilenmeniz gerekebilir. Size ihtiyaç duyan yakınlarınızın yanında olmalısınız. Komşularınız ve arkadaşlarınızla fikirsel iddialaşmalardan kaçının.

Akrep (22 Ekim – 22 Kasım) 

Aksini söyleyecek olanlar olsa da önümüzdeki 3 yılın şanslı burcu siz olacaksınız. Satürn 5 Ekim tarihinden itibaren burcunuzda ilerlemeye başlıyor. Yapacaklarınız sonucu elde edeceğiniz bilgi hazinesi sizi zenginleştirecek. Bu dönemde kendi yeteneklerinizin farkına varabilir ve potansiyelinizin tamamını ortaya koyabileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. Ancak yeteneklerinizin ortaya çıkması için biraz zorlanmaya ihtiyacınız olabilir. Yeni sorumluluklar alacak ve alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlayan olaylarla karşılaşacaksınız. Ancak üzerinden yıllar geçtikten sonra bu dönemin değerini ve kazandırdıklarını anlayacaksınız. Bu dönem içinde ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar alabilir ve iş hayatınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Hayatla ve çevresi ile inatlaşmayan kişiler bu dönemin faydasını görecek. Baskıyı kaldıramayanlar ise rahatsız oldukları konularda isyankar davranıp fırsatı kaçırabilirler. Bu ay dikkatiniz daha yüksek olabilir ve iletişim yeteneği gerektiren işler yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla yakın ilişki kurabilir ve birlikte çok eğleneceğiniz organizasyonlara gidebilirsiniz. Çok hareketli bir ay geçirecek ve pek çok işi aynı anda yapabildiğinizi göstereceksiniz. Aileniz ve kardeşlerinizle de doğru ve yakın iletişim kurup ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Burcun ilk günlerinde doğan Akrepler ise hayallerini gerçekleştirme fırsatı ile karşılaşacak. İşaretleri görmek için 23-27 Ekim tarihleri arasında çevrenize daha dikkatli bakın.

Balık (20 Şubat – 21 Mart) 

Kurduğunuz hayaller ve ayrıntılara gereğinden çok takılmanız sizi oldukça dağıtıyordu. Akrep burcuna geçen Satürn ise artık daha gerçekçi olacağınızı ve kendinizi disipline edeceğinizi gösteriyor. Başarılı olan ve olmayanları birbirinden ayıran en önemli yetenek ise disiplinli olma becerisidir. Sizin de pek çok yeteneğiniz ve kuvvetli bir yaratıcılığınız var. Ancak yeteneklerinizin açığa çıkması için daha çok çalışmalı ve kendinizi zorlamalısınız. Artık karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmek için daha çok çaba göstereceksiniz. Uyanan hayal gücünüzü ve içinizdeki yaratıcı potansiyelinizi ortaya koyabileceksiniz. Ancak başarılı olmak istiyorsanız ilişkilerinizi de güçlü tutmalısınız. Sizden ilgi ve sevgi bekleyen kişilere karşı kırıcı olmamalısınız. Siz ne kadar duyarlı iseniz çevrenizdeki kişilerin de duyarlı olabileceğini hesaba katmalısınız. Ekim ayında maddi ihtiyaçlarınız artsa da bütçenizi daha planlı kullanacaksınız. Çok mücadele etmenizi gerektiren işler için kendinizi zorlamayın. Yavaş ilerlemek sizi hedefinize daha çok yakınlaştıracak. Aceleci ve sabırsız olmayın.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.