© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ekim Güzel Geçecek!

Ekim Güzel Geçecek!

Ekim’le birlikte artık iyiden iyiye sonbahar havasına giriyoruz. Yazdan kalma son günleri de Eylül’de tükettikten sonra artık serin günlere alışma ve yavaş yavaş açık havadan iç mekanlara hareket etme vakti geldi. Derecenin düşmesinin moraller üzerinde de aynı etkiyi yapmasına izin vermemek gerek. İşte Ekim için heyecanlanmamızı sağlayacak birkaç küçük sonbahar tüyosu…

Koyu Renklere Dönüş

Kamuflaj deseni, asker yeşili ve bordo bu sonbahar etrafımızı sarıyor. Bol paçalar, parkalar, pelerinler ve peplum her yerde. Gardıroba yeni sezondan birkaç parça katmak serin mevsime alışmanın en eğlenceli tarafı. Lookbook’lar iştah açıcı..

Deri Ceketler Ortaya Çıksın

Her tür tarz ile kombinlenebilen deri ceketler sanki Ekim ayı için yaratılmış gibi. İster şık bir elbiseyle, ister kot ve ince bir kazakla giyilebilen deri ceketlerin tam zamanı!

Çoraplara Dönüş!

Stiletto ve sandaletleri son kullanma tarihine kadar ayağımızdan çıkarmadık, kimi zaman üşüdük ama yine de mücadele ettik! Şimdi artık yenilgiyi kabul etme ve onları güneş ışığını tekrar kemiklerimizde hissedene kadar dolapta kış uykusuna yatırma vakti. Şimdi babetler, bootie ve çizmelerle birlikte kullanmak için rengarenk ve desen desen çoraplara geri dönüş başlıyor. Calzedonia koleksiyonu göz kırpıyor!

İstanbul Fashion Week

10-13 Ekim tarihleri arasında Karaköy Antrepo 3’de gerçekleştirilecek moda günlerinde 30’dan fazla tasarımcının 2013 İlkbahar/Yaz koleksiyonları görücüye çıkacak. Yankısının günlerce süreceği kesin…

Mutfak Terapisi
Havaların serinlemesi evde daha çok vakit geçirmek demek… Fırında pişen lezzetli bir yemeğin hem kokusunun hem de sıcaklığının sızdığı mutfak evin en keyifli yeri olabilir. Çorbaları da özledik, değil mi? Ekim mutfak deneyleri için ideal bir zaman. Tarçın kokulu ev yapımı sıcak şarap da soğuk günlerin en özel hediyesi… Kendi tarifinizi yaratıp evi sıcak şarap kokusuyla tütsüleyebilirsiniz! Kahve ise hava soğudukça daha mı güzelleşiyor?

Film ve Kitap Listeleri
Artık evde daha çok vakit geçireceğimize göre; rehavetle geçen aylarda neler kaçırmışız diye dönüp bakmanın tam zamanı. İnternette birçok site, izlediğiniz ve izlemek istediğiniz filmleri; ya da okumak istediğiniz kitapları listelemeye imkan sağlıyor. Gelsin battaniye altında mayışarak geçirilecek güzel saatler! Film için www.filimadami.com’u, kitap içinse Amazon.com’dan edinebileceğiniz “My Bibliofile” isimli defteri kullanıyorum, ikisi de oldukça işlevsel!

Kurban Bayramı
24 Ekim Çarşamba yarım gün ile başlayan kurban bayram tatili, Pazartesi’ye denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşip neredeyse 6 gün oluyor. Hala program yapmadıysanız yurt içi ve yurt dışı seçenekleri bir an önce değerlendirmekte fayda var. Her zevke göre bir tatil mevcut!

 Vücut Psikolojisi

Sadece sonbahar havasına girmek yetmez, vücudu da mevsim değişikliğine hazırlamak gerek. Bu seneki Ekim hedefim arkadaşlarımla bir hamam sefası organize etmek. Hem yazın etkilerini üzerimizden temizleyip yepyeni bir ciltle kışa girmek için bire bir, hem de eğlenceli olacağı kesin. Ben araştırmalara başladım bile!

 Sting Geliyor!

26 Kasım’da Ataköy Atletizm Arena’da yapılacak konserin biletleri satışta. Bir efsanenin ülke topraklarından geçişine şahit olmak için işte fırsat!

Filmekimi
Ülkemizde düzenlenen en başarılı sinema etkinliklerinden olan Filmekimi kapsamında bu sene de geçen sene olduğu gibi İstanbul’un yanı sıra diğer şehirlerde de gösterimler yapılacak. Dört gözle beklediğimiz etkinlikte dünyanın birçok farklı köşesinden filmleri izleme imkanı var. Filmekimi’nin sitesinden gösterimlerle ilgili detaylı bilgiye ulaşabilir, biletleri Biletix’ten temin edebilirsiniz. Geçen senelerden tecrübeyle sabit: Biletler kapış kapış gidiyor. Film seçimlerini önceden yapıp Biletix’e vakitlice uğramakta fayda var.

Anlaşılan o ki Ekim’de sıkılmaya vaktimiz olmayacak… Serin ve kapalı havanın sizi depresif biri haline getirmesine izin vermeyin, akıp giden günlük yaşama kendinizi bırakıp keyfinize bakın!

Ayşe’nin Önerileri

Film
Ayın anlam ve önemine istinaden seçimleri Filmekimi’nden yapalım: Kim-ki Duk’un beklenen son filmi Pieta, Cannes’dan ödülle dönen The Angel’s Share, Altın Palmiye’li Amour.

Kitap
Sabahattin Ali
Kürk Mantolu Madonna

Müzik
Ekim’i Kings of Convenience ayı ilan edebilir miyim? Ayrıca The Dø-Slippery Slope beni bu sıralar en çok eğlendiren parça. Tavsiye tavsiye!

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.