© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Doğal Doğumun Faydaları

Doğal Doğumun Faydaları

Anne olmayı düşünen veya şu anda hamile olan okuyucularım için bu ayki yazımla biraz ilham kaynağı olabilme umudundayım… Çünkü Türkiye’de her nedense, tıbbi zorunluluk olmadan, kişinin kendi tercihi ile seçilen sezaryen doğumlar artışta… Belki korkudan, belki acının çok ağır olacağından.

 

Halbuki belki unutuyoruz, doğum tabiatın ta kendisidir. Her şey doğumla başlar. İnsanın, hayvanın, çiçeğin, böceğin tüm canlıların başlangıcı doğumdur. Milyonlarca kadın doğal doğum ile çocuklar dünyaya getirdiklerini düşündüğümüzde, bunun doğal olduğu ortaya çıkar. Tabii ki, tıbbi açıdan gereklilik söz konusu olduğunda, kuskusuz başvurulacak yöntem, sezaryen olacaktır.  Burada altını çizmek istediğim husus, bunun istisna olduğudur. Bunun kararı doktor tarafından alınmalıdır.

 

Öte yandan, son zamanlarda Türkiye’den gelen haberlerde, ülkemizde bazı doktorların söz konusu gereklilik olmadan da sezaryene başvurmak eğiliminde oldukları yönündedir.

 

Kadın vücudu doğurabilmek için yaratılmıştır… Bu cümle benim için inanması çok zor bir cümleydi. Fakat iki doğal doğum yapmış bir anne olarak, buna inanıyorum artık.

 

Doğal doğumun hem zihinsel hem fiziksel hazırlık gerektirdiği kesin. Gebelik döneminde sağlıklı yemek ve egzersiz şarttır. Aşırı kilo almamak da şart. Sağlıklı vücut, sağlıklı hamilelik ve doğal doğum için en önemli koşuldur. Hamile kadının etrafındaki kişiler de aynı anlayış ve yaklaşımda olmaları önemlidir.

 

Ben Yoga’yı çok faydalı buluyorum. Hamileyken özellikle yoga’yı tavsiye ederim. Asıl tavsiyem her zaman yoga yapmanız. Bana yardımı çok oldu, hala da oluyor. Hem anne, hem bebek için hamileyken yürümek, yoga yapmak çok ama çok yararlı. Yoga hem fiziksel, hem zihinsel bakımdan hamile kişiyi doğuma hazırlıyor. Hamilelik sırasında daha huzurlu olmanızı sağlar. Hamilelik sonrası vücudunuzun eski haline dönmesine yardımcı olur.

 

İnternet‘te www.dogaldogum.com faydalı bir adres. Yoga hem doğum esnasında ki ağrıları nasıl kontrol edebileceğinizi öğretir. Gebelik ve doğumda dayanıklılığı arttırır. Gebelik esnasında, vücudunuz doğuma hazırlanmak için, çok sayıda değişiklikten geçer. Yoga bu değişimleri kolaylaştırır, ağrı, sızı varsa azaltır… Daha kolay ve rahat  bir hamilelik geçirmenizi sağlar.

 

Ben özellikle ilk kızıma hamileyken, çoğu kişiden doğumun kişiyi ne kadar yaşlandırdığını, yıprattığını söylediklerini hatırlıyorum.  Bu kişiler doğal doğum yapmamışlardı. Benim tecrübem bunun tam tersi. Doğumu canlandırıcı, güçlendirici ve gençleştirici buldum. Doğum sonrası ben hemen toparlandım. Kendimi yıpranmış hissetmedim. Sütüm çabuk geldi. Bebeği anne sütü ile beslemek çok önemli. Vücudunuzun toparlanmasına da faydası çok. Sezaryen doğumlarda süt daha geç gelebiliyor, bazen hiç de gelmeyebiliyor.

 

Doğal normal doğum insana doğanın bir parçası olduğunu hatırlatıyor. Yeni bir hayat dünyaya geliyor ve anne bu doğumun gerçekten bir parçası oluyor. Bundan daha mucizevi bir şey düşünemiyorum ben.

 

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.