© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Can Boğazdan Gelir

Can Boğazdan Gelir

İştahım tavan yapmış durumda! Tatlılar, dönerler, hamur işleri gözümde uçuşuyor. “Yemeyin!” diyorlar, yiyesim geliyor. “Spor yapın!” diyorlar, bu kez yatasım geliyor… Şu an size şu satırları yazmadan az önce afiyetle leziz bir profiterol indirdim mideye, üstelik şifa niyetine değil, ilham niyetine.

Yaz gelince herkes kilo verme konusunda ahkam kesmeye başlıyor. Belki de bünyem, zayıf görünme konusunda okuduğum her yazıya, televizyonda seyrettiğim her programa inat, isyan savaşı başlattı. Vücudum beynimin günahını çekiyor desem durumu açıklamış olurum sanırım.Yememem gerektikçe, yasak olan her besin cazip görünüyor.

Kış boyunca sağlıklı bir kiloya sahip olmanın yollarından hiç bahsedilmesin, yaz kapıya dayandığında, bel çevremizin ölçüsü memleket meselesine dönüşsün. Olacak iş midir? Ben açıkçası insanların bu konuda maddi ve manevi sömürüldüğünü düşünüyorum. Zira zayıf olmanın ana amacı nedir? Sağlıklı olmak değil mi?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak bence kaliteliyaşam paketinin bir parçası. Ayrıca illa ki her sağlıklı benden de zayıf vücut demek olmuyor maalesef. Şahsen ben etrafta dolanan, içi boş, soluk benizli bedenlerden çok endişe duyuyor, böyle gezmenin marifet olduğunu düşünenlere üzülüyorum içten içe. İçtikleri suyun bile olmayan kalorisini hesaplayan, işkence olarak görse de, her sabah memuriyet gibi spora giden ve bir dilim pastayı canları çekmesin diye kulaklarına batırılmadık iğne bırakmayan insanları, özellikle de hemcinslerimi anlamakta çok zorlanıyorum.

Yemek yemek biz insanlara bahşedilmiş hayat aktivitelerinin en eğlencelilerinden. Çikolata yerken mutluluk duymalı insan, suçluluk değil.

Spor yaparken gözümüz yaktığımız kalorinin hesabını yapan monitörde olmasın da, vücudumuzda salgılanan adrenalinin pozitif gücüyle spor yapmanın keyfine varalım. Her tavsiye edilen zayıflamametodu, herkes için işe yaramadığı gibi, beni çok şişmanlatan bir besin bir başkasının vücudundaki vitamin eksikliğini kapatabilir.  Spor çeşitleri de her vücut tipi için değişiklik gösterir ve herkes her spor tarzından haz almaz. Spor yaparken eğlenmek, zayıflama odaklı koşullanmadan daha fazla yarar sağlar. Tecrübeyle deneyimlenmiştir.

Tamam, yaza fit girelim, plajlarda salına salına boy gösterelim ama zayıflama işine de bu kadar takık olmayın. Takılmayın ki benim gibi ters etkiye maruz kalmayın. Bu aralar bana mayonez çok kalorili aman sakın deseler, ekmeğin üzerine mayonez sürüp yerken buluyorum kendimi. Yemekten kaçındığım miktarın en sonunda iki katını yeme gibi kötü bir alışkanlık geliştirdiğimden, bu huyumu “az ama çok çeşit yeme” metoduyla dengelemeye çalışıyorum. Aklımda kalacağına midemde kalsın,ben onu yakmanın bir yolunu elbet bulurum diyor ve böylece normal insanın yeme sınırlarını zorlamamış oluyorum.

Her yerde okuduklarınız ve dinlediklerinizin aksine, sadece estetik kaygılarla kilo problemine takılmayın. Gece aç yatmak mı? Yoksa sabah tartıda kaybettiğiniz 150 gramı görmek mi? Hangisi sizi daha mutlu eder? Tercih sizi. Bedenimizin patronu beynimiz. Her şeyi düşünce gücüyle çözün akımı, zayıflamak için de etkili bir formül gibi.

Ben bu lokumu yiyorum ama bana “pıt pıt yağ”, “lop lop et” olmasın deyip, afiyetle indirim midenize.

Atalarımız zamanında ne güzel sözler söylemişler. “Ye ama kararında ye!” İşte bütün mesele bu. “Olmak ya da olmamak”tan bile açık.
Sevgi ve afiyetle kalın.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.