© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Bu Gece Uzun Olacak!

Bu Gece Uzun Olacak!

Bazı geceler sabahı bulur, evin yolu çoktan unutulmuştur. Sabah 5, şehirde tüm mekanlar kapandı, gidecek bir yer kaldı mı? Elbette! İşte güneşi görmeden eve dönmek istemeyenler için dünya şehirlerinden “afterhours” parti adresleri…

Tamirci – İstanbul
Karaköy’de bir motosiklet tamircisi. Bilmeyenler için basık ve karanlık bir dükkan. Müdavimleri içinse sınırsız eğlencelerin yaşandığı, şehrin yeni elektronik müzik mabedi.
Onlarca insan bu küçük dükkana nasıl sığıyor? Sabahın 7’sinde bu insanlar burada ne yapıyor? Bu neyin kafası?! Aklınızdan bu sorular geçiyorsa Tamirci size göre bir yer değil. Ancak tüm şehrin derin uykuda olduğu saatlerde siz daha fazla dans, daha fazla eğlence peşindeyseniz doğru yerdesiniz.
Sabaha karşı 5’te açılan mekanda parti 11’e kadar devam ediyor. Beyoğlu bölgesindeki gece kulüplerinden çıkan dans tutkunları soluğu Tamirci’de alıyor. Adres bilgisine ihtiyacınız yok, o saatte çalışan tüm taksiciler Tamirci’yi biliyor.

Frutta e Verdura – Roma
Sıra dışı bir eğlence sıra dışı bir mekanda yaşanır. Bu mekan, şehir merkezinden kilometrelerce uzaktaki bir meyve sebze bahçesi de olabilir!
Roma’da sabah 5’ten sonra tüm kulüpler kepenk indirdiğinde gidebileceğiniz tek yer olan Frutta e Verdura’dan bahsediyorum. Şehirde uykusu kaçan herkes burada. Kimi biraz çılgınlık peşinde, kimi müzik ve dans. Bazılarının derdiyse yeni insanlarla tanışıp sabah soğuğunda yalnız kalmamak!
Roma’nın en marjinal kulüplerinden biri sayılan Frutta e Verdura’ya herkes kabul ediliyor. Ancak kulübün atmosferi ve içeride karşılaşabileceğiniz durumlar nedeniyle herkese tavsiye edilmiyor.

Berghain – Berlin
Elektronik müzik tutkunları için kutsal bir vazife gibidir Berghain’da dans etmek… Dışarıdan bakıldığında Ankara’nın soğuk/ruhsuz Bakanlık binalarını anımsatan, eski bir antrepo burası. Ancak içeri adım atar atmaz dünyanız değişiyor! Kapıdaki uzun kuyruğu ve güvenlik görevlilerini aşıp içeri girmek ne yazık ki herkese nasip olmuyor.
Berghain’da parti hiç bitmiyor, müziğin sesi asla kısılmıyor. Her gün, her saatte setin başında bir DJ bulunuyor. İster Perşembe iş çıkış saatinde gidin, isterseniz Pazar kahvaltısından sonra; içeride sizi kendinden geçercesine dans eden yüzlerce “clubber” karşılıyor olacak.
Gidecek olanları uyaralım, fazla dağıtmayın! Berghain’da bir Türk ile karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Kulübün müdavimleri arasında Sezen Aksu ve Tarkan gibi ünlü isimler de var.

Ghost – Beyrut
Orta Doğu’nun Paris’i Beyrut, gece hayatında da Avrupa ile yarışıyor. Lübnanlılar da bizler gibi yeni insanlarla tanışıp eğlenmeyi, sabaha kadar dans etmeyi çok seviyor. Doğal olarak Beyrut’ta da standart eğlence saatlerinin dışına çıkan mekanlar var.
Fairway yolundaki Ghost, şehrin az sayıdaki “late night” kulüplerinden biri. Mekanın müzik akışında çoğunlukla dünya çapında bilinen popüler hitlere yer veriliyor. Geç saatlerde kulüp kalabalıklaşıp adrenalin yükseldiğinde Arap müziğine geçiliyor. İşte siz o zaman görün eğlenceyi! Dağ gibi adamlar oryantal kıvraklığında dans ediyor.
Beyrut’a gidecek olanlara genellikle B018, Music Hall ya da Mad gibi ana akım kulüpleri görmeleri tavsiye edilir. Fakat bana sorarsanız Ghost’ta bir gece geçirmeden şehrin eğlence kültürünü yorumlamak mümkün değildir.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.