© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Bu Albüm Hepimize İyi Gelecek

Bu Albüm Hepimize İyi Gelecek

Bir albüm dinledim ve… Elbette hayatım değişmedi. İnsanın 30’undan sonra hayatını değiştirecek şarkı/film/kitap bulması da kolay değil zaten. Ancak sesine hasret kaldığımız ünlü şarkıcı İzel, bir süreliğine de
olsa (belki birkaç hafta, birkaç ay) ruh halimizi değiştirecek, enerjimizi yenileyecek bir albüm hazırlamış. Klişe bir tabir vardır ya hani “baharı müjdeliyor” diye, bu albüm aynen öyle.

Sevilen Türk Sanat Müziği eserlerini caz formunda yorumladığı “Jazznağme” isimli çalışmasından bu yana haber alamadığımız sanatçı, %100 pop bir albümle geri dönüyor ve inanın beklediğimize değiyor. Geçtiğimiz hafta İzel’in yeni şarkılarını dinleme fırsatım oldu. Nasıl desem, Hande Yener’in “Apayrı” albümünü dinlerken hissettiğime benzer bir heyecana kapıldım. Uzun zamandır bu kadar sağlam pop sound’u duymadığım için ya da İzel’den bu kadar enerjik şarkılar beklemediğim için sanırım; şaşırdım, heyecanlandım.

Bu heyecanım boşa değil. Albümün mutfağında sürpriz bir ikili çalışıyor. İzel’in popa geri dönüş projesinin mimarları sihirli sözleri ve besteleriyle dokunduğu tüm şarkıları/şarkıcıları zirveye taşıyan usta müzisyen Alper Narman ve Sakin grubunun vokali olarak tanıdığımız Onur Özdemir.

Narman ve Özdemir bu albüm için kafa kafaya verip 12 yeni şarkı çıkarmış. Albümün tamamını dinleyemedim ama duyduklarım bana yeter. “Drakula”, “Amerika” ve “Düşer O” isimli parçalar favorilerim. Pop müzik piyasasının mevcut standartlarını zorlayan, cesur sözleriyle fark yaratan bu şarkılar görücüye çıktığında Facebook profillerinizde paylaşacak  yeni sloganlarınız olacak. İzel’in “Aşk En Büyüktür Her Zaman” adını verdiği yeni albümü bu ay yayınlanacak. İçinde bahar sarhoşluğunuza iyi gelecek şarkılar var, aşırı dozda tüketiniz.

Kahve, Çikolata ve Ramadan

Bir Cuma sabahı uyandım. Yapmak istediğim üç şey vardı; sıcak bir şeyler içmek, tatlı bir şeyler yemek ve güzel bir şarkı dinlemek. Vakit kaybetmeden mutfağa gittim, kahvemi demledim, günlerdir dolapta sakladığım çikolatayı çıkardım ve fincanın yanına koydum. Cuma sabahı şarkısını seçmek üzere salona yöneldiğimde ilk aklıma gelen isim Ramadan oldu. Kahve ve çikolata keyfime eşlik edecek albüm masanın üstünde duruyordu: Ramadan – “Diskotek”.

Şaşırdınız değil mi? Genel kanı Ramadan şarkılarının gece kulüplerine, yüksek volümlü partilere yakıştığı yönünde olabilir ancak ben Ramadan’ı sabah dinlemeyi severim. Bu tercihim sanatçının son albümü “Diskotek”te de değişmedi.

Tüm söz, müzik ve vokal düzenlemelerini Ramadan’ın üstlendiği albüm, güne iyi başlamanızı sağlayacak enerjik sabah şarkıları ile dolu. Kahvenizi yudumlarken, duştan çıkmış giyinirken ya da arabada/otobüste işe giderken fonda “Diskotek” albümünü döndürmenizi tavsiye ederim. Albüme ismini veren “Diskotek” başta olmak üzere “Yaz Tatili” ve “Kimse Beni Durduramaz” gibi parçalar gün boyu ihtiyaç duyacağınız yaşam enerjisini 5 dakikada vücudunuza aşılayacak ve sizi bir “parti canavarı”na dönüştürecek. Tam da Ramadan’ın istediği gibi…

Şehirden güzel haberler   

  • Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu (MDT), William Shakespeare’in dünyaca ünlü klasiklerinden “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nı Ankaralı sanatseverler ile buluşturmaya hazırlanıyor. Şimdilerde severek izlediğimiz romantik komedilere ilham veren ölümsüz eser, MDT’nin usta dansçıları ve Münih Tiyatrosu Direktörü Hans Henning Paar’ın koreografisi eşliğinde sahnelenecek. 12 ve 19 Nisan’da Opera Sahnesi’nde yapılacak temsilleri kaçırmayın.
  • Daha önce İstanbul’da sergilenen “Salvador Dali Sergisi” şimdi de Ankara’da görücüye çıkıyor. 23 Mart – 20 Mayıs 2012 tarihleri arasında Başkent’in gözde sanat merkezi CerModern’de gerçekleştirilecek sergide Dali’nin “İlahi Komedya”, “Sürrealizm İzleri” ve “Gala ile Akşam Yemeği” adlı üç ayrı başlıktaki eserleri yer alacak. 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından biri olan Salvador Dali’yi keşfetme imkanı tanıyan sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00, Perşembe günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
[nggallery id=1179]
Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.