© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Babalar Ve Kızları

Babalar Ve Kızları

Geçenlerde uykumun kaçtığı bir akşam televizyonda kanalları dolaşırken çok sevdiğim komedyen Steve Martin’in “Gelinin Babası” filmine denk geldim.  Seneler önce o filmi ilk kez babamla birlikte izlemiştim. Kızı evlenmek üzere olan babanın yaşadıklarına annem ve ben kahkahalarla gülerek izlerken, babam “bunda gülünecek ne var” der gibi  şaşkın bir ifadeyle bize bakıyordu. Sanki neye güldüğümüzü anlamıyordu çünkü ona göre filmdeki babanın verdiği tepkiler gayet normaldi! Mutlu sonla biten filmin son sahnesinde kız evden ayrılırken babam çok hüzünlenip durgunlaşmıştı. Babalar kızlarını bir ayrı sahipleniyorlar bu gerçek ancak bunu yaşamak da müthiş bir güven duygusu veriyor insana. Her zaman biliyoruz ki zorda olsak ilk o koşacak, uzaktayken bile belli etmeden daima bizi koruyup kollayacak. İşte o yüzden de hiç büyümüyoruz, kendimiz birer ebeveyn olup, hayat bizi olgunlaştırdığında bile babamızın yanında çocuklaşıyoruz. Kendi çocuğumuzun nazı bize geçiyor, bizimkiyse hep babamıza. Bu tabii ki karşılıklı bir duygu, küçüklüğümüzden beri biz de babamıza hayranız. O her şeyin doğrusunu bilir durumu daha ufacıkken içimize işlemiş, hatırlıyorum da henüz ilkokuldayken annemle beraber yaptığımız en basit toplama çıkarma işlemlerini bile gizlice babama kontrol ettirir ancak onun onayını aldıktan sonra doğruluğundan emin olurdum. “Aferin kızım” sözünü onun ağzından duymak ne büyük mutluluktu! Hepimizin babalarıyla böyle anıları vardır eminim. Babalarını sarsılmaz güç, en sağlam duvar gibi görür kızları. Onların varlığı ve sevgi desteği hep bizimle olsun ve daima bize yaşamımızda cesaret versin. Bütün babaların babalar gününü kutlarım. SEVGİYLE KALIN

 

BENDEN SÖYLEMESİ

 

İZLEYİN: Something Borrowed
Karayip Korsanları On Stranger Tides Somewhere

OKUYUN: Savaşları, Kralları ve Filleri Anlat Onlara; Mathias Enard
Hanımların Dikkatine; Seray Şahiner

DİNLEYİN: Groove Alla Turca Burhan Öçal Jamaaladen Tacuma featuring Natasha Atlas
Babylon is Music: Music is Soul

TAVSİYE EDERİM: Online şehir, moda, kültür dergisi magger.com’u inceleyin, “Fashionable Intellectual” hem modayı takip eden hem de entelektüel, okuyan, araştıran, gezip gören kitlesini hedeflediğinden enteresan.

TADIN: SELAMLIQUE damla sakızlı tek kişilik hazır poşetlerde satılan şeker miktarını dilediğiniz gibi seçip ona göre alabildiğiniz Türk Kahvesi, çaysız yaşayamayan beni bile sıkı bir kahve kolik yaptı.

DONDURMADA YENİ LEZZETLER: Bergamotlu, Güllü, Lavantalı dondurmaları bu yaz mutlaka deneyin!!

 

 

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.