© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ayurvedik Kalari Marma Terapi

Ayurvedik Kalari Marma Terapi

“Hint Dansçılarının ve Savaşçılarının Masajı” Ayurvedik Kalari Marma Terapi, bedeni esnetmek  ve güçlendirmek için Hindistan’da uygulanan ve 10.000 yıllık tarihe dayanan en eski masaj tekniğidir. En belirgin sonuçları; ağrılardan kurtulmak, bedenin doğal koruma mekanizmasını harekete geçirerek hastalıklardan korumak ve mükemmel bir forma kavuşmaktır.

Kalari” kelimesi Hintçe’de “savaş  meydanı” demektir. Bu özel masaj binlerce yıldır Hindistan’da savaşçılara ve geleneksel dansçılara uygulanarak onların bedenlerindeki hayati (marma) noktalara gelebilecek yaralanmaların önlemesini, kas ve eklemlerinin güçlenmesini sağlamaktadır. Böylesine güçlü etkilerinden dolayı günümüzde sporculara da yaygın biçimde uygulanmaktadır. “Kalari Marma Masajı” çeşitli hastalıkların ve ağrıların tedavisinde de kullanıldığı gibi wellness amaçlı genel sağlığın korunması ve yaşam kalitesinin artırılması için de etkin bir yoldur.

 

Ayurveda’ya göre marma noktaları; kasların, damarların, bağ dokuların, kemik ve eklemlerin buluştuğu bölgelerdir. Ayrıca marma noktaları beden ve zihnin kesiştiği, buluştuğu alanlardır ve bu yüzden marma noktalarına basınç uygulandığında bazen acı hissedilebilir. Kalari Marma Masajı’yla negatif duygulardan arınmak, zihinsel blokajları çözerek alkol, sigara gibi bağımlılıklardan kurtulmak da mümkündür.

 

Antik Hindistan’da Kalari Marma Terapi, marma noktalarına elle, ayakla yapılan masaj, sıcak ya da soğuk uygulaması, Ayurvedik merhem ya da acupressure uygulamaları gibi teknikler kullanılarak yapılırdı. Günümüzde ise terapi en etkin biçimde  el ya da ayakla uygulanmaktadır.

Antik çağda yaşayan ilk Ayurveda hekimlerinden olan Maharishi Susrutha şöyle der: Ayakla, Kalari Marma Terapi uygulanan bedenden hastalıklar, aynı aslandan korkan hayvanlar gibi korkarlar.

 

Chavıtı Uzhıchıl-İp Masajı-Ayak Masajı-Kaları Marma Masajı, ayurvedik yağlarla uygulanır ve geleneksel yöntemlerin bilimsel ve sistematik olarak yeniden geliştirilmiş formuyla uygulanan ender masajlardan biridir. Türkiye’de de Kalari Marma Terapi, ayurveda alanında eğitim almış, deneyimli uzmanlar tarafından büyük bir titizlikle ve denge tekniğiyle uygulanmaktadır.

 

Ayurvedik Kalari Marma Terapinin Yararları:

1. Kasları güçlendirme, esneklik kazandırma ve fazla yağlardan arındırarak bedeni şekle sokma için mükemmel bir tekniktir.

2. Ağrı tedavisinde çok etkin bir yöntemdir.

3. Anksiyete, aşırı stres ve buna bağlı rahatsızlıkların tedavi sürecinde etkili bir araçtır.

4. Uyku bozukluklarına iyi gelir.

5. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla savaşmada bedenin hormonal ve lenf sistemlerini düzenleyerek, kemik iliği ve kan oluşumunu tetikleyerek doğal mekanizmasını aktifleştirir.

6. Sperm sayısı ve kalitesini artırır.

7. Özellikle uzun ve yorucu spor performanslarından bir gün önce yapılan Marma Masajı, performans sırasında bedenin aşırı yorulmasını ve olası incinmelere-sakatlanmalara karşı korur.

8. Yorucu kas aktivitelerinden sonra metabolik atıkları kaslardan uzaklaştırır ve yorulan kasları dinlendirir.

9. Yaşam kalitesini çarpıcı bir şekilde artırır ve yaşlanmayla beraber gelen problemlerle etkin bir şekilde savaşır.

10. Bedenimizdeki marma noktalarını korur ve güçlendirir. Böylelikle bedenimize fiziksel ve zihinsel enerji pompalar.

11. Güçlü, sağlıklı, genç ve rahatlamış hissetmek için mükemmel bir araçtır.

12. Midedeki aşırı asitlenmeyi ve buna bağlı oluşabilecek problemleri önler.

13. Kabızlığı tedavi eder-önler.

14. Fiziksel ve zihinsel duyarlılığı artırır.

 

 

Yazar Hakkında /

1990 Yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender SARAÇ İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı. Daha sonra Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan ‘HAY SAĞLIK Merkezini’ 1994’te kurdu, ve genişleterek bu güne kadar geldi. Ayrıca Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulustaki ‘Doğa Arınma Merkezi’ninde’ kurucularındandır. Doğal ve Sağlıklı yaşamla ilgili Türkiyenin ilk Türkçe kitabı olan Doğan yayınlarının Ayurveda kitabı kısa sürede çok baskı yaparak uzun süre en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Türkiyede Doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili bilincin geliştirilmesi konusunda bahsedilen şirketler ve kitabın dışında çok sayıda Televizyon programı, yazılı basın röpörtajı, seminer, Konferans ve Panellerle oldukça yoğun bir çalışma yaptı.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.