© Copyright 2018 Mag Medya
blank
Başa Dön

Aynı Villa 3 Farklı Stil

Aynı Villa 3 Farklı Stil

İddia ediyorum ki, yaşlısı-genci, zengini-fakiri, entelektüeli-cahili, herkesin ama herkesin kendine ait bir tarzı ve stili vardır.

İnsanların üzerlerine giydikleri kıyafetler, dinledikleri müzik türleri, yedikleri yemekler, okudukları kitaplar, tatil için gittikleri ülkeler, kullandıkları arabalar ve tabi ki yaşadıkları evi dekore ederken seçtikleri objeler, tercih ettikleri renkler onların tarzını ve stillerini belirler…

Kimisi bilmeden yapar tüm bunları, kimisi de bilerek…

Aslında bana sorarsanız gerçek stil sahibi bunu bilmeden yapandır… Sadece ve sadece hisseder ve hissettiği gibi de yaşar… Özgürce, korkusuzca…

Büyüdüğümüz, çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, yemek yediğimiz, uyuduğumuz yani yaşadığımız mekanlarda yarattığımız atmosferler, bizim iç dünyamızı yansıtır. Emin olun yaşama sıkı sıkıya bağlı, pozitif enerji yayan kişinin yarattığı atmosfer ile daha negatif, agresif ve daha pesimist olanınki arasında inanılmaz farklar olacaktır…

Hissettiklerimizle yaşadığımız mekanları yaratır, yarattığımız mekanlarla da hislerimizi, duygularımızı tatmin etmeye çalışırız.

Seçimlerimizin kişiliğimizin ve stilimizin bir yansıması olduğunu savunduğum tezimin bir kanıtı olarak sizlere Bodrum Gündoğan’da halen iç mimari projesine devam ettiğimiz sitenin içerisinde yer alan bir villanın üç farklı tarz ve stilde döşemiş olduğumuz alternatif görsellerini sunuyorum. Bakalım hangisi sizin seçiminiz ve hangisi sizin stiliniz?

Birini “Provensial” çizgide tasarladık… Aydınlık, ferah, sıcak ve sempatik… İnsana daha yakın… Provensial’ın sözlük anlamına gelince…. Fransa kıyılarında yer alan köy ve kasabalardan gelen bu stil, bir Fransız kadının naif zarafetine sahiptir. Duru bir güzelliğe sahiptir ve yumuşak, huzur verici, dinlendiricidir. Yalın ama minimalist olmayan, ahşabı seven, kendi içinde kendi tarzını oluşturan bir stildir.

Diğer alternatif ise “Modern” tarzda tasarlamış olduğumuzdu… Daha keskin hatlara, daha güçlü renklere sahip olan bu stil, günümüz teknolojisini her yönden yansıtmaktadır… Ahşap ile birlikte paslanmaz, cam ve aynaların, karo mozaiklerin oldukça şık kullanıldığı bu çizgi, daha dinamik ve renkli bir yapıya sahip…

Üçüncü ve son stile gelince… Minimalist bir yaklaşım tercih ettiğimiz bu alternatif minimal sayıda mobilyanın ve yine minimal sayıda malzemenin kullanıldığı bir çizgidir.Açık renklerin ve kübist formların daha yoğun olarak tercih edildiği bu stil, biçime ve duyguya verilen aşırı öneme karşı bir tepki hareketi olarak başlamıştır. Daha soğuk, daha insana uzak ama dingin ve heykelsi bir yapıya sahiptir.

 

[nggallery id=1386]

Yazar Hakkında /

1995 yılında Ankara’da başlayarak Profit Neşet GÜNE Tasarım Stüdyosu’nu kuran Neşet Güne; mesleği,“İç Mimarlık” mesleğini sürdürmektedir. www.profitnesetgune.com adresinden kendisi ve stüdyosu hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.