© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Ayna Ayna Söyle Bana

Ayna Ayna Söyle Bana

İnsanoğlu ilk defa suda yüzünü görmüş…sonrasında sürekli olarak ve daha pratik biçimde kendini görebilmek için arayışa girmiş.

Bizler, diğer canlılardan farklı olarak içe dönük düşünebilen ve kendisini merak edebilen bir türüz. AYNA bu merak dürtüsünün bir uzantısı olarak icat edilmiş, yaşamımıza girmiş ve bir daha hiç çıkmamış,…kolay kolay da vazgeçilemeyecek ölçüde önemli bir yaşam aparatıdır.
Neden derseniz…. insanın hem fiziksel hem de ruhsal bakımından  ihtiyacı vardır ona.Ruhunuzun bedeninizi seyretmesi için tasarlanmış sır kaplı bir cam parçasıdır aslında AYNA dediğimiz.
Göz ucuyla da olsa geçerken bakmadan edemediğimiz, görüntüyü ters açıyla yansıtıp, ışığı kıran ,mekanları aydınlık ve geniş göstererek şık ve masalsı bir atmosfer sağlayan, narsistlerin gözbebeği, gerekliliği tartışılmaz bu dekoratif araç,aslında  hakkında felsefe salatası yapmaya da çok müsaittir:
Ayna sır saklamaz, dürüst ve yalındır. yani ne varsa onu gösterir. ne eksik, ne fazla. kelimenin tam anlamıyla gerçekçidir. O    lmayanı varmış gibi göstermez. tüm gerçekleri göz önüne serer. Zayıflığı, şişmanlığı, başın kelini, ufak yada koca memeleri ve sair her tür vücut hatlarını aynısıyla gösterir. Öte yandan  fevkalade hoşgörülüdür. patlamak üzere olan  bir sivilce veya yüzdeki yada vücuttaki herhangi bir leke vs. için eleştiride bulunmaz. Bir daha bu şekilde karşısına çıkmamayı öğütlemez. O her zaman paylaşmaya hazır olan bir sırdaş, samimi bir dosttur. Yüzdeki ufak bir iz makyaj ile kapatılacağı zaman, o an için insanın en yakın dostu olur. Topluluk içersinde yapılacak bir konuşma öncesinde onun karşısında vücut dilinin yeterliliği veya karizmatik olup olunmadığı test edilip, paylaşılabilir. Ve tüm bunların yanı sıra, insan aynanın karşısından çekildiği anda, o her şeyi unutur ve bir daha hiç hatırlamaz.

Diğer taraftan da, gençliğinizde yıllar yılı dost bildiğiniz, ama yaş ilerleyince birden size düşman gibi görünen çok eski ve çok yaşlı bir dosttur.

Özdemir Asaf’ın dediği gibi” ..Yalnızın odasında ikinci bir yalnızlıktır” aynı zamanda da….

Arslan burcu kadınının olmazsa olmaz aksesuarıdır birde…..

Aynada gördüğünüzün sizi her zaman mutlu etmesini diliyorum..!!!

NEŞET GÜNE…

Profit Neşet Güne
İnş.Dek.San.Tic.Ltd.Şti.
www.profitnesetgune.com

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.