© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Art Deco Dokunuşlarla Tasarlanan Modern Bir Konut

Art Deco Dokunuşlarla Tasarlanan Modern Bir Konut

1920 – 1939 yılları arasında popüler olan Art Deco tarzı, benim hala vazgeçemediğim stillerden biri olmaya devam ediyor.

Simetrik yuvarlak hatlı formların, keskin köşeli kübist elemanlarla ve paralel çizgili dokularla birlikte kullanıldığı bu yaratıcı stil her zaman favorim olmuştur. Özellikle ahşabı parlak cilalı yüzeyler olarak gördüğümüz, içerisinde dalgalı formlar ve bitkisel desenlere oldukça yoğun olarak yer veren Art Deco çizgi asla güncelliğini kaybetmemektedir…

Bilkent’in tepelerinde yeni bir sitenin içerisinde tasarlamış olduğumuz bu villa, giriş, yatak odalarının bulunduğu birinci kat, ebeveyn süiti yani çatı katı ile oturma ve hobi etkinliklerinin olduğu bahçe katından oluşuyor.

Villayı tasarlarken Art Deco stilinin hemen, hemen her nimetinden yararlandık… Ama günümüzün modern çizgisini de kaybetmemeye çalıştık…

Kübist tablolar, uçak dizaynlarına göndermeler yapan parlak kromajlar, sade silindirik formlar, pastel tonda mefruşatlar… Hepsi tasarımımızın bir parçasını oluşturdu.

Sonuç olarak tasarımımıza başlarken son derece eğlenceli, hareketli, özgürlükçü olmasının yanında bir o kadar da kalite kokmasını istediğim, geçmişe göndermeler yapan retro bir ev ortamı yaratmaktı amacımız…

Umarım başarmışızdır… İyi seyirler…

Tasarım: PROFİT NEŞET GÜNE

Kutlamadan Görüntüler

 

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.