© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Andaman Denizinin İncisi “PHUKET”

Andaman Denizinin İncisi “PHUKET”

Aslında bayağı bir düşündüm, insanlar Tayland dan sıkılmışmıdır diye. Bu yazımda ya yine benim gezip gördüğüm yerler arasında çok sevdiğim Phuket imi yazsam yoksa Riga yımı. Ama hazır Tayland a girmişken bu egzotik yeri yazmadan Riga yazımı yazmayayım dedim.

Seyahat etmeyi çok sevdiğim için gazetelerde tur ilanlarına hep bakarım. Tabi Tayland turları oldukça revaçtadır. Hem çok ucuzdur hem de  uzak doğunun ismi bile insanı kendisine çekmeye yeter. Genelde turlar Bangkok ustune ya Phuket olur ya Pataya. Pataya daha çoktur çunki Pattaya , Phuket e göre daha ucuzdur. Ben sizlere Pataya ya gitmemenizi öneririm. Belki tur fiyatı biraz daha pahalı olabilir ama, mutlaka Phuket e gidin. Pataya nın denizi guzel degil.O yuzden mutlaka Phuket i tercih edin. Tabi Phuket in en güzel mevsimi kasım-nisan arası. Onun dışındaki aylarda şiddetli muson yağmurlarına maruz kalabilirsiniz.

Ben Phuket e gittiğimde 4 gün Le Meridien Beach te kaldım.

http://www.starwoodhotels.com/lemeridien/. Bu otel Starwood Hotel grubuna ait. Bu grup dunyaca ünlü otelleri bünyesinde barındırıyor. Bizim ülkemizde de çok populer olan Sheraton ve W gidi oteller bu gruba ait. Gercekten Phuket e gidicek olanlara bu oteli çok tavsiye ederim. Bu otel Phuket in merkezi sayılan Patong Beach in hemen yanında. En güzel olay ise kendine ait harika bir plajı olması. Otel 40 hektar içinde ama çok büyük bir alan değil. Ben zaten çok büyük otelleri sevmiyorum. Burada heryere ulaşmak çok kolay. Otelde 10 tane restoran ve bar var. Hepside birbirinden kaliteli. Otelde 417 lüks oda ve 53 suit var. Guzel bir fitness center ve spa sıda gayet uygun.Ben yinede masaj için local yerleri bulmanızı öneririm. Sehir merkezinde hem cok güzel hemde çok ucuz masaj salonlarını öneririm. Yani 5 yıldızlı güzel bir otelden ne bekliyorsanız bu otelde var.

Gece eglencesi ve alışveriş içinde Patong Beach e 5 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Phuket de gündüz yapılıcak çok etkinlik var. Gunlük bir tur alıp, Phuket in çeşitli güzel yerlerine gidebilirsiniz. Ozellikle bütün uzakdıgu ülkelerinde olduğu gibi burada da Budist tapınaklarını veya başka plajlara gidebilirzsiniz. Bunlardan bağzılar şöyle; Nai Harn Beach, Kato Noi , Karon, Kamala and Surin ve Kata beach. Daha çok plaj var. Bunları bir araba kiralayarak gezerseniz hem bütün gününüzü doldurur hem yeni yerleri keşfetmiş olursunuz. Otelin plaj ıçok güzel ama yeni yerler mutlaka görülmeli. Ben turlardan James Bond adasını turunu aldım. Buranın ismi Phang Nga Bay. Unlü James Bond filmlerinden “The Man With The Golden Gun” burada çekilmiş. Burada çok güzel resimler çekebilirsiniz. Turda daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi bu tur boyunca durduğumuz adalarda , bu enteresan kayalıkları kano ile gezebilir, mağaralara girebilir, kayalara tırmanabilirsiniz.Bu turla ilgili detaylı bilgiyi ise bu web sayfasından alabilirsiniz. http://www.phuket.com/island/phangnga.htm . Bu web sitesi genelde çok yararlı. Phuket hakkında otellerden tutunda, gece hayatına, restoranlarından , turlarına kadar her türlü bilgiye uaşabilirsiniz. www.phuket.com .

Ozellikle Krabi yazımda yazdığım gibi, buradan da bir tekne tutup Phi Phi odasına mutlak gitmenizi tavsiye ederim. Deniz bir harika.  Bu adaya büyük teknelerle de turlar var. Kalabalık gitmek isterseniz bu turları tavsiye edrerim. Hergün de karsılıklı feribot seferleri var  Phi Phi ye  . Bu feri bot seferlerini bu web sitesinden bulabilir ve online olarak alabilirsiniz. http://www.phiphi.phuket.com/schedule.htm    . Zaten, Patong beach de adım başı turizm acentası var. Bunlardan birisinde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Phuket in biraz gece hayatından bahsetmek istiyorum. Patong beach in gece hayatı çok hareketli. Ne yazıkki burada fahişelik çok yaygın. Bir çok insan sırf buraya bu yüzdende geliyor. Nereye gitseniz kızlar geliyor ve sizinle birlikte olabiliceklerini soyluyorlar. Tabi para karsılığı Özellikle Tayland da , çok sayıda transeksüel var. Bunarada lady boy ismini vermisler. Eskiden lady boy ları sadece gırtlaklarından eski erkek oldukları anlaşılabiliyormuş. Bilizyorsunuz Taylandlılar çok minyonlar, bizim Turkiye deki erkek sesli, kocaman el ve ayakları olan transeksueller gibi değiller. Bayağı kadınlara benziyorlar. Ve artık bu sorunuda çozmusler,  gırtlaklarındaki bu çıkıntılardan ameliyatla kurtuluyorlarmiş ve eskiden erkek olduklarını anlamak mümkün değilmiş. Beylere duyurulur. Ama entersan olan olayda, özellikle bir tane açık hava lady boy barı, en kalabalık olanı. Demek ki meraklısı çok…..

Ozellikle Banana Klup burada çok meşhur. Bodrum a gidenler bilir. Halikarnas diskoya giderkendi  Red Lion barına benziyor. dışarıda oturup bireyler içebilirsiniz, içeriside air conditionlı bir disko. Onun dışında yolun ustundeki her yer bar ve klup. Banana dısında Seduction, Tiger ve Safari buranın en ünlü kluplerinden. Her gece  her yer tıklım tıklım. Genelde Iskandinav turist çok. Hatta bagzıları bayağı uzun bir sure buralarda kalıyorlar. Ozellikle back pack dediğimiz, sırt çantalı turistde Avrupa nın soğundan kaçıp soluğu burada almış.

Birde özellikle biz, bir çok sanat galerisini gezip çok güzel yağlı boya tablolar aldık. Bir taksiye sorarsanız sizi lokal ve cok iyi fiyatların olduğu resim galerilerine götürür. Ayrıca babamın güzel bir fikriyle, bir çok renkli pareo alıp, bunları çevrelettik ve İstanbul da evimize astık. Gerçekten çok güzel duruyor.

4 unutulmaz günden sonra, ben Phi Phi adasında da 3 gün kaldım. Cabana isimli otel oranın en güzel oteliydi ben gittiğimde. 4 yıldızlı bir otel, http://phiphicabanaresort.com/ .

Otel, birkaç sene önceki Tsunami felaketinde tamamen yerle bir olmuş, yerine yeniden oteli inşa etmişler. Gördüğüm kadarıyla daha lüks bir yer olmuş.   Burada çok fazla lüks otel seçeneği yok. Zaten çok küçük bir ada, ve genelde sırt çantalı turistler tercih ediyor. Bence Phi Phi de kalmak yerine Phuket ve ya Krabi den tekne tutulup denize girmeye gelmek daha iyi. Çünki adadan  denize girmek zor. Ama ordan bir tekne kiralayabilirsiniz ve çevredeki cennet koyları gezebilirsiniz.

Benim gittiğim zaman le meriden in 2. bir oteli daha verdi. Ismi Phuket Royal Club. Hala le meridien royal club yazıp googladıgınızda bulabiliyorsunuz.  Şu anda anladığım kadarıyla le meridien lere ait değil. Her halde el değiştirmiş. Ismide Puravarna olmuş. Ben bu oteli çok araştırmıştım gitmeden. Ama Phi Phi adasını secmistim. Uzaktan da gördüm. Ama gercekten harika gözüküyor. Aklımda gerçekten bir kere daha gitmek var Phuket e. Bu sefer hayalimi gerçekleştirip, inşallah bu otele gidebilirim. Isterseniz sizde bu güzel otele bir bakıp, tatil planlarınızı şimdiden yapın…… http://www.puravarna.com/hotels/royal-phuket-yacht-club/index.html

Yaz mevsiminin geldiği bu aylarda, sizlere bol keyifli seyahatler dilerim…

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.