© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Akupunktur’un Olumlu Etkileri

Akupunktur’un Olumlu Etkileri

Akapunktur ile ilgili yazıma bu ay da devam ediyorum.

Akupunkturla Nikotinden Kurtulma Şansınız Var Mı?

Nikotin hem lüks hem psikoaktif bir maddedir ve içimi alışkanlık yapar. Bağımlılar keyif için, problemlerle baş etmek için, alıştıkları için içerler. Ayrılmada duygusal, somatik, depresif, yeme ile ilgili problemler olabilir. Uygulama detaylı bir psikoanalizle beraber yapılmalı, davranışlar analiz edilmelidir. En önemli konu kişinin motivasyonudur. Kişi bu alışkanlığından kurtulmak istiyorsa yoksunluk semptomları akupunktur uyarıları ile giderilebilir. Uygulama ile, ilk günden itibaren nikotin almazlar. Üç seans uygulama genellikle yeterli olmaktadır. Başarı oranı koopere olan kişilerle yüksektir.

 

Kilo Sorunuyla Baş Etmede Akupunktur

Artık  fazla kiloların çok sayıda hastalığa davetiye çıkarttığını hepimiz biliyoruz.  Bu hastalıklar, tansiyon, diyabet, safra kesesi taşları, diz ve bel ağrıları, depresyon, kalp damar hastalıkları v.b.

 

Kilo Alımında Önemli Faktörlerin Başında;

1. Psiko-emosyonel nedenler: İnsanların %80’i stresle yiyeceğe saldırıyor. Tükenen endorfinlerin yerine konması için vücut endorfin yapımına giren maddeler içeren gıdalara yöneliyor. Gıdanın alımıyla birlikte endorfin ve anksiolitik maddeler vücutta salınıyor. Kişi rahatlıyor ama gıdadan alınan fazladan kaloriler vücutta yağa dönüşüp depolanıyor.

 

2. Malabsorbsion (kötü beslenme): Çok hızlı yeme, fast-food beslenme, ne yediğini bilmeden sadece yeme.

 

3. Organik nedenler: Organizmada meydana gelen bir hastalıktan ileri gelen kilolar. Myxodemo (hypotrioid), post menapozal faktörler, insulinoma, gonadların iyi çalışmaması, over kistleri, böbreküstü bezi bozuklukları, herediter kan şekeri düşüklükleri gibi sebepler.

 

4. Alkol alımı: Alkol alımı organizmaya fazladan kalori yükü bindirmektedir. Alkolün 1 gramında 7 kalori vardır. Beraberinde yenilen yiyecekler de fazla kalori alınmasına neden olur.

 

5. Postoperatif (Ameliyat sonu) ve postpartum (doğum sonu) inaktivasyonlar, devamlı oturarak çalışanlar ve hareket etmeyi pek sevmeyenler de kalori yakamazlar.

 

6. Genetik faktörler.

 

7. Psikiyatrik bazı problemlerde yemek bozuklukları yapabilmektedir. Hangi nedenden olursa olsun fazla kilolar daima sorundur ve akupunktura göre dengesizliğin sonucudur. Muayenede dengesizlikler ve tıkanıklıklar tespit edilir ve nedenler ortadan kaldırılır. Vücudun kilolarla baş etmesi sağlanır. Uygulama nedene yönelik olmalıdır. Gece yemeleri kaldırılır kişi, tok, huzurlu ve neşelidir. Artık yemek yemekle kendini mutlu etme çabasında değildir.

 

Migren ve Akupunktur

Migren akupunkturla iyileşiyor. ABD’de yılda 55 milyon insan baş ağrısı nedeni ile doktoru ziyaret ediyor. Ömründe hiç başı ağrımamış kişi yoktur nerdeyse. Nedenlerinin iyi belirlenmesi gerekir. Migren tipi vasomotris baş ağrısı tanısı konmadan önce gerekli tüm testler ve muayeneler yapılmalıdır. Yani asıl olan önce teşhis sonra tedavidir. Migren türü başağrıları gerek kulak gerekse vücut akupunktur birlikte kullanıldığında başarı oranı % 86 ya varmaktadır. Seans sayısı kişisel farklılıklar gösterir. 1 seansta kurtulan hasta olduğu gibi 7-12 seans sürenler de olabilir.

 

 

Bel Fıtığında Akupunktur

Omurlar arası diskin ( nucleus pulposus) prolapsusu bel fıtığı olarak adlandırılmaktadır. Prolobe olan disk omuriliğe baskı yapmakta çeşitli arazlara sebep olmaktadır. Medulla basısı çeşitli nedenlere bağlı olabilir. Fizik muayene ile yetinmeyip MR yapılmalıdır. Tümörler ekarte edilmelidir. Disk köke baskı yapmamışsa düşük ayak oluşmamışsa gibi bir takım kriterler değerlendirilir. Uygun vakalarda elektroakupunktur uygulanır. Neticeler yüz güldürücüdür. Akupunkturun miyorelaksan spazmolitik analjezik etkileri vardır. Bioregüler mekanizmalarla organizma kendini iyi etmektedir.

 

 

Akupunkturla Estetik Alanındaki Çalışmalar

 

ELEKTROCELLULOLIPOLYSE

Elektrik  akımı ile hücre içindeki yağların parçalanması demektir. Selulitler bir lipodistrofdir. Başka bir deyişle yağdokusunda görünen aşırı bir lokal birikmedir. Klinikte selulitleri yağ tabakası kalınlığının lokal olarak artması cilt yapısının sertleşip bazen ağrı vermesi şeklinde ortaya çıkar. Yağlar adipositler içindedir. Lipolitik mekanizma tıkanmıştır. Dolaşım bozukluğu, hormonal problemler, yanlış beslenme kalıtımsal psikolojik ve iyatrojenik faktörlerle oluşabilir

 

Biz yaptığımız uygulama ile bu bölgelerde özel iğneler kullanıp çok düşük dozda elektrik akımını vererek adipositlerdeki yağı parçalıyoruz. Yağlar yağ asitleri ve griserol’e parçalanır. Bu maddeler idrarla atılır. İğne ve akım uygulamaları ödemi çözer sirkilasyonu  kolaylaştırır. Yağ eritir. Haftada 2 uygulama gereklidir, seans sayısı distrofik bölgenin kalınlığına bağlı olarak değişir. Her seansta 0,5cm incelme (yağ tabakasında) gerçekleşir. Bu yolla göbekler gluteus (popo) bölgesi ve bacaklarda toplanan yağlar ameliyatsız yok edilebilmektedir.

 

ELEKTROLIFTING

Kendini bırakmış doku ve kaslar özel noktalara batırılan iğnelere verilen akımla canlandırılmaktadır.  Bioregüler ve mekanik etkilerle kaslar çalışır, dolaşın düzenlenir lenf drenajı sağlanır. Kollegen ve fibroblastlarda artış sağlanır,  yüz için  6-8 seans yeterli olmaktadır. Çizgi ve sarkmalar yeniden oluşmasın diye 3 ayda bir seans tekrarlanmalıdır. Bu yolla hep genç bir yüze sahip olmak mümkündür. Yüz dışında aynı teknik popo kaldırmak, karın düzleştirmek içinde kullanılmaktadır.

Akapunktur’un insanlar üzerindeki olumlu etkilerini sizlerle paylaşıyorum…

Yazar Hakkında /

1990 Yılından bu yana Ayurveda çalışmaları yapan Ender SARAÇ İzmir’den İstanbul’a geldiği ilk yıllarda Nükhet Duru ile beraber UNİFORM Sağlık ve Estetik Merkezinde çalıştı. Daha sonra Türkiye’nin ilk Doğal Tıp ve Estetik Merkezi olan ‘HAY SAĞLIK Merkezini’ 1994’te kurdu, ve genişleterek bu güne kadar geldi. Ayrıca Türkiye’nin ilk Doğal Arınma Merkezi olan Ulustaki ‘Doğa Arınma Merkezi’ninde’ kurucularındandır. Doğal ve Sağlıklı yaşamla ilgili Türkiyenin ilk Türkçe kitabı olan Doğan yayınlarının Ayurveda kitabı kısa sürede çok baskı yaparak uzun süre en çok satan kitaplar arasında yer aldı. Türkiyede Doğal ve sağlıklı yaşamla ilgili bilincin geliştirilmesi konusunda bahsedilen şirketler ve kitabın dışında çok sayıda Televizyon programı, yazılı basın röpörtajı, seminer, Konferans ve Panellerle oldukça yoğun bir çalışma yaptı.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.