© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Aile Olmanın Gücü

Aile Olmanın Gücü

Sonsuzluğun içinde var olan ve varlığını yitiren insanoğlu için sahip olmanın sonu yoktur. En çok somut olana sahip olmak cezp etse de asıl zenginlik; soyut olan manevi değerlere sahip olmaktır. Bizi biz yapan, insani yönümüzü besleyen, manevi değerlerimizdir.
Manevi değerlerimizin en kutsalı; ailedir. Aile kavramı insan olmanın en büyük lüksü ve gücüdür. Sırtınızı güvenle dayayabilecek, arkanızı savunmasızca dönebileceğiniz bir aileye sahip olmak, hayata 1 – 0 galip olarak başlamaktır.
“Aileden zengin” lafı, iyi bir aileye sahip şanslı kişiler için kullanılmalıdır aslında. Anneannenizle çocukluk anılarınızı, teyzenizle cevap bulamadığınız sorularınızı, kuzeninizle en yakın dostluğu, kardeşinizle en büyük sırlarınızı, babanızla çocuklarınızın geleceğini ve annenizle hayatı birlikte göğüslemenin hazzını yaşamak. Sizce paha biçilebilir bir lüks müdür?
Takım ruhunun gücünden bahsediyorum. Ruh yoksa Ronaldo istediği kadar iyi oynasın hayat oyununda. Sizce gole gidebilir mi? İyi günümüzde sevincimizi paylaşan ailemiz, kötü günde daha da kalabalıklaşır, tehlikeye düştüğümüzde etrafımızda etten duvar örer, gördüğümüz zararları güvenli limanlarında sarmamıza olanak sağlar.
Pek bir özgür kız olan ben, şimdi bir anne olarak çocuklarıma ve bir eş olarak da hayatımdaki insana sahip olduğum bu lüksü pay ediyorum. Bu paylaşımı yaptıkça da, bendeki pay artarak beni güçlü kılıyor. Su değirmeninin kolları arttıkça, değirmenin altındaki kova dolup dolup taşıyor.
Aile kavramı, belki de dünyada en çok, Türk toplumunda değer gören manevi bir olgu günümüzde. Bu bütünlüğü oluşturamamanın büyük toplumsal sorunlara neden olduğunu gören Batı ülkeleri, bireysel çıkarlar üzerine kurulu düzenlerini değiştirme çabası içindedirler.
Sürü içgüdüsü ile var olan ve sürünün içinde güvende kalabilen bizler, oluşturduğumuz aile zırhını hiç çıkarmamalıyız. En kötü aileye sahip olan insan bile en güçlü görünen, yalnız bir bireyden daha şanslıdır hayatta.
Yargılamadan, eleştirmeden, olduğumuz gibi kabul etmeliyiz birbirimizi. Tam bir karakter uyumu aramaksızın, farklı yönlerimizle süper güç oluşturmalıyız bir aile olarak. İyi günlerimizden çok, kötü günlerde bir araya gelip, birbirimizin sırtındaki yükleri hafifletmeliyiz. Bazen kor düşen yüreklerimizi, el birliği ile soğutmalıyız.
Sağlığınız yerinde mi? Bir de aileniz yanınız da mı? Tamamdır, sizdeki bu zenginlik krallara eş. Zorluklar da vız gelir tırıs gider size. Varsın sahip olmak istediklerimizin listesi uzayıp gitsin, kafamızda dolaşan tilkiler yorulmak bilmesin, hayat size o kadar güzel gelir ki! Yeter ki aileniz hep yanınızda sizin arkanızda olsun.
Ailecek geçireceğiniz nice sağlıklı ve mutlu günlerinizin olması dileğimle, sevgiyle kalın.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.