© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Huzur Adalarına Yolculuk

Huzur Adalarına Yolculuk

Eylül bir yandan yazın bitişini ilan ederken, bir yandan da artık sıcaktan kavurmayan limonata kıvamındaki havası ve çılgın kalabalığın azalmış olmasıyla huzur verici tatiller için en ideal zaman. 2013 yaz sezonu kapanışı için burnumuzun dibinde ulaşımı kolay ve harika zaman geçirme garantili iki ada var: Samos ve Midilli! Yaz tamamen bitmeden komşunun rengarenk ve deniz ürünü cenneti adalarına uğramayı düşünenler için birkaç öneri…
blank
Samos
Kuşadası’ndan feribotla 1 buçuk saatte ulaşabilirsiniz. Adanın tamamını görebilmek için mutlaka araba kiralayın. Aracı önceden internetten ayarlayabilirsiniz. Adanın muhteşem sahilleri genelde taşlı olduğu için deniz ayakkabısı götürmeniz iyi olur. Bir de elbette berrak denizin hakkını verebilmek için deniz gözlüğü!

Konaklama: Adanın iki merkezi var, Pytagorion ve Kokkari. İkisi de çok güzel, ikisinde de kalabilirsiniz ama benim önerim Pytagorion.

Plaj önerileri:
Klima: Sakin ve pırıl pırıl bir denize sahip bu koy, filmlerden çıkmış gibi. Giderseniz sahil lokantasının Tarık Akan’a benzeyen sahibine selam söyleyin!
Livadaki: Saklı bir cennet gibi olan bu koyun ulaşımı zor olsa da sırf denizin rengi için bile gitmeye değer.
Mourtia: Bu gözlerden uzak ve bomboş sahil, Samos kartpostallarının arka planı. Şezlong, duş gibi medeniyet işaretleri beklemeyin, bir kartpostalın içinde olmanın keyfini çıkarın!
Tsamadou: Adada bulabileceğiniz en organize plajlardan biri, bütün gün keyif yapabilirsiniz.
blank
Yeme-içme:
Elia Taverna/Pytagorion: Adanın en ünlü restoranlarından biri burası. (Taverna deyince aklınıza müzikli-eğlenceli bir yer gelmesin, restorana taverna deniyor.) Denize karşı ahşap sandalyelere yerleşip uzo eşliğinde Grek salata, kalamar ızgara, patlıcan ve peynirli güveç (kalogria) ve ekmek üzerine peynir domates ve kapariden yapılan ntakos crete’yi denemeden dönmeyin.

Meltemi Restoran/Kokkari: Dış görüntüsü hiç ipucu vermeyen bu restoranı ıskalamayın. Ahtapot ızgara ve restoranın spesiyali ızgara peyniri özellikle tavsiye!
To Genteki/Pytagorion- Genelde adanın yerlilerinin tercih ettiği bu barda şanslıysanız canlı müziğe denk gelebilir ve adaya has lezzetlerden muskat şarabınızı içerken tanıdık melodilerle eğlenebilirsiniz.

Midilli
Ayvalık’tan feribotla 1 saatte ulaşabilirsiniz. Burası Samos’tan daha büyük bir ada, araba kiralamak şart!
Konaklama : Şehir merkezinde ya da diğer büyük bir merkez olan Molivos’da kalabilirsiniz. Merkezde kalmaya karar verirseniz mutlaka Pyrgos of Mytilene’de konaklayın. Yüz yıllık bir konak olan bu otel hem her yere yakın, hem de yüksek tavanlı nostaljik odaları harika.
Plaj önerileri:
Petra: Adanın en ünlü plajlarından biri. Uzun kumsal boyunca restoranlar ve cafeler dizili.
Kalloni: Çok sakin ve sessiz bu plajı şans eseri bulduk. Kitap okumak ve saatlerce şeffaf denizi seyretmek için ideal.
Molivos: Bu hareketli kasabada Bodrum kadar hareketli olmasa da birkaç eğlenceli plaj bulabilirsiniz.
Eressos: Her sene düzenlenen lezbiyen festivali ile ünlü bu kasabanın plajı da çok ünlü ama açıkçası bana pek etkileyici gelmedi. Oldukça uzak olan bu plaj ve kasabaya gitmeseniz de olur, rehberlere aldanmayın!
blank
Görülecek yerler: Çok şirin bir dağ kasabası olan Mantamados, tablo gibi sahil kasabası Skala Skamnia ve adanın önemli merkezlerinden, bir dağın etine kurulmuş Molivos kasabası öncelikle görülmesi gereken yerler. Kiraladığınız arabayla gezerken kendiniz de küçük köy ve kasabalar keşfedebilirsiniz.

Yeme-içme:
Kalderimi: Bu salaş ara sokak meyhanesini mutlaka bulun. Şarap soslu ahtapot, içi peynir dolgulu kızarmış kabak çiçeği kesin denenmeli.
Kafepi: Yerlilerin tercih ettiği bu restoranda İngilizce menü yok. Servis elemanlarının tavsiyelerine kendinizi teslim edin ve turistliğinizi bir kenara bırakıp adanın yerlileriyle keyif yapın.
Panellinion: Bu tarihi kafenin görkemli dekorasyonunun tadını lezzetli bir frappe ile çıkarın.
Uzo: Midilli, Yunanistan’ın uzo üretim merkezi. En yüksek kaliteli uzo olan Barbayanni markalı uzolardan deneyin. Alkol seviyesine göre farklı çeşitleri var. Mümkünse bavulunuzda birkaç şişeyle geri dönün.

Ayşe’nin önerileri
Film: Giorgos Lanthimos, Yunanistan’ın son dönemde parlayan genç yönetmeni. Seyahate çıkmadan son dönem Yunan sinemasına göz atmak için Dogtooth ve Alps doğru seçimler.
Kitap: Benim tatil kitaplarım Alper Canıgüz’den Oğullar ve Rencide Ruhlar ile Selçuk Altun’un Kitap İçin 3’tü. Size de tavsiye ederim.
Müzik: Kiralık arabanızın radyosunda emrinize amade birçok neşeli Yunan radyosu olacak!

Yazar Hakkında /

Yazarımızın kısa özgeçmişi çok yakında burada, sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.