© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

2018 Köpek Değişim Yılı

2018 Köpek Değişim Yılı

Çin takvimi gerçekten büyüleyici bir sistemdir. “Kaderin Dört Sütunu” adı verilen bazi, doğum tarihinin gün, ay, yıl ve saat bilgisinin elementlere dönüşmüş halidir. Çin astrolojisinin inanılmaz gücü, bu dört bilginin beş element ile eşleşmesi sonucu ortaya çıkar. Beş element (ateş, toprak, metal, su ve ağaç) arasındaki ilişki, kişinin karakteri ve hayat yolculuğu hakkında bilgi verir. Ne kadar paranız olacağı, şanslı ve şanssız dönemleriniz, düzeltmeniz gereken yanlarınız gibi pek çok konuda size yol gösterir.

Bu yılın odak konularını emlak, tarım, çevre, toprak bütünlüğü, ulusal güvenlik ve inançlar olarak özetleyebiliriz. Her yıl iki element ile sembolize edilir. 2018 Köpek yılı, kendisi de yang toprak olan köpeğin üzerinde oturan Yang topraktır ve oldukça güçlüdür.

Toprak ve toprak rekabet oluşturan, birbiriyle çatışmayan elementtir. Normalde böyle bir birliktelik, uyum ve daha az çatışma anlamına gelir. Fakat köpek “Fai Kong” olarak adlandırılan sert bir karaktere sahip, savaşçı, zorlu bir karakterdir. Bu nedenle barışçıl ve uyumlu olması zor görünüyor. İlişkilerde gerginlik, içsel huzursuzluk, çatışma durumları maalesef devam ediyor. Köpek maneviyatı temsil eder. Dini ve kültürel nedenlerden kaynaklanan gerilim ve çatışmaların artacağı anlamına gelir. Özellikle Orta Doğu, Kuzey  Kore, Amerika ve İngiltere’de ilginç gelişmeler olma ihtimali yüksektir. Adına savaş demesek de ciddi ayaklanmalar ve çatışmalar bu yıl devam edeceğe benziyor.

Köpek, ateş elementinin yok olduğu aydır. Ateş iyimserlik, eğlence, pozitif bakış ve parayı sembolize eder. Köpek yılında, ekonomik büyümede ve faaliyetlerde düşüş, borsada gerileme ve daha fazla ekonomik kriz yaşanabilir. Ateş elementinin 2025 yılına kadar olmaması bu ekonomik dengesizliğin uzun süreceğini sembolize eder. Tedbirli davranmalı, harcamalara her zamankinden daha fazla dikkat edilmelidir. Ayrıca bu yılı nasıl geçirirseniz, yaptıklarınızla bağlantılı olarak 2019 yılı da etkilenecektir.

Bence bu yılın güzel olaylarından biri, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk projelerinin artması olacak. Her ne kadar iyimser ve pozitif bakış açımızı kaybedecek olsak da, toprak elementi maneviyatımızı tetikleyecek ve bu konuda daha fazla proje görebileceğiz. Ayrıca toprak altından çıkarılan şeylerle ilgili haberler artabilir. Arkeolojik kazılar, gizli yer altı şehirleri bulunabilir. Bilimsel anlamdaki buluşlar, yenilikler hepimizin hayatını kolaylaştırıcı etkiler sunabilir.

Doğal Olaylar

Toprak elementi deprem, heyelan, binaların çöküşü ve çığ gibi felaketlerle ilgilidir. Aynı zamanda asfalt, yol anlamına gelir. Trafik kazalarından, havayolu kazalarından ve metro sorunlarından çok söz edileceği söylenebilir. Çin astrolojisinde köpek ve ejderha yıllarında koruyucu meleklerin olmadığı söylenir. Cennet ve cehennem kapıları açık olur derler. Yani, zor durumlarla karşılaşıldığında kimse yardımcı olmaz anlamına gelir. Bu nedenle, köpek saatleri olan akşam (19:00 – 21:00 ) ya da Ejderha saati olan sabah (07:00 – 09:00) arasında daha fazla kayıp olması beklenir. Nisan, köpek – ejderha çatışmasının en yoğun yaşandığı ay olarak batıda depremlere sebebiyet verebilir. Ocak ayı içinde feng shui uçan yıldızlara göre batı bölgesinde iki negatif yıldız yan yana geliyor. Ocak ayında da (2018 ve 2019 Ocak) depremlerin yaşanabileceği şeklinde yorumlanabilir. Aynı zamanda Temmuz ve Ekim ayındaki kuzey bölgelerdeki (dünyanın kuzeyi, Türkiye’nin kuzey fay hattı, kapısı kuzey olan evler gibi) fazla gergin enerji de dikkat oldukça çekici.

Köpek Yılında Sağlık

Çin metafiziğinde toprak elementi hücre ve kasları temsil eder. Aynı zamanda pankreas ve mide de topraktır. Şeker hastalığı pankreasla ilgilidir. Kanser sorunu, aşırı miktardaki olumsuz toprak elementleri ile çok yakından ilişkilidir. 2018 yoğun bir toprak yılıdır. Köpek, keçi ve manda ile bir araya gelince toprak cezası denilen bir açı yaratır. Bu da kanser tehlikesinin artması anlamına gelir. Özellikle toprak elementi sizin için şans getirmeyen bir element ise, (astrolojik haritanızdan anlaşılır) bu yıl antioksidan kullanımına daha fazla özen göstermeli, sağlığınızı önemsemeli ve kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. (Özellikle kadınlar) Geçen yıl metal yılıydı ve kilo vermek kolaydı. Toprak yıllarında daha fazla kilo alındığını bu nedenle daha seçici tüketim yapmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Ayrıca ateş elementi (kalp, kan) yok olacağı için kalp ve kan dolaşımı ile ilgili rahatsızlıklar tetiklenebilir. Mide toprak elementidir ve ateş elementi ile beslenir. Ateş olmadığı için mide sorunları daha sık ortaya çıkar.

Elementlerin bu dengesizliğinden bütün burçlar astrolojik haritalarına göre etkilenir. Bununla birlikte köpek ve ejderhalar daha fazla etki altındadır. Astrolojide köpek, ejderhaya karşı çatışan bir hayvandır. Bu çatışma içinde bağışıklık sistemi daha zayıf olacaktır. Koruyucu objeleri tavşandır.  Ejderha ve köpek burçlarının yıl boyunca tavşan figürü taşıması önerilir.

Feng Shui Etkileri

Feng Shui enerjileri her yıl gelen yıldızlara göre değişir. Bu nedenle, ev ve iş yerinde feng shui yapılmış olsa bile, her yılın başında (en geç 4 Şubat’a kadar yapmak uygun) feng shui kontrolü yapılması önerilir. Feng Shui iyileştirmelerini yapabilmeniz için evinizin pusula yönlerini bilmeniz gerektiğini hatırlatmak isterim. Bütün feng shui iyileştirmeleri yönlere göre yapılır. Olumsuz yıldızların geldiği yerlerde daha az zaman geçirilir ve şanslı yıldızların geldiği yönlerde daha fazla zaman geçirilerek enerji dengelenmeye çalışılır.

Öncelikle geçen yıl ilgili yönlere konan elementler yerlerinden kaldırılır. Dolap ve çekmece içleri dahil olmak üzere derin bir temizlik yapılır. Sonra 2018’in yıldızlarına göre elementler doğru yönlere yerleştirilir.

Bu yılın hastalık yıldızı batı yönünde. Batıda yatak odanız varsa ve kronik rahatsızlıklarınız çoksa yatak odanızın yerini değiştirmeniz iyi olacaktır. Eğer değiştiremiyorsanız odaya 6’lı metal para asılması gerekir. Engeller çıkaran ve şanssızlıklar yaratan sarı yıldız bu sene kuzeyde. Kuzeyde sık zaman geçiriyorsanız veya giriş kapınız varsa, yuvarlak ağzı olan cam bir kaseye 1/3 oranında kaya tuzu koyun. İçine 6 adet metal para atın ve üstte bir parmak boşluk kalacak şekilde su koyun. Tuzlu su taşacaktır, her hafta temizleyip tuzu ve suyu yenileyin. Temmuz ve Ekim en şanssız aylar. Bu aylarda kuzey odasında uyumak uyku problemlerine neden olup, hastalıkları tetikleyebilir. 2018’de batı ve kuzeyde ateş elementini sembolize eden kırmızı gibi canlı tonlarda dekorasyon uygun değildir. Daha çok metalik renkler ve beyaz kullanılmalıdır.

Merkezde güçlü bir ateş yıldızı var. Aslında bolluk ve bereketi sembolize ediyor. Bununla birlikte depremleri, yangınları, patlamaları ve selleri de tetikliyor. Evlerinizin merkezinde mutfak varsa özellikle dikkat edin ve orada enerjiyi artırıcı bir uygulama yapmayın. Evlerimizin merkezlerinde oda, koridor varsa, ateş tonları (kırmızı, mor, nar çiçeği gibi) aksesuarlar bulundurmak enerjiyi çoğaltmak için iyidir. (Enerji artırıcı çalışmalar yaparken evinizin natal feng shui haritası da önemlidir. Eğer evinizin natal haritasında dengesiz bir yıldız varsa aktive edilmesi önerilmez.)

Bu senenin para ve şans yıldızı güney doğuda. Güney doğuda giriş kapısı ve salonu olanlar bu yıl su objelerinizi güney doğuda çalıştırabilirsiniz. Neşe, bolluk, iyi haberler için güney doğu yönünde daha fazla vakit geçirmek enerjinin canlanması için önemlidir.

Güney batı ve doğudaki enerjiler için bitkilerden yararlanmak uygun olacaktır. Geleneksel iyileştirmede her iki yönde de 3 tane bambu kullanılması önerilir. Aşk ve sevgi etkileri güneyde. Güney zaten ateş elementinin sembolüdür. Gelen yıldız doğal yoldan aktive ediliyor. Yine de ateş elementini sembolize eden aksesuarlar (mum, aydınlatma, kırmızı renkte romantik çift obje…) dekorasyona eklenebilir.

Güzelliklerin artacağı ve ruhlarımızın aydınlanacağı bir yıl olsun…

Sevgiyle…
Dilek Demirci
İç Mekan Tasarımcısı & Feng Shui Uzmanı
www.enerjimimari.com

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.