© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

2013 Yazında Plajın “IN ve OUT”ları

2013 Yazında Plajın “IN ve OUT”ları

Yaz gelirken herkesin moraller tavan, içi kıpır kıpır. Şimdi kalan son 1-2 kiloyu vermek, kışın ihmal ettiği vücut bakımına daha da eğilmek, yaz planları yapmak ve yeni bikiniler almanın tam zamanı. Dikkat çekmek, herkesin gözlerinin sizin üzerinizde olması güzeldir ama önemli olan size neden baktıkları. Bakışların sebebi beğeni mi yoksa şaşkınlıkla karışık aşağılama mı, bunun ayrımına varmak lazım. Yazın plajlarda yapılan affedilmez hatalardan bazılarını şimdiden sizlerle paylaşmak istedim.

Sosyete sayfalarında gördüklerinizin aksine plaj podyum değildir. Zaten tatil dediğiniz mümkün olduğunca az enerji harcadığınız, her şey için daha az uğraştığımız bir zaman dilimi olması gerekirken, kendinizi parçalarcasına hazırlanarak kumsallarda salınmanız şık, güzel, bakımlı ya da çekici değil komik görünmenize neden olur.

Plajda Topuklu Terlikler OUT
Mesela topuklu plaj terlikleri kendi içinde çelişen parçalar. Nihayetinde ayağınız yanmasın diye giydiğiniz bu terlikleri ıslak ayaklarınız kayarak ayakta durmaya çalıştığınız bir konumda nasıl güzel olabilirsiniz ki? Ayrıca bikini ile sularınız damlaya damlaya gezerken, güneşlenen insanların yanından topuklarınızın tıkırtısıyla gezmek hoş bir şey de değil. Topuklularınızı akşam yemeği randevularınıza saklamanız daha akıllıca bir karar olacaktır.

Bu topuklu terliklerin, akşamları “beach clublar”da gerçekleşen “happy hour”lar ve partilerde de yeri yok. O partiler akşama kadar güneşlenen kişilerin akşama hazırlanmaya başlamadan önce birer içki içip yatmaktan yorulan kaslarını açmak için yapılan aktiviteler. Herkes mayosunun, bikinisinin üzerine bir ince elbise geçirip, ıslak saçlarıyla hafif hafif dans ederken, oraya assolist gibi gelmeniz tüm gözleri size çevirecektir. Ama iyi anlamda değil…

Plajda Aksesuarlar OUT
Plajlarda yeri olmayan bir diğer şey de aksesuar. Kulaklarınızda sallanan avize gibi küpeler, ayağınızda bir Bollywood filminin kostümünden çalınmış gibi duran şıngır şıngır halhallar, bileğinizden dirseğinize kadar uzanan bileklikler hem rahatınız hem de görüntünüz için yanlış seçimler. Bikininizin iplerinin çıkaracağı izlerden çekinirken bu kadar aksesuarın  nasıl bir patchwork oluşturacağını da düşünün!

Tek Parça Mayolar IN- Mayokiniler OUT
2013 yazı, tek parça mayoların yılı olacak gibi görünüyor. “We Are Handsome” markası tarafından gündeme bomba gibi düşürülen hayvan baskılılar bir yana, tek renkli iyi kesimli mayolar bu sene herkes tarafından giyilecek gibi görünüyor. Fakat artık her yeri pençelerle dolu mayokiniler artık demode oldular. Lütfen mayokinilerinizi uzun bir süre dolabınızın derinliklerinde saklayın.

Pareolar OUT- Plaj Elbiseleri IN
Plajlarda artık görmek istemediğimiz görüntülerden biri de pareolar. Hele de batik desenli olanlar. Belinizde kocaman bir düğüm ve ayaklarınıza dolaşan çarşaf gibi kocaman pareolara veda etmenin tam zamanı. Bunların yerine hafif plaj elbiselerini tercih edebilirsiniz. Ama onları da yine üzerlerindeki pul, payet, boncuk el işleme seviyesine göre seçin derim. Yine assolist gibi görünmeyin.

Öğlen Saatinde Güneşlenmek OUT
Öğlen saatlerinde, boylu boyunca uzanıp kendinizi haşlamak da aynı derecede demode ve sağlıksız. Kendi sağlığına dikkat etmemek, günümüzün aşırı sağlıklı, instagram’da sadece pilates fotoğraflarının paylaşıldığı dünyasında zaten bilinçsiz bir davranış olarak kabul ediliyor. Bir de kendinizi akşam eğlenmeye çıktığınızda için için yanarken ve kıpkırmızı suratınızı normal bir bronzluğa getirecek makyajı yapmaya çalışırken hayal edin. Çirkin görünüyor değil mi?

Doğallık IN
İşin özü şu ki, tüm dünya minimalizme ve sağlıklı yaşama doğru kayarken, sizin en doğal olunması gereken yerlerden biri olan tatil mekanlarında kız kardeşinizin düğünü ya da kendi kınanıza gider gibi gezmeniz çirkin ve bayağı duracaktır. Siz doğal güzelliğinizin zirvesinde olmaya, sağlığınıza dikkat etmeye ve tatilde dinlenip eğlenerek geçireceğiniz zamanı gereksiz yere süslenmeye harcamamaya bakın.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.