© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

2012 Dekorasyon Notları

2012 Dekorasyon Notları

Bu yıl evinizi, ofisinizi ya da yaza hazırlık olsun diyerek yazlığınızı değiştirmek istiyorsanız aşağıda sıralayacağım listeye mutlaka bir göz atın derim…

Bitmedi gitti “vintage” sevdası. Açıkçası daha uzunca bir süre de biteceğe benzemiyor. Eski kıymetli parçalar seneler sonra değerine değer katarak başımızın tacı oluyor. Hiç vakit kaybetmeden anneanne, babaanne evini ziyaret edin derim, bir ufak lamba, koltuk, porselen… Bir aksesuar… Ne bulursanız kardır.

 

Bu yıl her malzemenin en doğal en saf hali makbul. Ham ahşaplar, parıldamayan, cilasız mobilyalar, kaba haliyle bırakılmış ya da o hissi veren duvarlar. Doğallıkla endüstriyel kol kola bu yıl. Özellikle büyük hacimlerde, endüstriyel tarza yaklaşan “dokunulmamışlık” hissi çok moda.

 

Sadelik, sadelik, sadelik! “Less is more” mottonuz olsun. Desensiz, sade, yalın mobilyaları çok güçlü, vurgulu aksesuarlarla birleştirebilirsiniz ya da sade tasarımlı mobilyalarınızı deri ve kadife gibi sıcak ve kaliteli kumaşlarla biraraya getirebilirsiniz. Önemli olan; en sevdiğiniz, tek bir noktaya odaklanmak.     En sevdiğiniz objeniz o kocaman rengarenk avizeniz ise eğer, bırakın geri kalan her şey nötr tonlarla ona saygı duysun.

 

Renkler… Rengarenk iri desenli duvar kağıtlarından, kumaşlardan biraz uzaktayız bu yıl. Renk skalasının bir tarafı İskandinav rüzgarına kapılmış durumda; gri ve bejin her tonunu bulabilirsiniz. Diğer bir tarafı ise; bizi şimdiye kadar önyargıyla baktığımız koyu renklere sürüklüyor. Koyu yeşil, mürdüm, şarap kırmızısı ve hatta siyah!

 

Sanatın uçsuz bucaksız nimetlerinden evlerinizde daha çok yararlanmanın vakti geldi. Küçük küçük binlerce aksesuar yerine tarzınıza uygun yağlı boya bir tablo veya şık bir heykel ile sanata yatırım yapın.

 

Sizin için seçtiğim ayın ürünü

24 Mart 2012 de Çin’in en büyük kenti olan Şanghay’da yaklaşık bir yıl sürecek olan bir sergi başladı. İsmi; “Tradizione e Innovazione. L’italia in Cina”. İki farklı kültürün moda, tasarım, teknoloji ve sanat gibi birçok farklı alanda tanıtılması için yapılmış bir iş birliği diyelim. Çok sayıda modern tasarım ve tasarımcının sergileneceği büyük bir gövde gösterisi. Bünyesinde onlarca ünlü tasarımcıyı barındıran İtalyan markası “MOROSO” da katılımcılar arasında. Ross Lovegrove tasarımı “Supernatural chair” ve “Supernatural table” ile orada olacaklar.

[nggallery id=1153]

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.