© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

14 Şubat İçin Sağlıklı Bir Hediye

14 Şubat İçin Sağlıklı Bir Hediye

14 Şubat Sevgililer Günü, dünyanın dört bir yanında kırmızı kalpli vitrinler ve reklamlarla kutlanacak yine…

Varsın olsun, sevginin gösterilmesinden kimseye zarar gelmez. Ben yine de diyorum ki, bu yıl Sevgililer Günü’nde sevdiğimiz için bambaşka bir hediye seçelim, ne dersiniz? Yani ateşli bir öpücükten, haz dolu bir geceden, sıcak sevgi dolu sözcüklerden ve mis kokulu çiçeklerden başka… Bunlar ihmale gelmez, malumunuz. Bu yıl sevdiğimize bizimle daha uzun yıllar birlikte olabilmesi için bir fırsat verelim mi? Her şeyden önemli olduğunu dilinden düşürmediği ama maalesef öncelik vermediği sağlığını hatırlatalım mı ona?

Her kim ki bu satırları okuyorsa, ekonomik durumuna ve sevgilisinin zevkine, ihtiyacına yönelik olarak, bir check up, bir jinekolojik muayene, bir ya da birkaç seans masaj, bir detoks kampı, birkaç seans cilt bakımı, bir sağlıklı beslenme paketi, bir yürüyüş bandı ya da pilates üyeliği hediye etsin, olmaz mı? İçine yine aşk sözcüklerini iliştirerek ve tıpkı masallardaki gibi uzun yıllar mutlu, mesut yaşamak için olduğunu samimiyetle söyleyerek…

Ben her yeni yılda, meşhur yeni yıl kararları içinde duyarım bunları. İhmal edilen mamografiden, bir türlü başlanamayan spora, diyete kadar, her türlü sağlıklı yaşam kararı yeniden alınır ama maalesef bu kararların çoğu bir süre sonra yeniden alınmak üzere rafa kaldırılır. Fakat bunları birbirimize hediye etmemizin bambaşka anlamları olabilir, başka bir başlangıç olabilir bu hepimiz için; birbirimize sağlıklı ve mutlu bir hayat armağan edebiliriz.

Gönlünden kopan, bütçesi izin veren, bunlara ek olarak vitrinde gördükçe iç geçirilen çantayı, özel tasarım o motor kaskını, demetlerce gülü, o lüks tatili, beğenilen dekoratif şamdanı, yeni bir evi, tektaşı, beştaşı, tamturu, arabayı, pırlantalı kol düğmelerini alabilir.

Dileyen elleriyle yemek hazırlayabilir yine, aldığı yağlarla masaj yapabilir, yeni iç çamaşırlarıyla iç gıdıklayabilir, aşk filmi izlerken battaniye altında sarılabilir sevdiğine… Şarkı söyleyip dans edebilir, saç rengini değiştirebilir sürpriz olsun diye… Sevgililer Günü, dilenen, beklenen, niyet edilen her şeye her daim gebe ama bu yıl, her şeyden önce sağlık diliyorum ben herkese. Yaşlanma etkileri gibi gelecek belki ama yaşlanmak da kötü bir şey değil ki olabildiğince sağlıkla yaşlandıktan sonra… Sizin anlayacağınız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Mayıs’ın ikinci pazarı Anneler Günü, Haziran’ın üçüncü pazarı Babalar Günü, doğum günleri ve tüm özel günler için önerim belli; şimdiden aklınızın bir köşesine yazın…

Sağlıklı cinsellik için terapi! Bakın bunu atlayamayız. Birbirinize dillendiremediğiniz, çekindiğiniz için ertelediğiniz, geçiştirdiğiniz ama elbette canınızı sıkan tüm cinsel sorunlarınız için el ele bir uzman kapısı çalmaya ne dersiniz? Birbirini seven iki insanın daha mutlu, haz dolu, keyifli bir cinsel yaşam için bir şeyler yapmasından daha anlamlı bir hediye olabilir mi dersiniz? Hiç sanmam. Bu sene 14 Şubat’ı anlık ve günlük bir sevinçten etkisi uzun yıllar sürecek bir fırsata çevirin. Sevin, sevilin ve daha çok sevişin.

Yazar Hakkında /

Diva Kadın Sağlığı Merkezi'nin kurucusu Op. Dr. Gökçen Erdoğan, kadın hastalıkları ve doğum uzmanıdır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.