© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Merve Genan Mimarlık: İşlevsellik Estetik ve Sağlamlık

Merve Genan Mimarlık: İşlevsellik Estetik ve Sağlamlık

Yurt içi ve yurt dışında mimari projelendirme hizmeti veren Merve Genan, kendi ismiyle kurduğu mimarlık firmasıyla anahtar teslim projelere imza atıyor. 

Öncelikle kendinizden biraz bahseder misiniz? MG Mimarlık’ın yolculuğu nasıl başladı, ne tür projeleri hayata geçirdi?

Mimarlık ve tasarıma ilgim küçük yaşlarda başladı. Çocukken de hep çizime ve mimarlığa karşı ilgim vardı. Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi mezunuyum. İstanbul’da üniversite eğitimimi tamamladıktan sonra, Londra’da da bir yıl eğitim aldım ve dünyaca ünlü birçok mimarla tanışma fırsatı buldum. İngiliz mimarlar odasının (RIBA) düzenlediği birçok etkinliğe katılarak, kendimi daha da geliştirdim. İngiltere’den döndükten sonra, İstanbul’da bir inşaat firmasında işe başladım ve bu sayede kendimi şantiye ortamında da geliştirdim. Firmanın, İstanbul ve Bodrum’da bulunan, lüks rezidans, villa ve otel projelerinin şantiyelerinde anahtar teslim şekilde görev aldım. Daha sonra kendi firmamı kurdum ve ekibimle birlikte anahtar teslim birçok projeye imza atıyoruz. Firmamız; projelendirme, tasarım ve uygulama işleri ile birlikte mimari danışmanlık hizmeti de vermektedir. Genellikle; konut, ofis, villa, kafe, mağaza ve otel projeleri yapıyoruz.

Yurt dışında da çalışmalarınız bulunuyor. Bu başarınızı neye borçlusunuz? Sizi sektörde öne çıkaran nedir?

Yurt içi ve yurt dışında da mimari projelendirme hizmeti veriyoruz. Başarımı her zaman çok çalışmaya ve işimi severek yapmaya borçluyum. Tabii ki bunlara ilave olarak, sektördeki son trendleri takip etmek ve uygulamada başarılı olmak da önemli rol oynuyor. Mümkün olduğunca yurt dışındaki fuarları takip edip, fırsat buldukça katılmaya çalışıyorum.

Geçmiş projelerinizden hareketle, mimaride ve iç mimaride tarzınızı ve tasarım çizginizi nasıl tanımlarsınız?

Her zaman için, bir mekânı tasarlarken işlevsellik, estetik ve konforu dikkate alarak projelerimi ortaya çıkarırım. Tarz olarak sade, şık ve lüks mekânlar tasarlamayı seviyorum. Daha çok Art Deco tarzı benimsiyorum.

İlham aldığınız tasarımcılardan ve mimarlardan örnekler verir misiniz?

Son dönemde projelerini takip ettiğim Studia 54 tasarım firması dünya çapında güzel işlere imza atıyor; ama sadece bir kişiden veya firmadan değil, her şeyden ilham alabiliyorum, bu da beni tasarım konusunda yeri geldiğinde sınırların dışına da çıkmaya teşvik ediyor.

Proje aşamasında öncelikleriniz neler? 

Önceliğim her zaman, firmamızı tercih eden müşterilerimizin istekleri doğrultusunda tasarımlar ortaya çıkarmak ve bu 

tasarımları söz verdiğimiz şekilde uygulamak. Müşterilerimizin düşünceleri ve görüşleri bizim için çok önemli, çünkü biz işimizi bitirdikten sonra mekânları kullanacak ve orada vakit geçirecek kişiler onlar.

Sizce bir projeyi mimari açıdan başarılı kılan kıstaslar nelerdir?

Vitruvius’un da dediği gibi, işlevsellik, estetik ve sağlamlık. Bu üç temel özellik her zaman mimarinin temelinde yer alır. Bu prensiple yapılan binalar, her zaman ideale yakın yapılardır. Biz de projelerimizde bu ilkeleri göz önünde bulundurarak çalışmalar yapıyoruz.

İç mimaride mevcut trendlere uymak ne kadar önemli? Siz en çok nelerden ve kimlerden ilham alıyorsunuz?

Mevcut trendleri takip edip, bu trendleri de projelerimize entegre etmek bizim için de çok keyif verici bir süreç. Dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları takip ediyoruz ve onlardan aldığımız ilhamla mekânlarımızı tasarlıyoruz. Küçük bir dokunuş bile mekâna bambaşka bir hava katabiliyor. Her güzel şeyden ilham alıp bunu projelerimize dahil ediyoruz ve bu süreç içerisinde, her geçen gün bizler de yeni şeyler öğrenmeye devam ediyor, kendimizi daha da geliştiriyoruz.

Projelerinizde önem verdiğiniz detaylardan bahseder misiniz? Dekorasyonun hem göze hitap etmesi hem de kullanışlı olması için neler yapılmalı?

Her detaya önem verip, özen gösteriyoruz. Tüm projelerimizde mekâna uygun tasarım ve uygulamalar yapıyoruz. Göze hitap etmesi için son trendleri takip edip, seçimler yerine göre yapılmalı; işlevsel olması için de mekânın kullanım amacı tamamen belirlenip anlaşıldıktan sonra tasarıma başlanmalıdır ki işlevsel ve fonksiyonel mekânlar ortaya çıksın.

Gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

Her zaman aynı çizgide ve daha da üzerine koyarak şık, işlevsel ve modern tasarımlarımıza yenilerini eklemek istiyoruz. 

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.