© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

2013 YILINDA DÜNYADA NELER OLACAK?

2013 YILINDA DÜNYADA NELER OLACAK?

2013 yılında liderler ve üst düzey yöneticiler arasında fark edilmesi güç çatışmalar olabilir. Diğerini ve rakibini skandallar aracılığı ile gözden düşürme çabaları yüksek olacak. Ortaya beklenmedik skandallar açığa çıkabilir. Ahlak ve akıl testini geçip tuzaklara düşmeyenler daha başarılı olacak. Aynı zamanda para piyasalarını kontrol altına almaya çalışan kararlar alınabilir ve çeşitli düzenlemeler yapılabilir. Özellikle yeraltı cevherleri ve zenginliklerinin fiyatlarını kontrol etmek için yeni düzenlemeler yapılabilir. Yaşamın değerinin daha çok anlaşılacağı 2013 yılı etkileyici ölümlerle anılabilir.

2013 YILINDA BURCUNUZU BEKLEYEN SERÜVEN

KOÇ: 2013 yılına girdiğimizde kendiniz için yeni bir sayfa açacak ve geçmişi 2012’de bırakacaksınız. İçinizden yükselen özgür olma ve değişiklik yapma arzunuz çok kuvvetli olacak. Yenilenmek istemeyen sevgilinizi değiştirebilir veya özgürlüğünüzü elinizden alan işinizi değiştirebilirsiniz. Özgürlüğünüzü tehdit altında hissettiğiniz için hayatınızda köklü değişiklikler yapmak isteyeceksiniz. Ancak intikam alma arzusuna kapılmamalı ve güçlü kişileri karşınıza alacak şekilde davranmasanız daha iyi olacak. Özgürleşmek isterken kendi arzularınızın gizli tutsağı olmayın. Üstelik yılın ilk yarısında karşınıza çıkacak fırsatları iyi değerlendirirseniz yapmak istediğiniz değişiklikleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle 19 Mart ve 28 Mart tarihleri arasında kendinizi çok güçlü hissedecek ve yapmaktan kaçındığınız değişiklikler için gereken cesareti bulacaksınız. İsteklerinizi ertelemeyin ve arkanızdan esen rüzgarın gücü ile hareket edin. Pişman olmayacaksınız. Bu kısa dönemde duygularınız daha yoğun ve güçlü olacak. Belki de hayatınıza girecek bir kişi ile çok sıcak ve tutkulu bir ilişki de yaşayabilirsiniz. 19-28 Mart tarihleri aşk açısından en şanslı olacağınız dönem diyebiliriz.
Nisan ve haziran ayları arasında ise hem dünyada, hem de sizin içinizde çok derinden etkileyici değişiklikler olacak. İçinizde farkında olmadığınız yetenekleri keşfedecek ve sizden beklenmeyecek başarılar gösterebileceksiniz. Yalnızca yeteneklerinizin uyanması için alışık olmadığınız sert deneyimler yaşamanız gerekebilir. Gittiğiniz yollar değişecek ve bilmediğiniz yerleri keşfedeceksiniz. Mecazi anlamda yaşayacağınız ölümü alışkanlıklarınızı sürekli değiştirerek aşabilirsiniz. Ölüm alışkanlıklarını değiştirmeyenlerin avcısıdır.
27 Haziran-21 Temmuz tarihleri arasında geri gidecek olan Merkür’ü de hesaplarınıza katarsanız iyi olur. Yorulan zihninizi isterseniz tatile çıkartabilirsiniz. Size ihtiyacı olan diğer yakınlarınıza ve çocuklarınıza gereken ilgiyi gösterin. Bu dönemde yeni bir projeye başlamasanız iyi olur. Dikkat eksikliği veya aklınızı karıştıran başka faktörler nedeni ile hatalı işler yapabilirsiniz. İletişim sorunları yaşayabilir ve komşularınızla aranızda fikir tartışmaları yaşayabilirsiniz. Ancak daha önceden şartları hoşunuza gitmeyen bir anlaşmayı yenilemek için de harekete geçebilirsiniz.
20-30 Temmuz arası da dikkate almanız gereken bir dönem. Gücünüzü test etmek isteyebilir ve sizden daha güçlü kişilerle bir çatışma ortamı yaratabilirsiniz. Maddi konularda veya hırslı olduğunuz konularda daha makul ve sabırlı olursanız iyi olur.
19 Ekim’de gerçekleşecek olan Ay Tutulması ise en çok Burcun son on gününde doğanları etkileyecek. İlişkilerinizde meydana çıkabilecek görüş farklılıklarını çok büyütmezseniz iyi olur. Yaptığınız hataların farkına varıp ilişkilerinizi çok daha iyi bir seviyeye çıkartabilirsiniz. Hem kendinizi hem de partnerinizi çok sorgulamasanız iyi olacak.
Yılın ikinci yarısında bakış açınızı değiştirmeye zorlayacak olaylar yaşayabilirsiniz. Hoşunuza gitmeyen olayları abartıp büyüterek hayatı kendinize zindan etmeyin. Saygı duymanız gereken kişilerle ilişkilerinizi bozmasanız iyi olur. İnancınızı yükseltip içinizdeki yaratıcılığı uyandırın. Her durumu değiştirebilecek yeteneğe sahipsiniz. Güce direnmek yerine uyum sağlayıp gücün yönünü değiştirin.

BOĞA: Keşke zamanın akışını değiştirmek mümkün olsaydı. 2013 yılında Boğalar bunu talep edecektir. Ancak alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlayan olaylar mevcut şartlara uyum sağlamanız için sizi yönlendirecek. Aslında zaten hoşunuza gitmeyen işinizi değiştirmek isteyebilir veya size baskı yapan sevgilinizden ayrılmak isteyebilirsiniz. Ama değişim zamanı gelince, korkudan sizi memnun etmeyen hayatınıza dahi anlamsızca sarılabilirsiniz. Aslında isterseniz bu yıl köklü değişiklikler yaparak hayatınızı çok daha güzel bir hale de getirebilirsiniz. Değişime direnç göstermeyin ve alışkanlıklarınızı değiştirerek korkularınızı aşın. Yılın ikinci yarısı rahatlayıp sizi zorlayan koşulları hayatınızda değişiklikler yaparak aşabileceksiniz. Belki de içine girdiğiniz yeni bir çevre veya saygın dostlarınız size sahip çıkarak destek verecek. Karşınıza çıkan şansı değerlendirerek önemli bir aşama yapabilirsiniz.
2-7 Şubat tarihleri arasında çok özel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Güçlenen sezgilerinizi iyi kullanırsanız hayallerinizi gerçekleştirmek için çok hoş olanaklar bulacaksınız. Aynı zamanda içinizdeki sanatsal yetenekler de uyanacak.
24 Şubat ile 19 Mart tarihleri arasında Merkür Balık burcunda geri hareket edecek. Bu dönemde eski projelerinizi gerçekleştirebilir ve hayallerinize yakınlaşabilirsiniz. Aynı zamanda uzun süredir görüşemediğiniz eski dostlarınız veya eski sevgilinizle de karşılaşabilirsiniz. İlişkilerinizi tazeleyip geçmişi yeniden anmak için çok uygun bir zaman olacak. Yalnızca yeni bir projeye adım atmamalı ve dikkatinizi gerçekleştirmek istediğiniz eski isteklerinize odaklamalısınız.
25 Nisan’da gerçekleşecek olan Ay Tutulması içinizdeki cesaretin açığa çıkacağını ve farkına vardığınız korkuları anlayıp aşama kaydedeceğinizi gösteriyor. Eğer meydana gelen olayları anlamaya çalışıp korkuya kapılmazsanız sizin için çok önemli bir içsel gelişim gösterebilirsiniz. Bilinçaltınızdaki korkularınızın farkına varma ve aşma fırsatı çok yakınınızda olacak. Yıl boyunca sizi etkileyebilecek olan bu tutulma iç dünyanız için çok aydınlatıcı olacak. Hemen sonrasında gerçekleşecek olan Güneş Tutulması ise kendinizi değiştirip yeniden tarif edeceğiniz dönemin geldiğini işaret ediyor. Arkadaşlarınız ve yakınlarınızla birlikteliğinizden gelen güç ve cesaret sizi farklı bir hayata doğru yönlendirecek.

26 Haziran’da burç değiştirecek olan Jüpiter büyük kollarını size doğru açacak. Güneş sisteminin büyük koruyucusu size de kol kanat gerip korumaya başlayabilir. Eskiden sizi çok zorlayan olaylar ve kişiler karşısında daha yapıcı davranmaya başlayıp mevcut durumu değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda daha sabırlı davranmaya başlayıp kendinizi değiştirme ve yenileme konusunda çok başarılı adımlar atmaya başlayabilirsiniz. Yabancıların ve saygın kişilerin desteği ile çok dirayet gerektiren işler yapabilirsiniz.
27 Haziran ve 22 Temmuz arasında ise Merkür tekrar geri gitmeye başlayacak. Bu sıcak geçecek yaz aylarında eski arkadaşlarınız ve yakınlarınızla tatil organizasyonları yapabilirsiniz. Veya evinizde yapmayı planladığınız ancak ertelediğiniz değişiklikleri de yapabilirsiniz. Üzerinde çok düşündüğünüz bir konu hakkında da fikriniz netleşmiş olacak. Böylece 22-27 Temmuz tarihleri arasında çok radikal kararlar alabilir ve herkesi derinden etkileyecek değişiklikleri yapabilirsiniz. Sonunda kendinizi ve yaşantınızı yenileyebileceksiniz. Evinizde ve kariyerinizde köklü değişiklikler olacak. Şans güçlü bir şekilde sizden yana olacak.
Merkür 21 Ekim ve 10 Kasım arasında bir kez daha geri gidecek. Ancak bu sefer etkisini daha kuvvetli hissedeceksiniz. Bilgisayarınızı veya iletişim cihazlarınızı tamir ettirmeniz gerekebilir. Yaşayacağınız iletişim aksaklıkları yaptığınız planları ve iş organizasyonlarını etkileyebilir. Daha derin düşünmeye başlayacak ve verdiğiniz kararları gözden geçireceksiniz. Aklınızın takıldığı konuda bir hüküm vermekte acele etmeyin. Elinizdeki zamanı iyi kullanın. Eski sevgiliniz veya görüşmekten hoşlanmadığınız arkadaşlarınızla karşılaşabilirsiniz. Eski günleri hatırlayıp zihninizde yeniden muhakeme edeceksiniz.

3 Kasım’da gerçekleşecek olan Güneş Tutulması ise daha etkili bir tutulma olacak. Bu tutulma ise korku üreten düşünce biçiminizi değiştirmeye zorlayıp sizi yenilemeye çalışacak. Tutulma ve sonrasındaki bir yıl boyunca düşünce biçiminizi değiştirmeye zorlanabilirsiniz. Ömrünü tüketen eski düşünce biçiminizi bir kenara koyarsanız iyi olur. Korkunun ecele faydası yok. İçinizdeki sevgiyi ve cesareti uyandırın.

İKİZLER: Kendinizi çok rahat hissedebileceğiniz ve çevrenizdeki olaylara kolayca uyum sağlayabileceğiniz bir yıl içerisindesiniz. Karşınıza çıkan pek çok fırsatı değerlendirip ekonomik açıdan ilerleme kaydedebilirsiniz. Eğer ücretli çalışıyorsanız ücretiniz artabilir. Eğer ticaretle ilgileniyorsanız işlerinizi büyütme kararı alabilirsiniz. Veya hayatınıza yeni giren bir kişi ile herkesin saygı duyduğu bir birlikteliğe adım atabilirsiniz. Ancak bütün bunların gerçekleşmesi için rahat koltuğunuzdan kalkıp harekete geçmelisiniz. Yoksa bu şanslı dönemin rahatlığına kapılıp fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı zamanda bu dönemde iç dünyanızda da çok yolculuk yapacaksınız. Gerekse geçmişe gidip yaptığınız hataları irdeleyecek gerekse geleceğe gidip neler yapacağınızı planlayacaksınız. Yalnızca kendi içinizde çok vakit geçirip dünyadan uzaklaşmazsanız iyi olur. Yılın ikinci yarısı ise artık planladığınız geleceğe adım atma zamanınız gelecek. Yaptığınız planları gerçekleştirmek için yaratıcılığınızı kullanıp sürpriz girişimler yapabilirsiniz.
2-7 Şubat arasında karşınıza yanıltıcı olabilecek kişiler çıkabilir. Size verilen vaatlerin aldatıcı olabileceğini bilerek hareket etmelisiniz. İlişkilerinizde ve iş hayatınızda daha gerçekçi hareket ederseniz iyi olacak. Eğer alkollü içecek içiyorsanız içtiklerinizin sahte olup olmadığını kontrol edin. Ancak sanat yeteneği gerektiren işler yapmak için uygun bir zamandasınız. Yaratıcı yetenekleriniz ortaya çıkacak.

24 Şubat ve 19 Mart tarihleri arasında Merkür Balık burcunda geri gidecek. Düşünceleriniz karışabilir ve karar vermekte güçlük çekebilirsiniz. Uzun süre üstünde düşündüğünüz konularda dahi sabah verdiğiniz kararlar akşama kadar çoktan değişmiş olacak. İletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Ancak yakın arkadaşlarınız ve çocuklarınızla iddialaşmaktan kaçınsanız iyi olur. Sizinle aynı fikirde olmayan kişilere karşı saygılı tutumunuz çok beğenilebilir. Bu tutumunuz karşılaştığınız problemleri çözmenizde çok yardımcı olacak.
19-25 Mart arasındaki tarihlerde çok ilginç teklifler alabilir ve isteklerinizi gerçekleştirebileceğiniz fırsatlar bulabilirsiniz. Alışılmadık yolları takip edip ilginç keşifler yapacaksınız.

1-14 Nisan tarihleri arasında da ilişkileriniz daha sıcak olacak. Yeni bir aşk macerasına atılabilir veya birlikte olduğunuz kişi ile ilişkinizi daha tutkulu yaşayabilirsiniz. Aşk açısından çok şanslı bir dönem içinde olacaksınız. Yine aşk açısından şanslı olacağınız başka bir dönem ise 10-30 Mayıs arasında olacak. Bu dönemde seyahatlere çıkabilir ve yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. İlişkileriniz açısından çok canlı bir dönem olacak.

1 Haziran ve 12 Temmuz arasında ise içinizdeki enerjiyi daha kuvvetli hissedeceksiniz. Güç gerektiren işlerde daha istekli ve başarılı olabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için bütün bilgi ve yeteneklerinizi ortaya koyacaksınız. İsterseniz spor yapabilir veya açık havada uzun yürüyüşler de yapabilirsiniz. Maddi konularda ise beklentilerinizi azaltıp daha makul davranmalısınız. Aşırı hırs nedeni ile istekleriniz elde edebileceğinizden daha yüksek olabilir. Makul olursanız ise hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olacak. Aynı zamanda bu dönemde içinizde yola çıkma isteği duyabilir ve seyahatlere çıkabilirsiniz. Eğer eğitim hayatınız devam ediyorsa başarılı olmak için çok çalışacaksınız.

Aralık ayı ise sizin için sürprizlerle dolu olacak. Hayatınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirecek ve içinde olduğunuz karmaşaya uyum getireceksiniz. Sıra dışı ilişkiler kurabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için alışılmışın dışına çıkabilirsiniz. Yaratıcılığınız uyamıyor.

YENGEÇ: Yengeçlerin 2013 yılında yenilenme ve değişme ihtiyaçları çok yüksek olacak. Yaşantınızda köklü değişiklikler yapmaya zorlanabilirsiniz. Ancak sabırlı davranışlarınız ve büyüklerinizin desteği ile hayatınıza yeni bir yön vereceksiniz. Evinizi değiştirme isteği duyabilir veya kariyerinizle ilgili radikal kararlar alabilirsiniz. Kendinizden beklentilerinizin çok yüksek olması nedeni ile çok büyük güç gerektiren hedefler belirliyorsunuz. Beklentilerinizi gerçekleştirmek için ise kişiliğinizde radikal değişiklikler yapmanız gerekiyor. Bu sürecin sonunda kimse eskiden kim olduğunuzu hatırlamayacak ve küllerinizden yeniden doğacaksınız. Yılın ikinci yarısında karşınıza pek çok fırsat çıkacak ve isteklerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Kendinizi yenilemek ve özgürleşmek için karşınıza çıkan fırsatları iyi değerlendirin. Yabancılar ve saygın çevrenin desteği ile hayatınızı tamamen yenileme şansına sahipsiniz. Yılın ikinci yarısında daha rahat ve iyimser olacaksınız. İçine sığındığınız kabuğun dışına çıkıp daha maceralı bir hayat sürebilirsiniz.

Ocak ayının ilk on günü düşüncelerinizi tamamen değiştirecek haberler duyabilir ve çevrenizdeki kişilerle kişilik çatışmaları yaşayabilirsiniz. İlişkilerinizde fikir tartışmalarından kaçınırsanız iyi olacak. Üst düzey yöneticiler ve güçlü kişilerle iddialaşmaktan kaçınırsanız iyi olacak. Aklınızı karıştıran konularda büyüklerinizin tecrübelerinden faydalanın. 10 Ocak ve 1 Şubat arasında duygularınız karışabilir ve ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Sevdiğiniz kişileri kaybetmek istemiyorsanız davranışlarınızda köklü değişiklikler yapmalısınız. Kendinize ne kadar önem veriyorsanız sevdiklerinize de o kadar önem verip onların isteklerine uygun hareket edin. Eğer değer verilmediğinizi düşünüyorsanız ilişkilerinizi sonlandırmayı da düşünebilirsiniz. Ancak sabırlı davranırsanız bu kısa dönemi atlatıp ilişkilerinizi düzeltebileceksiniz.

2-7 Şubat arasında ise hayallerinizi gerçekleştirme olanağı bulacaksınız. Sanat yeteneği gerektiren işler yapabilir veya hayal gücünüzü ortaya koyabileceğiniz işler yapabilirsiniz. Aynı zamanda bu dönemde sezgileriniz hiçbir zaman olmadığı kadar güçlü olacak.
24 Şubat’ta geri gitmeye başlayacak olan Merkür 19 Mart’ta tekrar ileri doğru hareket etmeye başlayacak. Bu dönemde dikkat gerektiren işler yapabilirsiniz. Ancak daha önceden yapmaya fırsat bulamadığınız planlarınızı gerçekleştirmek için çalışabilir ve başarılı da olabilirsiniz. Yeni bir projeye başlarsanız ilerlemeniz çok uzun zaman alabilir ve daha sonra da tekrar çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde eski arkadaşlarınız ve tanıdıklarınızla yeniden sıcak ilişkiler kurabilirsiniz. Uzun süredir karşılaşmadığınız ve özlediğiniz kişilerle tekrar bir araya geleceksiniz.

19-28 Mart arasındaki tarihlerde çözmeniz gereken çok karmaşık sorunlarla karşılaşabilir ve beklemediğiniz haberler alabilirsiniz. Bu dönemde çevrenizde skandal kabul edilebilecek pek çok haber de duyabilirsiniz. Şiddetli duygusal tepkiler göstermeden önce olayları anlamaya çalışırsanız daha iyi bir idare becerisi gösterebilirsiniz. Eğer kararlı olduğunuzu davranışlarınızla da ifade ederseniz yapacağınız değişiklikler gerek sizden yana olan kişiler gerekse zıtlaştığınız kişiler tarafından onaylanabilir.
Özellikle Mayıs ayı hem dünyada, hem de sizin iç dünyanızda çok fırtınalı geçebilir. Derinlerden yükselen istekleriniz ve iç dünyanızdaki değişim çok sancılı olabilecek bir süreci işaret ediyor. Kariyerinizi veya ilişkilerinizi etkileyebilecek köklü değişiklikler yapmanız gerekebilir. Sizi değişmeye zorlayan olaylar karşısında sabırlı olur ve değişmek için istekli olursanız alacağınız ödüller ise çok büyük olacak. Çok güç gerektiren işleri başarabilir ve kendinizi yenileyebilirsiniz.

Haziran ayı boyunca kendinizi çok neşeli hissedebilir ve çok sıcak ilişkiler kurabilirsiniz. Sempatik tavırlarınız ve cazibeniz karşı cinsin dikkatini çekebilir. Haziran ayı süresince karşınıza pek çok aşk fırsatı çıkabilir. Gerek ailenizle hoş vakit geçirebilir gerekse yeni tanıştığınız biri ile yakınlaşabilirsiniz. 26 Haziran’da burcunuzda ilerlemeye başlayacak olan Jüpiter karşınıza çıkacak fırsatları kullanıp yapmak istediklerinizi gerçekleştirebileceğinizi gösteriyor. Karşınıza çıkacak fırsatları kullanmak için iradenizi ortaya koyacaksınız.

26 Haziran’da burcunuzda geri gitmeye başlayacak olan Merkür ise bu şanslı dönemi eski projelerinizi gerçekleştirmek için kullanacağınızı gösteriyor. Uzun zaman önce düşünüp vazgeçtiğiniz bir fikri yeniden gerçekleştirmek üzere harekete geçeceksiniz. Şansın da size olan katkısı ile bu kez başarılı olabileceksiniz. Bu dönemde dikkat gerektiren işler yapabilirsiniz. Ancak evraklarla ilgili işlemlerin uzayabileceğini hesap edip sabırlı olmalısınız. 26 Haziran’da geri gitmeye başlayacak olan Merkür 22 Temmuz’da ileri doğru hareket etmeye başlayacak. Bu süreçte eski dostlarınızla yeniden karşılaşabilir ve iyi ilişkiler kurabilirsiniz. İletişim zorlukları yaşasanız da dikkatiniz yüksek olacağı için her sorunu aşacak bir çözümünüz olacak. Zihniniz derin düşünecek ama çok canlı olacak. Özellikle 13-22 Temmuz arasında kendinizi çok canlı hissedebilir ve size keyif verecek yolculuklara çıkabilirsiniz. Aynı zamanda maddi getirisi büyük işler yapabilir ve kazançlı çıkabilirsiniz. Yalnızca yeni bir projeye başlamanız için uygun zamanı beklemeniz yerinde olur.

13 Temmuz ve 27 Ağustos arasında fiziksel formunuzun zirvesinde olabilirsiniz. Kendinizi çok canlı hissedecek ve güç gerektiren işler yapabileceksiniz. Bu dönemde enerji fazlanızı iyi yönetmelisiniz. Spor yapmak veya seyahate çıkmak enerji fazlanızı değerlendirmenize yardımcı olabilir. Maddi konularda da kendinizi çok hırslı hissedebilirsiniz. Beklentilerinizi iyi yönetirseniz maddi konularda karlı anlaşmalar da yapmanız mümkün. Ancak hırslı değil makul olmalısınız.

İlişkileriniz açısından 5 Kasım tarihinden 5 Mart 2014’e kadar gergin bir dönem yaşayabilirsiniz. Bu dönem de duygularınız daha yoğun ve derin olacak. İlişkilerinizi nasıl yaşadığınızı ve duygularınızı daha derinden anlama fırsatı bulacaksınız. Eski ilişkilerinizi yeniden hatırlayabilir veya eski aşklarınızla yeniden karşılaşabilirsiniz. Eğer bir sevdiğiniz yok ise içinizde duygusal boşluk hissedebilir ve hayatınızı dolduracak bir ilişki ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Bu dönem de tamamlanmamış ilişkiler ya tamamlanacak veya daha önceden yaşadığınız bir ayrılığı anlayacak duruma geleceksiniz. İlişkiler ve aşk hayatınızın en önemli konusu haline gelecek. Bu dönemde size ihtiyacı olan sevdiklerinize daha fazla destek vermeniz gerekebilir.

ASLAN: Üzerinizdeki sorumlulukların baskısını hissetmeye başlayacağınız ve kendinizi gösterme isteğinizin kuvvetli olacağı bir sene içindesiniz. Omuzlarınızın taşıyabileceğinden daha ağır işler üstlenebilirsiniz. Ancak yılın ilk yarısı iyimser tavrınız ve yeni tanıştığınız çevrenin etkisi ile büyük aşama gösterebilirsiniz. Yaptıklarınız neticesinde özgüveniniz gelişecek ve iradenizin kuvvetlendiğini göreceksiniz. Değişime açık olacak ve maceraya atılmaktan kaçınmayacaksınız. Ancak yılın ikinci yarısı üstünüzdeki baskının arttığını hissedeceksiniz. Yalnız alıştığınız tarzı değiştirmemek için ilk önce direnç gösterebilirsiniz. Ama inatlaştıkça ilerleyemeyecek ve bir tıkanma noktasına geleceksiniz. Daha sonra karşınıza çıkan beklenmedik fırsatları takip edip çıkmaya çalıştığınız dik yokuşu tırmanmaktan vazgeçeceksiniz. Yapacağınız keşifler zorlandığınız yükleri taşımanızda kolaylık sağlayacak. Bu nedenle 2013 yılında biraz zorlanmanın içinizde farkında olmadığınız yeteneklerin uyanmasını sağlayacağını söyleyebiliriz. Kendi potansiyelinizin farkına varacaksınız.
Yeni yıla girdiğinizde kendinizi sabırsız ve gergin hissedebilirsiniz. Olması gereken işlerde gecikmeler olabilir veya maddi beklentilerinizin tam olarak karşılanmadığını hissedebilirsiniz. Harcamalarınızın yükselmesi nedeniyle de maddi ihtiyaçlarınız artabilir. İçsel gerilimizin ilişkilerinize yansıması sonucunda istenmeyen çatışmalar yaşayabilirsiniz. Ancak öfkeli olsanız da yapıcı davranmayı başaracak ve beklentilerinizde daha makul olacaksınız. Ocak ayı bitiminde kendinizi daha rahat hissetmeye başlayacak ve ilişkilerinizi daha kolay yönetebileceksiniz.

Yalnızca 2-25 Şubat arasındaki tarihlerde karşı cinse daha sıcak davranmalı ve sevdiklerinizi üzmemeye çalışmalısınız. Sevdikleriniz sizin ilginizi çekmek için çabalıyor. İlişkilerinize yenilik katarak sevdiğinize daha yakın ilgi gösterirseniz ilişkilerinizi iyileştirebilirsiniz. Yalnızca sizin ön planda olduğunuz ilişki modeli sevdiklerinize kendilerini değersiz hissettirebilir. İlişkide olduğunuz kişilere daha çok değer verdiğinizi gösterirseniz iyi olacak.

12-25 Mart arasında kendinizi daha canlı hissedebilirsiniz. Yükselen enerjiniz yaptığınız işlere daha kolay konsantre olmanızı sağlayacak. Mücadeleci tarzınızla çözüm bulmakta zorlandığınız işleri yeni keşifler yaparak veya içinizdeki yaratıcılığı uyandırarak aşabilirsiniz. Bu dönemde ilginç fırsatlar bulabilirsiniz. Ancak 28 Nisan ve 2 Mayıs tarihleri arasında otoriter kişiler ve büyüklerinizle zıtlaşmamaya özen gösterirseniz iyi olur. Maddi alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlanabilir ve elinizdeki imkanlarla yetinmek durumunda kalabilirsiniz. İyimserliğinizi korumanız sayesinde içinde olduğunuz durumu değiştirecek yapıcı çözümler bulmanız kolay olacak. Zorluklar sayesinde güçlenecek ve içinizdeki yetenekleri sergilemeye başlayacaksınız.

22-30 Mayıs arasındaki tarihlerde kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Karşınıza çıkan büyük fırsatları kullanıp büyük aşama gerçekleştirebilirsiniz. Eğitimle ilgili konularda veya üzerinizde baskı hissettiğiniz konularda yeni olanaklar bulacaksınız. Bu dönemde hoşunuza gidecek seyahat organizasyonlarına katılabilir ve büyük iş organizasyonları düzenleyebilirsiniz.
27 Haziran ile 21 Temmuz tarihleri arasında Venüs burcunuzda ilerleyecek. Cazibenizin karşı cins tarafından fark edilmesi sizi daha popüler bir konuma sürükleyebilir. Karşı cinsten daha çok ilgi görecek belki de yeni bir ilişkiye başlayacaksınız. İlişkilerinizin daha sıcak ve eğlenceli olması hoşunuza gidecek. Eğlenceli gösterilere ve davetlere katılabilirsiniz.

7 Ağustos tarihinde burcunuzda meydana gelen yeni ayı takip eden iki hafta boyunca yeni projelere başlayabilirsiniz. Kendinizi ve yeteneklerinizi gösterme imkanlarını kaçırmayın. 8 Ağustos ve 23 Ağustos tarihleri arasında zihniniz çok dikkatli olacak ve patlak fikirler üretebileceksiniz. Aynı zamanda hem arkadaşlarınız, hem de yakın çevreniz arasında popüler olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte güzel davetlere katılabilirsiniz. 28 Ağustos ve 14 Ekim arasında ise kendinizi çok enerjik hissedebilirsiniz. Çok güç gerektiren işler yapabilir ve çevrenizde beğeni uyandırabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için ise acele etmemeli ve daha çok sabır göstermelisiniz. Çevrenizden gelen övgü dolu sözleri dinleyip acele ederek hataya düşmeyin. Kendi eleştirinizi kendiniz yaparak egonuzun tuzaklarına kapılmayın. Çünkü en çok görünür olduğunuz zaman üstünüze spot ışıklarının çevrildiği andır.
22 Ekim tarihinde geri gitmeye başlayacak olan Merkür’ün etkilerini hissedebilirsiniz. Üzerinde çalıştığınız bir konuda gecikmeler yaşayabilir ve evraklarla ilgili karışıklıklar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde yakınlarınız ve çocuklarla ilişkileriniz de gergin olabilir. Aynı fikri paylaşmadığınız kişilerle iddialaşmaktan kaçınırsanız iyi olacak. Fikir tartışmaları sırasında karşınızdaki kişi ile tartışmak yerine anlamaya çalışırsanız daha iyi olur. Karşılıklı anlayış sayesinde birbirinizin önünü tıkamak yerine birbirinize yol verebilirsiniz. 12 Kasım’a kadar geri gidecek olan Merkür düşünce biçiminizi ve alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlayacak.
Yılın son ayı ise enerjinizin canlanmaya başladığını ve içinizdeki yaratıcılığın uyandığı hissedeceksiniz. Sürpriz bir aşk teklifi alabilir ve isteklerinizi gerçekleştirmek için yeni bir maceraya atılabilirsiniz.
BAŞAK: Önem verdiğiniz konularda daha disiplinli olacak ve göstereceğiniz aşama ile büyüklerinizin takdirini kazanacaksınız. Aklınızı karıştıran olaylar karşısında duraksadığınız dönemler olsa da devamlılığınız ve iradenizle istediğiniz yönde ilerleyeceksiniz. Yalnızca küçük kusurları çok abartıp kendi kendinizi durdurmasanız iyi olacak. Çok hoş bir fırsatın üzerindeki küçük lekeye bakıyor ve olmaz diyorsunuz. Küçük lekelerin ve kusurların sizi etkilemesine izin vermemelisiniz. Ancak yılın ilk yarısında karamsar gözüken tablo yılın ikinci yarısında değişecek. Daha iyimser bir bakış açısı ile hareket ettiğiniz için karşınıza çıkan fırsatları daha doğru değerlendirebilirsiniz. Saygın aile dostlarınızın veya yabancı kişilerin desteği ile isteklerinize ulaşmanız daha kolay olacak.
2013 yılına girdiğimizde zihniniz çok canlı olacak ve dikkat gerektiren konularda daha etkili olabileceksiniz. 1-20 Ocak tarihleri arasında kariyeriniz için önemli projeler yapabilir veya becerilerinizi yaptığınız organizasyonlarda gösterebilirsiniz.
Yalnızca 2-7 Şubat arasındaki tarihlerde yanıltıcı olaylarla karşılaşabilir ve maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Size uygun olmayan kişilerle aşk macerasına girmeseniz iyi olur. Aynı zamanda şüphe ettiğiniz kişilerle birlikte iş girişimi yapmadan önce araştırırsanız iyi olur. Fakat sanat yeteneği isteyen konularda çok başarılı çalışmalar yapabilirsiniz. Hayal gücünüz çok yüksek olacak.
24 Şubat-19 Mart tarihleri arasında Merkür Balık burcunda geri gidecek. Bu dönemde hem aklınız, hem de duygularınız karışık olabilir. Çalıştığınız iş yerinde normalin üstünde bir iş yükü ile karşılaşıp zihinsel olarak zorlanabilirsiniz. Veya eski sevgilinizle karşılaşıp unutmak istediğiniz hatıraların canlandığını görebilirsiniz. Karar vermeniz gereken bütün konularda sağlıklı düşünmek için zamana ihtiyacınız var. Kendi içinize doğru derinleşirseniz ihtiyacınız olan cevabı bulabilirsiniz. Size ihtiyacı olan yakınlarınıza ve çocuklara özel ilgi göstermeniz gerekebilir. Bu kısa dönemi sabırlı olup atlatacaksınız. İradenizin gücü ortaya çıkacak.
22-31 Mayıs tarihleri arasında bakış açınızı değiştirmeye zorlayan olaylarla karşılaşabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız bakış açınızı değiştirip sizi çözüme götürecek farklı bir yolu kullanmak olmalı. Dikkatinizi odakladığınız yönü değiştirip ilerlemek için farklı bir noktadan hareket edin. Çevrenizde saygı gören kişilerle aranızda gerilim yaşasanız da sabırlı davranmayı başaracaksınız.
26 Haziran’da Yengeç burcuna geçen Jüpiter karşınıza pek çok fırsatın çıkabileceğini ifade ediyor. Eğer isterseniz kendinize yeni bir ev alabilir veya oturduğunuz yeri değiştirebilirsiniz. Hırslı olduğunuz ve çok güç gerektiren konularda göstereceğiniz kararlılık ve iyimser tavrınızla istediğiniz sonuçları alacaksınız. 26 Haziran-20 Temmuz arasındaki tarihlerde Geri gidecek olan Merkür’ü de hesaba katmamız gerekiyor. Daha önceden yapmayı isteyip gerçekleştiremediğiniz bir proje için harekete geçebilirsiniz. Şartların çok uygun olması ve karşılaştığınız maddi fırsatlar şimdi planlarınızın gerçekleşeceğini gösteriyor. Gayrimenkul yatırımları yapabilir veya istediğiniz bir seyahate çıkabilirsiniz. Şartlar bu dönemde sizin için çok uygun olacak.
22 Temmuz ve 16 Ağustos arasında aşk açısından çok daha şanslı olacaksınız. İlişkileriniz daha anlamlı ve sıcak olacak. Karşı cinsin dikkatini çekecek ve içine girdiğiniz ortamlarda popüler olacaksınız. Yeni bir ilişki kurabilir ve aşk maceraları yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal hayatınızda daha canlı olacak. Eğlenceli davetlere gidebilir ve sevdiklerinizle keyifli zaman geçirebilirsiniz.
24 Ağustos ve 9 Eylül tarihlerinde zihinsel yeteneklerinizin farkına varabilirsiniz. İletişim ve planlama yeteneği gerektiren işler yaparak zihinsel becerilerinizi ortaya koyabilirsiniz. Hem ayrıntıları fark etmek konusunda çok dikkatli olacak, hem de iş ortamınızda süratli işleyen bir sistem kurabileceksiniz.
15 Ekim ve 7 Aralık arasında enerjiniz her zamankinden yüksek olacak. İsteklerinizi gerçekleştirmek için hırslı olabilir ve sonuca kısa sürede varmayı hedefleyebilirsiniz. Hırslı olduğunuz konularda göstereceğiniz iyimser ve yapıcı tavır etkili olabilir. İşler istediğiniz gibi ilerlemediğinde sakin ve makul davranmayı başaracaksınız. Aralık ayının son günleri ise eski sevdiklerinizle yeniden yakınlaşabilir ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Duygularınız derin olacak. Yarım kalan ilişkileri devam ettirmek mümkün olacak.
TERAZİ: Yaşantınızda ön göremediğiniz pek çok değişikliğin olacağı şaşırtıcı bir yıl olacak. Ne istediğinize dikkat etmelisiniz. Daha sonra istediğiniz değişiklikler gerçekleşmeye başladığında eski hayatınıza geri dönmek için çok geç kalmış olabilirsiniz. İçinizden yükselen isyan ve özgür olma isteği yaşantınızda beklenmedik değişikliklere yol açabilir. Memnun olmayıp değiştirmek istediğiniz ister ilişkileriniz ister iş hayatınız olsun başarılı olabileceksiniz. Özellikle yılın ilk yarısı iyimser tavrınız size daha çok destek verilmesine yol açacak. İlişkilerinizde istediğiniz değeri görmeye başlayabilir veya ilişkilerinizi daha iyi bir duruma getirebilirsiniz. Fakat yalnızca eşinizin değil sizin de değişmeniz gerektiğini anlamalısınız. İş hayatınızda yeni bir sayfa açabilir ve kariyerinizle ilgili radikal kararlar alabilirsiniz. Yılın ilk yarısı şans sizinle olacak. Ancak yılın ikinci yarısı yaptıklarınızın sonucu ile yüzleşecek ve kendinizi sorgulamaya başlayacaksınız. Yılın ilk yarısı fırsatları iyi kullandıysanız rüzgarın arkanızdan esmeye devam ettiğini göreceksiniz. Ancak ihtiyacınız olan değişim ve dönüşümü gerçekleştirmekten kaçındıysanız sonuçları ile karşılaşabilirsiniz. Yine de ihtiyacınız olan özgürleşme ve yenilenme isteğinizin peşinden giderseniz karmaşık bir bulmacada aniden bütün parçaların yerine oturduğunu göreceksiniz. Rüzgarın estiği yönü fark edip kendi yönünüzü hava şartlarına göre değiştirmeniz gerekiyor. Karakterli olmak hayata karşı bir duruş sergilemek olmamalı. Her koşulda değişip yenilenmesini bilmeli.
Özellikle 12-26 Mart arasında kendinizi gergin hissedebilir ve içinizde isyan etme duygusunu hissedebilirsiniz. İsyan ederek ve içinde olduğunuz ortamın karışmasını sağlayarak isteklerinize ulaşamazsınız. Maddi anlaşmazlıkları çözmek için yapıcı davranmalı ve herkesin fayda sağlayacağı bir çözüm yolu bulmalısınız. Bazen adalet herkesin çıkarını korumak olabilir. Adalet her zaman haklının galip geldiği fikri üzerine kurulmamalı. En güçlü yasa aslında orman kanunları diyerek küçümsenen doğa kanunlarıdır. Eğer gücünüzü aşan bir durumla karşı karşıya iseniz müzakere ederseniz iyi olur. İçinizdeki yaratıcı yetenekleri ortaya çıkartıp değişen koşullara uyum sağlayabilirsiniz.
26 Mart ve 10 Nisan arasında ilişkileriniz ve duygularınız karışabilir. Hem maddi beklentileriniz, hem de duygusal beklentileriniz yüksek olacak. Eğer makul davranmayı başarabilirseniz hem ilişkilerinizi, hem de maddi durumunuzu daha iyi bir duruma getirebilirsiniz. Saygın çevrelerin ve size yardımcı olmaya kişilerin desteği ile kazanç getirecek işler yapabilir veya sevdiklerinizle aranızdaki ilişkiyi değiştirebilirsiniz.
Mayıs ve Haziran ayı bütün dünyada ve sizin iç dünyanızda sarsıcı değişikliklere neden olabilir. Burcun ilk ve ikinci on günlerinde doğanlar bu etkiyi daha güçlü hissedebilir. Sizi memnun etmeyen ilişkileriniz veya kariyerinizde köklü değişiklikler olabilir. Üzerinden zaman geçtikten sonra iyi ki öyle olmuş diyeceğiniz değişiklikler sizi olay anında sarsabilir. Eğer kendinizi değiştirmek için harekete geçer ve kendinizi yenilerseniz bu dönemi bir fırsat anı olarak ta kullanabilirsiniz. Özellikle 21-30 Mayıs tarihleri arasında şans sizin yanınızda olacak. Hem sevdiklerinizin, hem de arkadaşlarınızın desteğini yanınızda hissedeceksiniz.
27 Haziran’da Merkür Yengeç Burcunda geri gitmeye başlayacak. Düşünceleriniz karışmaya başlayabilir ve dikkat gerektiren konularda unutkanlıklar yapabilirsiniz. İş evraklarınızı ve yaptığınız planları kontrol ederseniz iyi olacak. Eviniz veya iletişim cihazlarınızla ilgili karışıklıkları gidermeniz gerekebilir. Uzun süredir ihmal edilmiş sorunlar ortaya çıkacak. Sorunları çözme fırsatını değerlendirip evinizi veya iletişim cihazlarınızı yenileyebilirsiniz. Sevdikleriniz size çözemediğiniz sorunlarda yardımcı olabilir veya moraliniz bozuk ise keyfinizi yerine getirebilir. İlişkileriniz bu dönemde daha da sıcak olacak.
15 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında kendinizi daha gergin ve aceleci hissedebilirsiniz. Ev içinde güç mücadelesi yaşanabilir ve siz özgür olma mücadelesi verebilirsiniz. İsteklerinizi kabul ettirebilmek için gergin ortamı daha da sertleştirmeyin. Olaylar yatıştıktan sonra en doğru kararı verebilirsiniz. İlişkileriniz ve iş hayatınız bir değişim döneminden geçiyor. Siz de kendinizi yenilemenin sancılarını çekiyorsunuz.
17 Ağustos ve 11 Eylül tarihleri arasında kendinizi daha sakin ve rahat hissedeceksiniz. Aşk açısından da yılın en şanslı dönemini yaşayabilirsiniz. İçinde olduğunuz gerilim ve şartlar çok sıcak bir aşk ilişkisine ortam hazırlayabilir. Şartlar ne kadar güçleşmişse yaşayacağınız aşk maceralarının da sıcaklığı o kadar yüksek olacak. Eğlenceli organizasyonlara gidebilir ve hoşunuza gidecek kişilerle karşılaşabilirsiniz. Karşı cinsi güzelliğiniz ve zarafetinizle etkileyebilirsiniz. Belki de karşılaşacağınız kişi sizi derinden etkileyip değiştirecek olan kişidir. Sert dönemlerde karşılaştığımız kişiler genelde sizi en çok etkileyip değiştirenler olur. Aşkın değiştirici büyüsüne kendinizi bıraksanız iyi olacak.
9-29 Eylül tarihleri arasında zihinsel yeteneklerinizi daha kuvvetli ortaya koyabilirsiniz. Yeni projeler yapabilir ve zihinsel olarak çok aktif olabilirsiniz. İletişim trafiğiniz de daha süratli olacak. Aynı zamanda arkadaşlarınızla da vakit geçirmekten keyif alacaksınız. Birlikte çok vakit geçirebilir ve farklı organizasyonlar yapabilirsiniz. Bu dönemde karmaşık sorunlara ilginç keşifler yaparak yanıt vereceksiniz. Zihinsel performansınız yüksek olacak. Aynı zamanda fiziksel enerjiniz de yüksek olacak. İsteklerinizi gerçekleştirip maddi kazancınızı arttırabilirsiniz.
19 Ekim’de gerçekleşecek olan Ay Tutulması burcunuzun son on gününde doğanlarını etkileyecek. İlişkilerinizde yaşayacağınız sert olaylar bilinçaltınızın şuurunuza yükselmesini sağlayabilir.
7 Aralık’ta burcunuzda ilerlemeye başlayacak olan Mars yılsonuna kadar burcunuzda kalacak. Fiziksel açıdan kendinizi çok canlı hissedebilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek çok konsantre olabilir ve enerjinizi ortaya koyarak sonuç alabilirsiniz. Maddi beklentileriniz ve harcamalarınız da yüksek olabilir. Cüzdanınız bir yandan dolarken diğer yandan boşalabilir. Maddi konularda da beklentilerinizi makul düzeyde tutarsanız iyi olur. Elde edebileceğinizden daha fazla kazanç beklemek sizi gerginleştirebilir. Hırsınızı kontrol etmeniz sizin açınızdan faydalı olabilir. Bu dönemde güçlü kişileri ve yöneticilerinizi karşınıza almasanız çok yerinde olacak.
Venüs yılın son haftasında geri gitmeye başlayacak. 23 Aralık’ta geri gitmeye başlayacak olan Venüs 2014 yılının Şubat ayında düzelmiş olacak. Bu dönemde eski sevdiklerinizle karşılaşabilir veya eskiden sizi üzen duygusal konuların açığa çıktığını görebilirsiniz. Bu durumun size faydası ise geçmişte ilişkilerimizde nasıl davrandığımızı fark edip duygusal gelişim göstermeniz olacaktır. Derinleşen duygularınızın içinden kendinize dair çok önemli bilgiler çıkarabilirsiniz.
AKREP: Bu sene kendi potansiyelinizin farkına varmak isteyebilir ve üzerinize yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Disipline olma ihtiyacınızın artacağı ve farkında olmadığınız yeteneklerinizi ortaya koyabileceğiniz bir yıl geçireceksiniz. Yalnız yapamayacağınız ağırlıkta işleri üzerinize almaktan kaçınsanız iyi olur. Üzerinizde hissedeceğiniz baskı ve maddi zorluklar ise kendi potansiyelinizi fark etmenize yarayacak. Bu sürecin sonunda kendimi çok zorladım ama sonuçlarına değdi diyebilirsiniz. Önem derecesi yüksek işler ve projeler yapmak isteyebilirsiniz. Yılın ikinci yarısı ise kendinizi daha rahat hissedeceksiniz. Karşınıza çıkan hoş fırsatlar sayesinde kısa sürede zirve yapabilirsiniz. Bu sene daha ciddi hedefleriniz olacak. Evlenmek isteyebilir veya işle ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Veya üzerinizdeki baskı nedeni ile eşinizden de ayrılmak isteyebilirsiniz. Karşılaşacağınız bütün olaylar sizin için yeni bir dönemin başladığını işaret ediyor. Bu sene burcunuzu etkileyen üç önemli tutulma gerçekleşecek. Bu tutulmaların sonucunda bilinçaltınızdaki korkuların uyanacağını söyleyebiliriz. Ancak korkularınızla birlikte cesaretiniz de uyanacak. Size destek olacak büyüklerinizin yardımı ile korkularınızı anlayıp daha cesur olacağınız hayata adım atacaksınız.
Ocak ayına zihinsel açıdan zinde bir başlangıç yapabilirsiniz. Önemli iş organizasyonları yapabilir veya dikkatinizi odakladığınız konuda söz sahibi olabilirsiniz. Gerek arkadaşlarınız gerekse yakınlarınızla daha sıcak ilişkiler kurabilirsiniz. Alacağınız radikal kararları uygulamaya başlayıp kariyerinizde ve hayatınızda yenilikler yapacaksınız.
2-7 Şubat tarihleri arasında ise hayallerinizi gerçekleştirmek için çok uygun fırsatlar bulabilirsiniz. Bir zamanlar kurduğunuz hayallerin gerçekleştiğini görmek sizi çok mutlu edebilir. Bu dönemde sanatsal yetenek gerektiren işlerde de başarılı olabilirsiniz. Size yön gösteren rüyalarda görmeniz mümkün olabilir.
25 Nisan’da gerçekleşecek olan Ay Tutulması ve 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Güneş Tutulması sizi yıl boyunca kuvvetli şekilde etkileyebilir. Maddi konularda meydana gelecek zorlayıcı değişiklikler yeteneklerinizin ortaya çıkmasına neden olabilir. Üstünüzde daha çok baskı hissedip kendinizi disipline etmeye çalışacaksınız. Hem ilişkilerinizde, hem de maddi konularda çok büyük beklentileriniz olabilir. Ancak isteklerinize ulaşmak için alışkanlıklarınızı değiştirmeli ve kendinizi disipline etmelisiniz. Sabırlı olur, kararlı çalışırsanız başarılı olacaksınız. Aynı zamanda bilinçaltınızda farkında olmadığınız korkuların da açığa çıkacağı bir dönem olacak. Korkularınızı anlamaya çalışırsanız kendinizi tanıma yolunda önemli bir adım atmış olacaksınız.
Özellikle 15 Nisan ve 3 Mayıs arasındaki tarihlerde kendinizi daha gergin ve sabırsız hissedebilirsiniz. Üstünüzdeki baskının yarattığı gerginlik zaman zaman da öfkelenmenize neden olabilir. Maddi beklentilerinizden kaynaklanan gerginlik nedeni ile çevrenizdeki kişilere tahammülsüz davranabilirsiniz. Bu dönemde sabırlı davranırsanız içinde olduğunuz koşullarla başa çıkabildiğinizi fark edecek ve çevrenizdeki kişileri zorlamayı sürdürmeyeceksiniz. İçinizdeki potansiyel yetenekler siz zorlandıkça açığa çıkmaya başlayacak.
27 Haziran ve 24 Temmuz arasında özellikle Akrep Burcunun başında doğan kişiler kararlılıkla sürdürdükleri çalışmaların sonucunu alacaklar. Önem verdiğiniz bir konuda yaptığınız çalışma ve katkılar meyvesini verecek. Karşılaştığınız fırsatları kullanıp isteklerinizi gerçekleştirme olanağı bulacaksınız. İnatlaştığınız bir konuda inadınızı sürdürmeyip olaylara farklı bir açıdan yaklaşmanız istediğiniz sonucu almanızı sağlayacak. Geçmişte yapmak isteyip te yapamadığınız bir proje için harekete geçip gerekli organizasyonu yapabilirsiniz.
11 Eylül ve 7 Ekim tarihleri arasında ilişkileriniz çok daha keyif verici olabilir. Karşınızdaki kişiyi etkisi altına alan cazibeniz ortaya çıkacak. Karşı cinsten daha çok ilgi görecek ve sosyal ortamlarda beğenilen kişi olacaksınız. Bu dönemde hoş ilişkiler kurabilir veya birlikte olduğunuz bir eşiniz varsa ilişkinizi farklı bir seviyeye çıkartabilirsiniz.
22 Ekim ve 11 Kasım arasındaki zaman diliminde ise geri giden Merkür’ün etkisi altında olacaksınız. Devlet daireleri veya iş yaptığınız kişilerle olan yazışmalarınız uzayabilir. Bu dönemde yeni bir projeye başlamaktansa eskiden gerçekleştirmek istediğiniz bir fikriniz için harekete geçebilirsiniz. Daha önceden zaman bulamadığınız projeleri gerçekleştirmek için çok uygun fırsatlar bulacaksınız. Bu dönemde eski arkadaşlarınızla karşılaşabilir ve eski anılarınızı yeniden tazeleyebilirsiniz. 3 Kasım’da gerçekleşecek olan Güneş Tutulması da sizin için çok önemli olabilir. Bu tutulma alışkanlıklarınızı ve düşünce biçiminizi değiştirmeye zorlayabilir. Artık sürdürmek istemediğiniz eski alışkanlıklarınızı bırakıp yeni bir hayata başlamanız gerekli. Sizi üzen bir ilişkinizi veya artık sizi geliştirmeyen işinizi terk edebilirsiniz.
YAY: Geleceğinizi planlayacağınız ve sizden beklenmedik girişimlerle çevrenizdeki kişileri şaşırtacağınız bir yıl olacak. 2013’ün ilk yarısında kendinizi ve geçmişte yaşadıklarınızı sorgulayabilirsiniz. Eski ilişkilerinizi veya okul hayatınızdaki eksiklikleri gözden geçirebilirsiniz. Gelecekte ne yapmak istediğinizi iyi belirleyip kendinize daha farklı bir yaşam hazırlayacaksınız. Yeni iş girişimleri yapabilir veya yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Hayatınızı ve kendinizi değiştirmek için önünüze çıkan fırsatları kullanabilirsiniz. Yıl boyunca karşınıza pek çok ilginç fırsat çıkacak. Beklenmedik fırsatlar sayesinde hem yeni maceralar yaşayacak, hem de özgürleşeceksiniz.
Yeni yıla hoş bir başlangıç yapacak ve yeni yılın ilk haftası kendinizi çok neşeli hissedebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte maceralı yolculuklara çıkabilir ve hoşunuza giden ülkeleri ziyaret edebilirsiniz. Davetlerde ve içinize girdiğiniz sosyal çevrede güzelliğinizle beğenileceksiniz. Karşı cinsle ilişkileriniz de daha samimi olabilir. Belki de sizden hoşlanan bir kişi ile yakınlaşabilirsiniz.
2-7 Şubat arasında sanat yeteneği gerektiren işlerde başarılı olabilirsiniz. Hayal gücünüz çok zengin ve canlı olacak. Ancak bu tarihlerde yanıltıcı kişi ve ilişkilerden uzak dursanız iyi olur. Çevrenizde duyacağınız dedikodulara inanmadan önce iyice araştırmalısınız.
25 Şubat ve 17 Mart tarihleri arasında Merkür Balık burcunda geri gidecek. Sürekli değişen düşünceleriniz nedeni ile sağlıklı kararlar veremeyebilirsiniz. Ancak şartlar sizi hazır olmadığınız halde karar vermeye zorlayabilir. Elinizdeki zamanı araştırma yapmak ve aklınızın takıldığı üzerinde düşünmek için kullanabilirsiniz. Karar vermekte acele etmeyin. İş ortamınızda iletişim karmaşası yaşanabilir. Yapacağınız işleri teslim etmeden önce iyice incelemelisiniz. Dikkat eksikliği nedeni ile bazı eksiklikleriniz veya hatalarınız olabilir.
13-25 Mart tarihleri arasında kendinizi çok canlı hissedeceksiniz. Alacağınız beklenmedik teklifleri değerlendirip kazançlı işler yapabilirsiniz. Karşınıza çıkacak olan sürpriz fırsatları değerlendirmekten kaçınmayın. Aşk maceraları da yaşayabilirsiniz.
Özellikle 1-11 Nisan tarihleri arasında çok tutkulu ilişkiler yaşayabilirsiniz. Sevdiklerinizle aranızdaki fiziksel aşk daha sıcak olacak. Bu tarihlerde yeni bir ilişkiye başlayabilir ve ilişkinizin süratli şekilde ilerlemesinden çok memnun olabilirsiniz.
23-31 Mayıs arasındaki zaman diliminde aklınız ve duygularınız çok karışık olabilir. Karışan duygularınız nedeni ile kolayca kendinizi hasta edebilirsiniz. Aldığınız haberleri çok fazla büyütmeseniz iyi olacak. Olaylara karamsar bir bakış açısı ile yaklaştığınız için büyütmemeniz gereken olayları büyütüyorsunuz. Bakış açınızı değiştirin. Saygı duyduğunuz kişilerle fikir tartışmasına girmekten kaçınmalısınız.
1 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında sabırsız ve aceleci olabilirsiniz. Güçlü kişileri karşınıza alacak şekilde davranmaktan kaçının. Maddi beklentilerinizde makul olur ve harcamalarınızı düzenlerseniz daha iyi olur. Bu dönemde spor yaparak veya uzun bir seyahate çıkarak enerji fazlanızı daha verimli kullanabilirsiniz. İsteklerinizi gerçekleştirmek için aceleci olmayın.
8 Ekim ve 5 Kasım tarihleri arasında kendinizi daha cazibeli hissedebilir ve karşı cinsin sizi beğendiğini fark edebilirsiniz. Aşk açısından da şanslı bir dönem içinde olacaksınız. Eğlenceli parti organizasyonlarına ve davetlere gidebilirsiniz. İçine girdiğiniz sosyal ortamlarda hoşunuza giden iltifatlar duyabilirsiniz. Ancak ilişkiler konusunda beklentileriniz çok yüksek olabilir. Sizi tatmin edecek bir aday bulmakta güçlük çekebilirsiniz. Halbuki etrafınızda sizinle ilgilenen pek çok kişi olacak.
OĞLAK: 2013 yılında zirve yapma ve kendinizi yenileme ihtiyacınız çok yüksek olacak. Derinlerden yükselen istekleriniz doğrultusunda hareket edip yıl boyunca çok disiplinli olacaksınız. Sizi tutku ile saran çok etkileyici bir ilişki yaşayabilir veya kariyerinizde beklenmedik değişiklikler yapabilirsiniz. Beklenmedik gelişmeler karşısında ilk önce sarsılsanız da kontrolünüzü kaybetmeyeceksiniz. Yapacağınız köklü değişikliklerde kararlı olacak ve kendi zirvenize adım adım yaklaşacaksınız. Yalnızca saygı duyulan kişiler ve farklı kültürden kişilerle çatışma içine girmeseniz daha iyi olur.
Yeni yıla zihinsel açıdan çok formda girecek ve zekanızla göze çarpacaksınız. Vereceğiniz radikal kararlar yakın çevrenizde ve iş ortamınızda pek çok kişiyi etkileyebilir. Geleceğinizle ilgili vereceğiniz stratejik kararların gizli nedenlerini açıklamaktan kaçınmalısınız. Planlarınızın zamanından önce ortaya çıkmasını istemezsiniz.
9 Ocak ve 1 Şubat tarihleri arasında daha sempatik ve sevimli olacaksınız. Sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilir ve birlikte eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Eğer bir sevgiliniz yok ise karşı cinsten bir kişi ile aranızda yakınlaşma olabilir. Bu dönemde karşı cinsin ilgisi sizin üzerinizde olacak.
2-7 Şubat tarihleri arasında hayal gücünüz çok zengin olacak. Çok etkileyici rüyalar görebilir ve sezgilerinizin güçlendiğini fark edebilirsiniz. Sanat yeteneği gerektiren projeler de yapabilirsiniz. Veya hayalini kurduğunuz bir isteğinizi gerçekleştirme fırsatını bulabilirsiniz.
19-29 Mart arasındaki tarihlerde beklenmedik haberler alabilir ve çözülmesi karmaşık sorunlarla baş başa kalabilirsiniz. Ancak kararlılığınız ve soğukkanlı davranışlarınızla kontrolü kaybetmeyeceksiniz. Olaylar yatışınca karşılaştığınız problemlere çözüm bulmanız daha kolay olacak. Yalnızca harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir.
Mayıs-Haziran ayları süresince hem dünya, hem de siz değişimin sancılarını çekiyor olacaksınız. Alacağınız beklenmedik kararlar çevrenizde şaşkınlık yaratsa da sonuçlar sizi haklı çıkartacak. Yöneticilerinizin desteği ile yapılması zorunlu olan değişiklikleri yapmaktan çekinmeyeceksiniz. Değişime direnç göstermek yerine kendinizi yenileyip tamamen değişeceksiniz. Bu dönemde iş değişiklikleri yapabilir veya sizi uzun süredir rahatsız eden bir ilişkinizi bitirebilirsiniz.
27 Haziran ve 20 Temmuz tarihleri arasında Merkür Yengeç burcunda geri gidecek. Aklınızı karıştıran olaylar yaşayabilir ve daha önceden verdiğiniz kararları gözden geçirebilirsiniz. Eski arkadaşlarınız veya sevdiğinizle aranızdaki fikir ayrılıklarını çözmek için bu dönemi kullanabilirsiniz. İlk başta verdiğiniz kararlar hakkında kuşkuya düşseniz de daha sonra verdiğiniz kararların haklılığını göreceksiniz. Bu dönemde iletişim problemleri yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınız veya kullandığınız akıllı telefonlar arızalanabilir. Bu dönem yeni bir projeye başlamak yerine ihmal ettiğiniz sorunları çözmek için daha uygun bir zaman. Evraklar ve anlaşmalarla ilgili yanlışlıkları düzeltmeniz gerekebilir.
Bu yıl Venüs çok uzun bir süre burcunuzda kalacak. 5 Kasım’da burcunuzda ilerlemeye başlayacak olan Venüs burcunuzu 5 Mart’ta terk ediyor. Duygularınız hem çok hassas, hem de çok derin olacak. Özellikle Venüs’ün geri gittiği 23 Aralık ve 1 Şubat arasındaki tarihlerde ilişkileriniz ön plana çıkacak. Eski sevdiklerinizle haberleşebilir ve yeniden bir araya gelebilirsiniz. Bütün ilişkilerinizi gözden geçirip ilişkilerinizde nasıl davrandığınızı anlayacağınız bir süreç yaşayacaksınız. Uzun süredir görmediğiniz ve özlediğiniz kişilerle yeni yıla adım atabilirsiniz.
KOVA: Otoritenin ve büyüklerinizin baskısını bu yıl daha kuvvetli hissedebilirsiniz. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye zorlayan olaylar karşısında direnç göstermeseniz iyi olur. İçinizdeki yaratıcılığın ortaya çıktığını ve sıra dışı yeteneklerinizin olduğunu fark edeceksiniz. Size baskı yapan olaylar içinizdeki gizli yeteneklerin uyanmasını sağlayacak. Yılın ilk yarısı daha şanslı olacak ve farklı kültürden kişilerin desteğini alacaksınız. Öğreneceğiniz yeni bilgiler sayesinde alışkanlıklarınızın dışına çıkıp kendinizi özgürleştirebilirsiniz. Zorlandığınız zamanlarda saygın dostlarınız sizinle özel olarak ilgilenip yardımcı olacaklar.
2013 yılına girdiğinizde kendinizi çok enerjik hissedebilir ve ne kadar güçlü olduğunuzun farkına varabilirsiniz. Çok güç gerektiren işlerin altından kalkıp ne kadar güçlü olduğunuzu test edebilirsiniz. Yalnız isteklerinizi gerçekleştirmek için çok aceleci davranmasanız iyi olur. Aşırı hırsınız yüzünden pek çok tartışmanın içine çekilebilirsiniz. Ancak yapıcı davranarak tartışmaların önüne geçeceksiniz. Enerjinizin yüksek olduğu bu dönem de spor yaparak enerji fazlanızı harcamanız mümkün olabilir. Fakat 2 Şubat tarihinden sonra kendinizi daha rahat hissetmeye başlayacaksınız.
2 Şubat’ta burcunuzda ilerlemeye başlayacak olan Venüs kalbinizi sıcak tutacak. Aşk hayatınız daha keyifli ve sıra dışı olabilir. Görünüşünüz ve tavırlarınızla karşı cinsin ilgisini üzerinize çekeceksiniz. Karşınıza çıkan sıra dışı bir kişi ile aranızda hoşunuza giden bir yakınlık doğabilir. Bu dönemde eğlenceli vakit geçirip pek çok sosyal etkinliğe katılabilirsiniz. 26 Şubat’a kadar sürecek olan bu dönemin keyfini çıkartın.
2-12 Nisan arasındaki tarihlerde ilginizi çekecek maddi teklifler alabilirsiniz. Ücretinizi veya gelirinizi arttıracak fırsatlar bulacaksınız. Bu dönemde ilişkileriniz de daha tutkulu olacak. Yeni bir ilişkiye başlayan çiftler ilişkilerini daha ciddi bir noktaya taşıyabilir.
22-31 Mayıs arasındaki tarihlerde yeni bilgiler edinebileceğiniz seminerlere katılabilirsiniz. Eğer seyahate çıktıysanız geri döndüğünüzde zihinsel açıdan zenginleşmiş olacaksınız. Arkadaş çevreniz ile birlikte hoş davet ve organizasyonlara gidip yakınlaşabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz.
28 Ağustos-15 Ekim arasındaki zaman çerçevesinde maddi ihtiyaçlarınız artabilir. Artan ihtiyaçlarınızı karşılamak istiyorsanız harcamalarınızı biraz azaltmanız gerekebilir. Borç ve fatura ödemelerinizi de zamanında yapmalısınız. Gerilen ilişkilerinizi de onarmak için sevdiklerinizin gönlünü kazanmanız gerekiyor. İlişkilerinizi bir savaş alanına çevirmeden önce iyi düşünün. Sevdiklerinizin kırılan kalbini onarmanız daha sonra güç olabilir. İlişkilerinizden beklentilerinizin artması nedeni ile sevdiklerinize karşı suçlayıcı olmayın. Eğer karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışırsanız daha doğru davranışlar gösterebilirsiniz.
22 Ekim-11 Kasım arasında Merkür Akrep burcunda geriye doğru hareket edecek. Sizin de ihmal ettiğiniz konularda ortaya çıkan aksaklıkları düzeltmeniz gerekebilir. Uzun süredir tamir edilmeyi bekleyen telefonunuz veya bilgisayarınız arızalanabilir. Yaşayabileceğiniz iletişim karışıklıkları ufak tefek aksaklığa neden olabilir. Eğer bir yakınınızın size ihtiyacı varsa onunla ilgilenip yardımcı olmaya çalışmalısınız. Bu dönemde arkadaşlarınız ve yakınlarınızla ilişkileriniz gergin olabilir. Tam olarak emin olmadığınız konularda iddialaşmaktan kaçınsanız iyi olacak.
Yılın son on günü ise sizin açınızdan maceralı ve eğlenceli olacak. Beklemediğiniz maddi teklifler alabilir ve işinizle ilgili çok farklı uygulamalar yapabilirsiniz. Zihniniz özgürleşecek.
BALIK: Burcun ilk on gününde doğanlar içlerindeki sanatçıyı keşfedebilir ve sanatsal yeteneklerini ortaya koymaya başlayabilir. Uyanan sezgilerinizi dinleyerek ihtiyacınız olduğu anda yönünüzü bulabileceksiniz. 2013 yılında daha disiplinli ve dirayetli olacaksınız. Kurduğunuz hayalleri gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan kararlılığı gösterip hayallerin etkisi ile dağılmayacaksınız. Yalnızca yılın ilk yarısında daha iyimser olmalı ve kendinizi karamsarlığa kaptırmamalısınız. Yılın ikinci yarısı daha rahat olacak isteklerinizi gerçekleştirmenizi kolaylaştıracak fırsatlar bulacaksınız. Belki daha güzel bir eve taşınabilir veya kendinize ait bir ev alabilirsiniz.
2-7 Şubat tarihleri arasında özellikle burcun ilk derecelerinde doğan kişiler hayallerini gerçekleştirme fırsatını yakalayacaklar. İlk önce hayal olarak başlayan proje ve fikirlerinin somutlaştığını görebileceksiniz. Sanat becerisi gerektiren işler yaparak maddi kazanç elde edebilirsiniz. 2 Şubat tarihinde burcunuzda hareket etmeye başlayan Mars 12 Mart tarihine kadar burcunuzda ilerleyecek. Bu süre boyunca kendinizi daha canlı ve sabırsız hissedebilirsiniz. Maddi ve fiziksel güç gerektiren işler yaparak başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Merkür bu yıl ilk olarak sizin burcunuzda geri gidecek. 25 Şubat ve 17 Mart tarihleri arasında eski projelerinizi yeniden gündeme taşıyıp gerçekleştirebilirsiniz. Geçmişte şartlar elvermediği için unuttuğunuz fikirlerinizi şimdi gerçekleştirme imkanınız olacak. Zihniniz çok canlı ve dikkatli olacak. Eğer bir araştırmacı iseniz ilgi duyduğunuz alanda uzmanlaşmak için araştırmalarınızı derinleştirebilirsiniz. Veya yapmak istediğiniz bir projeyi tasarlama dönemi içine girebilirsiniz. İletişim aksaklıkları yaşansa da kısa sürede yeni çözümler üretebileceksiniz. Eski arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle bu süre içinde tekrar yakınlaşıp dostluğunuzu pekiştirebilirsiniz.
20 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında para kazanma olanakları bulabilirsiniz. Gayrimenkul alım-satımı yapabilirsiniz. Para kazanma olanakları bulacağınız gibi fiyat araştırması yaparak satın alma fırsatları da bulabilirsiniz. Maddi açıdan daha hırslı olacaksınız.
26 Haziran’da burcunuzda ilerlemeye başlayan Jüpiter yılın geri kalan süresini daha rahat geçireceğinizi gösteriyor. Saygın kişilerle dostluklar kurabilir ve onların yardımı ile isteklerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Şans sizin yanınızda olacak.
15 Ekim ve 8 Aralık tarihleri arasında kendinizi daha gergin ve sabırsız hissedebilirsiniz. Güçlü kişileri karşınıza almaktan kaçınırsanız iyi olacak. Güç mücadelesine girmek hem sizi, hem de karşınızdaki kişileri yaralayabilir. Ancak bu dönemde sakin olmayı başarıp yapıcı tavrınızla beğeni toplayacaksınız.
Venüs 23 Aralık tarihinde geri gitmeye başlayıp 1 Şubat tarihine kadar geri gidecek. Bu dönemde duygularınız çok daha derin olacak. 2014’e uzun zamandır görmediğiniz sevdiklerinizle girip hasret giderebilirsiniz. Duygularınız geçmişe doğru gidip anılarınızı tazeleyecek.

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.