© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

kütüphane

kütüphane

Aşk

Bu ayki kitapların içinde AŞK bolca vardır. Aşkı doya doya yaşama ya da tam aşık olma zamanıdır. Yani vakit o vakittir. Aşkın hangi
şeklini seçeceğiniz size kalmış. Size yakışan bir şekli mutlaka vardır. Sadece doğru aşkı bulmaksa amaç doğru kitabı da bulmak size keyif dolu anlar yaşatacaktır. Aşkı yaşayanların aşkını okurken aşkı anlamaya çalışmak. Tüm yapmanız gereken içlerinden bir tanesini seçerek işe başlamak. Keyifli okumalar…

 

Aşkın Cep Defteri

Murathan Mungan

Aşkı anlatmayı herkes deniyor. Sanki biraz torpil yapmak gerekirse Murathan Mungan bir başka anlatıyor. Aşk bu kadar güzel daha başka nasıl anlatılabilir dedirttiği pekçok kitapları gibi burada da aşktan bahsediyor. Kitabın 80. sayfasında diyor ki “Aşk bir nasip işidir. Herkese nasip olmaz.” 5 bölüm halinde anlatmış aşkı. Aşk ne kadar anlatılabilir bilemem. Çünkü onu ancak yaşayan bilir, aşkı okumak da çok keyif verir insana. Yaşamak bazen acı verir de okumak acı verir mi insana. Anlatılanları yaşamakla alakalıdır aslnda işin o kısmı. 1992-2012 yılları arasında kaleme alınmış yazıların toplandığı kitap kütüphanede yerini almayı bekliyor.

METİS – Fiyatı: 10 Tl

Kahperengi

Hande Altaylı

 

Bir süredir çok satanlarda yerini almış bir kitap. Azimli bir kızın kendisini ailesinden kurtarıp tek başına üniversitede okumak için İstanbul’a gelişi aslında kaçışı demek daha doğru. Sonrasında yaşadıkları. Yıllar sonra aşık olduğu adamla karşılaştı. Ama o en yakın arkadaşının çok uzak kardeşinin sevgilisiydi. İhanet etti. İhanet bağışlanabilir miydi? Yoksa kitabın başından sonuna ihanetleri pek çok defa okuduğumuz için alışıldık bulup önemsemeyecek miydik? Kardeş mi daha kardeştir yoksa kan bağı olmayan arkadaş mı daha çok kardeştir? Okurken gerçekten böyle hayatlar da var derken azmin neler yapabileceğini Hande Altaylı yine akıcı üslubuyla okuyucuya çok iyi aktarmış. İtiraf etmeliyim ki ben okurken çok etkilendim.

Doğan Kitap – Fiyatı: 18 Tl

Aslında Giden Erkek Yoktur

Seda Diker

Arkadaşım okumam için haftalarca ısrar ettiğinde bu kitabın hayatımı bu denli değiştireceğini hiç bilmiyordum. Hep aynı erkeklerle karşılaşanlardan mısınız? Hep aynı sorunlar? Hep korktuklarınız karşınızda mı? İşte onun tek suçlusu bilinciniz daha da çok bilinçaltınız, kısaca siz. Karşınızdakileri suçlamayı bırakın artık. Çünkü siz korktunuz ve o adamlar size korkunuzun karşılığı olarak geldiler. Başka kadınlar el üstünde tutulup delice erkeği tarafından sevilirken, siz aldatılmaktan korktunuz ve bingo aldatıldınız. Acılarınızla yalnızlığınızla kalakaldınız. Suçlu aramaktan erkeklere çamur atmaktan vazgeçip biran önce istediğiniz erkeği bulmak için düşünme sisteminizi değiştirmenin yollarını öğrenin. Seni okuduğuma çok memnun oldum Seda Diker.

Destek Yayınları – Fiyatı: 15 Tl

Sorun Bendeymiş

Pinkfreud

Ya birinin elinden sevgilisini almış ya da elinden sevgilisi alınanların okuması gereken bir kitap olarak düşünmeyin. Aşkın kenarından, ucundan bucağından geçen herkesi biyerlerinden tutacaktır bu kitap. Bora meğer ne de önemli bir adammış. Beklemeye değer. Sevgilisinden ayırmaya da değer. Peki gerçekten öyle mi yoksa sadece saf masum (?) bir kızın kandırılışnın eseri mi? Dizüstü edebiyatının son kitaplarından bir tanesi. Farklı dilini sevenlerin gidip ilk sırada alacağı kitaplardan bir tanesi.  Sorun Bende Değil Sende kitabının devamı niteliğinde Pinkfreud’un kitabını okurken ya gülmekten ya da üzülmekten gözlerinizden yaş gelebilir. Yaşadıklarınızla birleştirip duyguları harmalamak size kalmış belki de bunları da yaşayanlar var mı dersiniz. Ama okumadan ne diyeceğinizi bilemezsiniz.

Okuyan Us- Fiyatı: 18 Tl 

Yazan:Funda Ekiz

 

[nggallery id=1375]

 

Yazar Hakkında /

Yazarımız hakkında kısa özgeçmişi çok yakında sayfamızda olacaktır.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.