© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

Bora Batur

Bora Batur

Bilkent Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ndeki lisans eğitiminin ardından Roma’da Istituto Europea di Design’da TV-Sinema Set ve Sahne Tasarımı üzerine master eğitimini tamamladı. Türkiye’ye dönüşünden sonra Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Radyo-TV dalında ikinci master derecesi aldı. Derimod, Gizia, Steve Madden, Pierre Cardin, Sarar, Interview, Mavi Jeans, Harvey Nichols, Garize, Assos, Zen gibi markaların reklam karelerinin yaratılmasında Nihat Odabaşı, Koray Birand, Tamer Yılmaz ve Cüneyt Akeroğlu gibi Türkiye’nin tanınmış fotoğrafçıları için sanat yönetmenliği ve set tasarımı yaptı. Ayrıca Türkiye’nin Oscar aday adayı olan  Dondurmam Gaymak’ın yanı sıra, Yanlış Zaman Yolcuları, Recep İvedik 3, Fetih 1453 gibi uzun metraj filmlerin sanat yönetmenliğini üstlendi. Birçok iç mimari projeyi de hayata geçirdi. Bora Batur, David Gandy, Carmen Caas, Lars  Burmeister ve Eniko Mihalik gibi dünyaca ünlü modeller ve tanınmış fotoğrafçılarla moda dünyasının beğenisini toplayan sayısız projede yer aldı. Pek çok video klip, TV şovu, sit-com ve reklam filminin set ve konsept tasarımlarını yapan tasarımcı son dönemde bir çok dergide yerli ve yabancı fotoğrafçıyla hayranlık uyandıran karelere sanat yönetmeni olarak imzasını attı. Bora Batur aynı zamanda Ad-Stop Reklam Ajansı’nın görsel işlerden sorumlu Fotoğraf Sanat Yönetmenliğini ve Ajans Prodüktörlüğünü de sürdürmektedir.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.