© Copyright 2018 Mag Medya
Başa Dön

2018 Troya Yılı Muhteşem Bir Gösteri İle Taçlandı

2018 Troya Yılı Muhteşem Bir Gösteri İle Taçlandı

Troya efsanesi Devlet Opera ve Balesi ile sahnede hayat buluyor.

Birçok ilke imza atacak görkemli, destansı “Troya” operası 9 Kasım 2018’de ATO Congresium’da Dünya Prömiyeri yapıldı.

Paris’i ünlü tenor Murat Karahan’ın, Hektor’u ünlü dansçı Tan Sağtürk’ün canlandırdığı operada Helen’i soprano Seda Ayazlı seslendirdi. Eserin anlatıcısı, Homeros’u ise Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt canlandırdı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan’ın ilk kez aynı sahneyi paylaştığı gecede, Tan Sağtürk 12 yıl sonra ilk kez Devlet Opera ve Balesi yapımı “Troya” ile sahnedeydi.

Orkestra, Koro, Bale kadrosunun 300 sanatçı sahnede olduğu gecede, 3DMAX Mapping Teknolojisi ile desteklenen muhteşem görsel tasarım şöleni nefesleri kesti. Başrol Kostümleri ise ünlü modacı Atıl Kutoğlu tarafından tasarlandı.

Devlet Opera ve Balesi Bale sanatçısı Bora Acar Zöngür, gecede engelin sadece kendimiz olduğunu hissettirecek bir engelsiz dans gösterisi sundu.

Yurt Dışı ve Yurt içi birçok sahnede seyirci ile buluşturulacak eser, Berlin ve Moskova’nın ünlü opera evlerinde sahnelenecek.

Yazar Hakkında /

2003 yılından bu yana, hedef kitlesi AB ve A+ olarak belirlenmiş bir çok baskı, web, pr, organizasyon işinde başarılı projelere imza atmış olan MAG hayatın her alanında en iyi olmayı hedefleyen, sosyo-ekonomik seviyesi yüksek, özel zevkleri olan ve hobileriyle yaşamını renklendiren, sosyal sorumluluklarının bilincinde olan, belirli kesimden kabul ettiği müşterilerine yıllardır sağlamış olduğu yüksek başarı grafiği ile doğru planlanmış bir büyüme ile sektöründeki hayatına devam etmektedir.

Yorum Bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.